Set number of decimals on control pages

Posted on
Thu May 07, 2020 12:53 pm
Stoutjesdijk offline
User avatar
Posts: 71
Joined: Dec 21, 2014
Location: The Netherlands

Set number of decimals on control pages

Hi everyone,

I have several types of temperature-reporting devices. I would like to ensure that all of them report in the same number of digits. Is there a plugin that I can use? Some other trick?

Thanks,

Mark

Best regards,

Mark

Trying to tie it all together...
| Indigo 7.4 | Plex | Arcam FMJ AV950 and FMJ P7 | LG | Panasonic | Oppo BDP 95EU | GlobalCaché GC100 | Sonos | Nest |

Posted on
Thu May 07, 2020 2:40 pm
DaveL17 offline
User avatar
Posts: 5445
Joined: Aug 20, 2013
Location: Chicago, IL, USA

Re: Set number of decimals on control pages

I use the Adapters Plugin for this type of thing.

I came here to drink milk and kick ass....and I've just finished my milk.

[My Plugins] - [My Forums]

Posted on
Fri May 08, 2020 4:00 am
Stoutjesdijk offline
User avatar
Posts: 71
Joined: Dec 21, 2014
Location: The Netherlands

Re: Set number of decimals on control pages

That does the trick!

Now, I have three temperature readings in one room, from two valve thermostats and from a NEST. I am looking at the very nice TRV plugin for a more complicated heating setup, but I don't think there is a way to use multiple external temperature sensors in TRV directly. In Adapters I can do math but only use one parameter x. I probably didn't search carefully enough, but is there a way to do math (like return 0.25*x+0.25*y+0.5*z)?

Best regards,

Mark

Trying to tie it all together...
| Indigo 7.4 | Plex | Arcam FMJ AV950 and FMJ P7 | LG | Panasonic | Oppo BDP 95EU | GlobalCaché GC100 | Sonos | Nest |

Posted on
Fri May 08, 2020 5:04 am
DaveL17 offline
User avatar
Posts: 5445
Joined: Aug 20, 2013
Location: Chicago, IL, USA

Re: Set number of decimals on control pages

I don't think Adapters can handle that, but I'm not positive. I did a quick test trying to add the value from another device within the formula, but Adapters didn't like it. If it were me, at this point, I'd use a short Python script to do what you're suggesting.

I came here to drink milk and kick ass....and I've just finished my milk.

[My Plugins] - [My Forums]

Posted on
Sat May 23, 2020 2:13 am
Stoutjesdijk offline
User avatar
Posts: 71
Joined: Dec 21, 2014
Location: The Netherlands

Re: Set number of decimals on control pages

A very simple Python conditional does seem like the best solution.

It would be very nice if we could do such things through the user interface. I can think of many applications, most importantly configuration of system behavior through control pages. Is there any chance this will at some point be added to the Triggers functionality of Indigo?

Best regards,

Mark

Trying to tie it all together...
| Indigo 7.4 | Plex | Arcam FMJ AV950 and FMJ P7 | LG | Panasonic | Oppo BDP 95EU | GlobalCaché GC100 | Sonos | Nest |

Posted on
Sat May 23, 2020 10:15 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 19960
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Set number of decimals on control pages

Possibly, but once you get to trying to do formulas like what you posted above a script will typically be easier / faster than trying to define it using a graphical UI.

Image

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron