Swap out a dead LampLinc without reprogramming everything?

Posted on
Sat Dec 29, 2018 10:26 pm
mattyf offline
Posts: 50
Joined: Apr 15, 2013

Swap out a dead LampLinc without reprogramming everything?

Is there a way I can replace a failed unit with a new one and let Indigo know about the swapout so I don't have to re-do all my triggers, groups, buttons etc?

Thanks!

Posted on
Sat Dec 29, 2018 11:32 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 14999
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Swap out a dead LampLinc without reprogramming everythin

Yes - just edit the existing one and change the Insteon address in the define and sync dialog then sync it. Indigo will do all the necessary updates to make it work.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Tue Jan 08, 2019 12:34 pm
peszko offline
Posts: 53
Joined: Mar 07, 2012

Re: Swap out a dead LampLinc without reprogramming everythin

Will indigo also take care of the internal Insteon links as well? Especially other devices still trying to send commands to the removed module?

Posted on
Tue Jan 08, 2019 1:50 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 14999
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Swap out a dead LampLinc without reprogramming everythin

peszko wrote:
Will indigo also take care of the internal Insteon links as well? Especially other devices still trying to send commands to the removed module?


Yes, Indigo will search its persistent link database (we store links as well in our database just for this reason) and it will fix the links in all the devices that reference the replaced device.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Thu Jan 10, 2019 3:16 pm
jltnol offline
Posts: 339
Joined: Oct 15, 2013

Re: Swap out a dead LampLinc without reprogramming everythin

I just did this recently, and it was super easy, and I had no issues.

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests