Email Attachments?

Posted on
Wed Jul 04, 2018 2:02 pm
ckeyes888 offline
Posts: 2038
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Email Attachments?

Seeing my Applescripts to attach security cam images have stopped working I’m hoping
the Better Email plugin might support that soon?

Thanks,

Carl

Posted on
Wed Jul 04, 2018 2:08 pm
FlyingDiver offline
Posts: 2617
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Email Attachments?

It does now. Field for path names at the bottom of the Send Email action dialog.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Wed Jul 04, 2018 2:23 pm
ckeyes888 offline
Posts: 2038
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Email Attachments?

Awesome! Can’t seem to get the path syntax in correctly. Keep getting “no such directory” error.

Maybe post a sample path?

Thanks,

Carl

Posted on
Wed Jul 04, 2018 2:28 pm
FlyingDiver offline
Posts: 2617
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Email Attachments?

It's a full filename path. Like "/Users/indigo/Documents/foo.jpg". What are you trying that's not working?

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Wed Jul 04, 2018 3:45 pm
ckeyes888 offline
Posts: 2038
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Email Attachments?

I believe I have the path in correctly, that error stopped, but can’t seem to get my gmail settings to work
to send.

Thanks,

Carl

Posted on
Wed Jul 04, 2018 4:04 pm
ckeyes888 offline
Posts: 2038
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Email Attachments?

The Better Email device state shows, "Success" but when I execute a send email I get these errors.


Code: Select all
Better Email Error              Better Email Server: Error connecting to IMAP server: IMAP4 protocol error: socket error: <type 'exceptions.IOError'> - Too many read 0
   Better Email Error              exception in deviceStartComm(Better Email Server): IMAP4 protocol error: socket error: <type 'exceptions.IOError'> - Too many read 0
   Better Email                    Better Email Setup: Sending email 'Deck Cam Image' to 'ckeyes@xxxx.net'
   Better Email Error              Better Email Setup: SMTP server connection error: [SSL: UNKNOWN_PROTOCOL] unknown protocol (_ssl.c:590)
   Error (client)                  received unexpected packet response UiGetValues2 (waiting for )
   Error (client)                  received unexpected packet response CallPluginFunc (waiting for )
   Error (client)                  received unexpected packet response CalcDeviceFunc (waiting for )


Thanks,

Carl

Posted on
Wed Jul 04, 2018 4:14 pm
ckeyes888 offline
Posts: 2038
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Email Attachments?

From what I can gather I believe these email settings are supposed to work for a gmail account?

Thanks,

Carl
Attachments
0BD7A148-94BB-4A79-899E-756D7438D5BF.jpeg
0BD7A148-94BB-4A79-899E-756D7438D5BF.jpeg (57.94 KiB) Viewed 539 times

Posted on
Wed Jul 04, 2018 4:16 pm
FlyingDiver offline
Posts: 2617
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Email Attachments?

IMAP is for receiving mail. To send mail you need to create an SMTP device.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Wed Jul 04, 2018 4:51 pm
ckeyes888 offline
Posts: 2038
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Email Attachments?

Checked out the Wiki but didn’t see any info on setting up a SMTP device.
Any help appreciated.

Thanks,

Carl

Posted on
Wed Jul 04, 2018 4:54 pm
FlyingDiver offline
Posts: 2617
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Email Attachments?

Create the device. Fill in the fields like you did for the IMAP device.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Wed Jul 04, 2018 5:02 pm
ckeyes888 offline
Posts: 2038
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Email Attachments?

Been trying that with no luck. I have a number of email accounts and can’t make any of them work.

Thanks,

Carl
Attachments
04B7E9F7-9601-4A85-B9BA-23AE60460356.jpeg
04B7E9F7-9601-4A85-B9BA-23AE60460356.jpeg (79.53 KiB) Viewed 510 times

Posted on
Wed Jul 04, 2018 6:03 pm
FlyingDiver offline
Posts: 2617
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Email Attachments?

You're not showing the logs or any errors, so I'm just guessing here.

Are all the accounts you're trying Gmail? If so, do you have the "insecure clients" enabled in the Gmail setup? The plugin can't do two factor authentication or OAuth, so that's required.

More info on that in this thread: viewtopic.php?f=211&t=20747

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Wed Jul 04, 2018 10:44 pm
ckeyes888 offline
Posts: 2038
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Email Attachments?

At this point there aren't any errors to show. I can't get the SMTP device to show "Success".
I have 4 email accts, the one I'd like to use is gmail, the others are personal domains.
Still no joy with any of them.

Edit: I had turned on the "allow insecure apps" option.
Thanks,

Carl

Posted on
Thu Jul 05, 2018 5:55 am
FlyingDiver offline
Posts: 2617
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Email Attachments?

Other than the status field, is it actually working properly? Is it sending the email messages?

If it's just the status not updating properly, file a bug report on it.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Thu Jul 05, 2018 10:22 am
ckeyes888 offline
Posts: 2038
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Email Attachments?

The status field magically changed to Success this morning and all is working great.
Seems the change I made in gmail to allow less secure apps took many hours to go into effect.

Thanks!

Carl

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests