Mountain Lion Trouble

Posted on
Sat Jul 28, 2012 3:22 pm
HFTobeason offline
Posts: 272
Joined: Nov 07, 2003

Mountain Lion Trouble

I upgraded to 10.8 this morning. Now, within AppleScripts, "tell application 'IndigoServer'" is returning:

error "IndigoServer got an error: Application isn’t running." number -600

"IndigoServer" *is* running, and Indigo is working fine vis a vis lights, etc. It's just my scripts that are failing.

Any thoughts much appreciated. Thanks.

Posted on
Sat Jul 28, 2012 3:28 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 15153
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Mountain Lion Trouble

We have a wiki article on the topic and you might want to check this post (and the thread afterwords).

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Sat Jul 28, 2012 3:35 pm
HFTobeason offline
Posts: 272
Joined: Nov 07, 2003

Re: Mountain Lion Trouble

Serves me right for searching under the forum topic "Indigo Software Help" and not "Indigo 5 Features"... Didn't cross my mind that a 10.8 problems discussion would be in "Features". Oh, well. I'll just hang tight 'till you guys figure it out. Thanks.

Posted on
Sun Dec 02, 2012 8:13 pm
berkinet offline
User avatar
Posts: 3202
Joined: Nov 18, 2008
Location: Berkeley, CA, USA & Mougins, France

Re: Mountain Lion Trouble

Any update on the issue reported by the OP. I know work-arounds are available, but they are a pain.

Posted on
Sun Dec 02, 2012 8:27 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 15153
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Mountain Lion Trouble

The problem shouldn't be present in recent Indigo 5 releases or Indigo 6.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Sun Dec 02, 2012 8:34 pm
berkinet offline
User avatar
Posts: 3202
Joined: Nov 18, 2008
Location: Berkeley, CA, USA & Mougins, France

Re: Mountain Lion Trouble

I am running 5.0.4 on OS 10.8.2 and if I let the Indigo server start up automatically on system boot, I get the following messages any time I have a tell application "IndigoServer" block: in an AppleScript"

got an error: Application IndigoServer isn’t running." number -600"

As noted in other posts, if I stop the server and restart it from an AppleScript or from thev finder window, it works as expected. I do not assume this to be unique to Indigo, but it is the only application I call from outside -- and then really mostly for testing from the script editor.

Posted on
Sun Dec 02, 2012 8:59 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 15153
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Mountain Lion Trouble

Um, 5.0.4 was released in February - 10 months ago. Note that I said "recent Indigo 5 releases". From the v5.1.5 release notes:

matt (support) wrote:
  • Mountain Lion Change: Added workaround for Mountain Lion AppleScript bug that causes "application not running" errors in external scripts.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Sun Dec 02, 2012 9:07 pm
berkinet offline
User avatar
Posts: 3202
Joined: Nov 18, 2008
Location: Berkeley, CA, USA & Mougins, France

Re: Mountain Lion Trouble

Ooops. I've been back just two weeks and I KNEW there was something I forgot to do. I saw the notice that v6 is available, but I wasn't ready to upgrade this machine yet, so I ignored the notice. Perhaps it might be possible in the "update" dialog to give the most recent release AND when appropriate, beta release.

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest