Error in log

Posted on
Fri Mar 08, 2019 5:40 am
evansgo offline
Posts: 202
Joined: Nov 29, 2013

Error in log

OK so to put this into context, I have only just installed Homekit bridge so this is quite likely something I've done wrong...

I have it installed and added a few test devices and groups. In particular I have an action group called Bike group on.
At the moment its pretty simple, just turns on a switch (that turns on my turbo trainer) and the Hue light called Bike room and sets a variable so my sensor knows I'm on the bike.

So apart from the obvious error I have a couple of questions that will help me get up to speed quickly.
1. If I add more devices, how to I get them recognised in the Home app? They don't seem to just appear unless I restart the server, is this the right way or am I just not being patient enough?
2. I read a few comments about groups, but its still not clear to me how it works (probably mostly because mine doesn't!) I have an on group and an off group, is it as simple as saying group xxx on and group xxx off and this in turn triggers the correct action group? The Alexa skill had two entries one for on and one for off so that made more sense to me.

Thanks
Gareth

    8 Mar 2019 at 15:26:29
    Sonos ZonePlayer: Living Room: L, Nothing in Queue to Save
    Action Group Bike group on
    Sent Hue Lights "Bike Room" on to 100 at ramp rate 0.5 sec.
    Z-Wave sent "TP Link switch 2" on
    HomeKit Bridge Error Unable to update HomeKit ID d57c2732d283b184be303d69b278d076ea8a002f40e0ab3a28b064dbdc15f9b2 because it is not cached

    8 Mar 2019 at 15:27:00
    Schedule fingscanrelaunch
    Sonos ZonePlayer: Living Room: L, Nothing in Queue to Save

    8 Mar 2019 at 15:27:32
    HomeKit Bridge Error Exception in hkplprocessor.json_reply_command_set_characteristic line 218: 'd57c2732d283b184be303d69b278d076ea8a002f40e0ab3a28b064dbdc15f9b2'
    CODE: data = json.dumps(self.factory.HKCACHE[jkey])


Posted on
Fri Mar 08, 2019 6:58 am
evansgo offline
Posts: 202
Joined: Nov 29, 2013

Re: Error in log

OK in case this helps anyone, I read somewhere that it may be worth rebooting the Mac mini, I did this and the error messages vanished.

I've also made a virtual On/Off device which has sorted out the group toggle problem. As a suggestion, the way the Alexa plugin handles groups is very good, if this could be integrated at some point?

Thanks for the plugin, its really going to open up voice control for me, as although Alexa does a lot more it's voice recognition is absolutely miles behind the HomePod's.

Posted on
Fri Mar 08, 2019 7:03 am
siclark offline
Posts: 894
Joined: Jun 13, 2017
Location: UK

Error in log

After you edit, add the device and save, and close the edit device dialogue box the server should shutdown and restart by itself. You should then see the new device in your Home app.
You shouldn't need to manually restart the server.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests