Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

Posted on
Sun Jul 28, 2019 6:58 am
Busta999 offline
User avatar
Posts: 663
Joined: Mar 30, 2016
Location: Wales UK

Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

Autolog

Any insight to the following issue.

Went on holiday everything working fine - while away Nanoleaf went offline - just stayed on for the whole 2 weeks would not respond to Indigo or Nanoleaf App.

Came back and did a full reboot and reset Nanoleaf - re; inked to Nanoleaf App.

Now all looks Ok
Nanoleaf - Indigo 3.jpeg
Nanoleaf - Indigo 3.jpeg (67.53 KiB) Viewed 408 times


Except if I try to turn On or Off etc
Nanoleaf - Indigo 2.jpeg
Nanoleaf - Indigo 2.jpeg (56.82 KiB) Viewed 408 times


The IP address is correct and unchanged - fixed IP address

Nanoleaf - Indigo 1.jpeg
Nanoleaf - Indigo 1.jpeg (15.05 KiB) Viewed 408 times


Then I get this error...

Code: Select all
Nanoleaf                        sent "Light Art" off
   Nanoleaf Error                  Problem turning OFF the device 'Light Art': HTTP Error code 400 unknown


Odd thing is that the Nanoleaf Plugin doesn't seem to discover any Nanoleaf devices but does let me change the brightness from within Indigo

from the Event Log
Code: Select all
 Nanoleaf                        sent "Light Art" set White Level to "0" and White Temperature to "4000"


So it is finding it and working, albeit only partially.

Any ideas?

Posted on
Sun Jul 28, 2019 7:22 am
autolog offline
Posts: 3165
Joined: Sep 10, 2013
Location: West Sussex, UK [GMT aka UTC]

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

There are no available Nanoleafs because it is already setup. :)

Not suggesting you do this but if you deleted it (the Indigo device) you would then find one available.

Have you tried pressing the authorise button? I think the authorisation code will have changed as you reset the nanoleaf.

Posted on
Sun Jul 28, 2019 8:03 am
Busta999 offline
User avatar
Posts: 663
Joined: Mar 30, 2016
Location: Wales UK

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

Thx

Yes I had re-authorised .. so not that.

I'll delete it and start over.

Ta

Posted on
Sun Jul 28, 2019 8:12 am
Busta999 offline
User avatar
Posts: 663
Joined: Mar 30, 2016
Location: Wales UK

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

OK deleted it.
Shut down plugin restarted it.

Added Nanoleaf Device
Model - Nanoleaf Device

Nanoleaf - indigo 4.jpeg
Nanoleaf - indigo 4.jpeg (49.92 KiB) Viewed 388 times

Can't add IP address
MAC address etc


Buttons Update and Authorise have no effect.

So can't get it to work - related to forward update last week?

Posted on
Sun Jul 28, 2019 11:17 am
autolog offline
Posts: 3165
Joined: Sep 10, 2013
Location: West Sussex, UK [GMT aka UTC]

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

Busta999 wrote:
... So can't get it to work - related to forward update last week?


OK - I will try and look at it tomorrow. :)

What do you mean by "related to forward update last week?"?

Posted on
Sun Jul 28, 2019 12:15 pm
Busta999 offline
User avatar
Posts: 663
Joined: Mar 30, 2016
Location: Wales UK

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

Sorry autocorrect got the better of me.

The firmware update that came out last week.

Posted on
Sun Jul 28, 2019 2:25 pm
autolog offline
Posts: 3165
Joined: Sep 10, 2013
Location: West Sussex, UK [GMT aka UTC]

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

I should have figured that out! :roll:

Done a quick bit of digging and it appears the API was changed or more particularly the old API (which was deprecated post beta) has now been removed. The Plugin, I think, is using the old beta API. I will check it out tomorrow PM as I am out in the morning. It should be fixable. :)

Posted on
Sun Jul 28, 2019 4:30 pm
Busta999 offline
User avatar
Posts: 663
Joined: Mar 30, 2016
Location: Wales UK

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

Excellent

Thanks


Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted on
Mon Jul 29, 2019 11:17 am
autolog offline
Posts: 3165
Joined: Sep 10, 2013
Location: West Sussex, UK [GMT aka UTC]

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

A new pre-release is available on Github: Nanoleaf Controller (Version 1.3.0)

The firmware seems to be changing by the minute - latest update to 3.1.4 released this afternoon.

I have tested with the latest firmware and it works AFAICS. I have done a re-discovery and again that works.

If you update the firmware, the IP address may change and you will have to re-authorise - you need to press the power button on the nanoleaf for 5-7 seconds to be able to reauthorise it.

Let me know how you get on. :)

Posted on
Mon Jul 29, 2019 11:48 am
Busta999 offline
User avatar
Posts: 663
Joined: Mar 30, 2016
Location: Wales UK

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

OK installed latest version from GitHub


On install got this

Code: Select all
Stopping plugin Nanoleaf (pid 32380)
   Nanoleaf                        Autolog 'Nanoleaf V1 Controller' Plugin shutdown requested
   Nanoleaf                        Stopping 'Light Art'
   Nanoleaf                        Autolog 'Nanoleaf V1 Controller'  Plugin shutdown complete
   Stopped plugin Nanoleaf
   Upgrading plugin Nanoleaf to newer version 1.3.0 (previous version moved to trash)
   Loading plugin "Nanoleaf 1.3.0"
   Starting plugin "Nanoleaf 1.3.0" (pid 4791)
   Nanoleaf                        Autolog 'Nanoleaf V1 Controller' initializing . . .
   Nanoleaf                        Host IP Address overridden and specified as: '192.168.1.10'
   Nanoleaf                        No monitoring or debugging requested
   Nanoleaf                        No monitoring or debugging requested
   Started plugin "Nanoleaf 1.3.0"
   Nanoleaf                        Initialising to poll at 300 second intervals
   Nanoleaf                        Autolog 'Nanoleaf V1 Controller' initialization complete
   Nanoleaf                        Starting  'Light Art' . . .
   Nanoleaf                        Discovering nanoleaf devices on network - this should take ~30.0 seconds . . .
   Nanoleaf                        . . . Started 'Light Art'
   Nanoleaf Error                  Discovering nanoleaf devices failed: Socket error while setting up host '192.168.1.10' discovery of nanoleaf devices!: [Errno 49] Can't assign requested address


So did an update and got

Code: Select all
Nanoleaf Error                  Error in plugin execution UiAction:

Traceback (most recent call last):
  File "plugin.py", line 904, in updateIpAddress
KeyError: (u'C1:74:0F:1D:5A:7A',)

 


Then did an authorise - and after pressing On button on Nanoleaf for 6 seconds it all started working again

Thanks for fixing it!!

Very much appreciated

Posted on
Mon Jul 29, 2019 12:19 pm
autolog offline
Posts: 3165
Joined: Sep 10, 2013
Location: West Sussex, UK [GMT aka UTC]

Re: Nanoleaf HTTP error code 400 unknown

OK - Thanks for testing and the the report and pleased that it is now working for you. :)

As it is working for you and as I didn't have any time allocated to look at the nanoleaf plugin - I will record the errors reported and look at them if I get any spare time.

I will now make this an official release. :)

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests