Evohome Location Error

Posted on
Sat Jun 16, 2018 5:46 am
Sevilsivle offline
Posts: 87
Joined: Jan 11, 2013

Evohome Location Error

I have installed the Plugin and it seems to work correctly (However it is summer so the heating isn't switched on at the moment)
The only issue I have is the following error message
Honeywell Error [Sat Jun 16 13:40:53 2018] Cannot read device data for: EV Loc: Home
Honeywell Error [Sat Jun 16 13:40:53 2018] Failed to retrieve thermostat status for: EV Loc: Home
The controller and the thermostats are being correctly updated.
What does the EV Location refer to?

Tim

Posted on
Sat Jun 16, 2018 5:54 am
internix offline
Posts: 8
Joined: Feb 16, 2014

Re: Evohome Location Error

I have the same problem intermittently over the last couple of months. Everything seens to work ok though so I decided to simply ignore the error.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Posted on
Sat Jun 16, 2018 7:24 am
CliveS offline
Posts: 357
Joined: Jan 10, 2016
Location: Medomsley, County Durham, UK and Perth WA

Re: Evohome Location Error

Yes I am getting this error more and more. In the last ten minutes

Code: Select all
16 Jun 2018, 14:04:59
   Honeywell Error                 [Sat Jun 16 14:04:59 2018] Cannot read device data for: EV Loc: Highsteads
   Honeywell Error                 [Sat Jun 16 14:04:59 2018] Failed to retrieve thermostat status for: EV Loc: Highsteads

16 Jun 2018, 14:08:13
   Z-Wave                          received "Strips" sensor update to 15.8 °C
   Action Collection               
   Action Collection               
   Script                          Strips Temp is      15.8 °C
   Script                          Underground Temp is 15.1 °C

16 Jun 2018, 14:09:35
   Honeywell Error                 [Sat Jun 16 14:09:35 2018] Cannot read device data for: EV Loc: Highsteads
   Honeywell Error                 [Sat Jun 16 14:09:35 2018] Failed to retrieve thermostat status for: EV Loc: Highsteads

16 Jun 2018, 14:11:38
   Honeywell Error                 [Sat Jun 16 14:11:38 2018] Cannot read device data for: EV Loc: Highsteads
   Honeywell Error                 [Sat Jun 16 14:11:38 2018] Failed to retrieve thermostat status for: EV Loc: Highsteads

16 Jun 2018, 14:13:10
   Trigger                         EvoHome Hall-Kitchen Temperature Change
   Action Collection               Hall-Kitchen Temperature is 18.5
   Action Collection               Hall-Kitchen Setpoint Is 12.0
   Action Collection               
   Trigger                         EvoHome Living Room Front Temperature Change
   Action Collection               Living Room Front Temperature is 18
   Action Collection               Living Room Front Setpoint is 12.0
   Action Collection               

16 Jun 2018, 14:13:41
   Honeywell Error                 [Sat Jun 16 14:13:41 2018] Cannot read device data for: EV Loc: Highsteads
   Honeywell Error                 [Sat Jun 16 14:13:41 2018] Failed to retrieve thermostat status for: EV Loc: Highsteads

Just wondering if this is Honeywell's computers not being able to keep up with the increasing amount of users updating. The big downside of cloud computing!!

CliveS

Indigo 7.2.0 : Mac mini Server (Mid 2011) : MacOS Sierra 10.12.6
----------------------------------------------------------------------------------
The best way to get the right answer on the Internet is not to ask a question, it's to post the wrong answer

Posted on
Sun Jun 17, 2018 12:06 am
Sevilsivle offline
Posts: 87
Joined: Jan 11, 2013

Re: Evohome Location Error

Good to know I am not alone with this issue.
I still do not understand what this is device actually does.

Posted on
Sun Jun 17, 2018 9:45 pm
howartp offline
Posts: 3349
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: Evohome Location Error

I’m getting the same.

I’ll try dig out my old Evohome plugin which predates Nick’s officially sanctioned version and see if I can see owt.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Posted on
Mon Jun 18, 2018 6:55 am
Suncroft offline
Posts: 34
Joined: Dec 08, 2014
Location: North Yorkshire, UK

Re: Evohome Location Error

Strange I don't see this same error running v0.5.1 of the plugin. I have 2 locations setup due to having 2 controllers as I had to many zones for one controller and both locations are working fine for me with no errors in the log.

Posted on
Mon Jun 18, 2018 7:08 am
Sevilsivle offline
Posts: 87
Joined: Jan 11, 2013

Re: Evohome Location Error

Suncroft wrote:
2 controllers as I had to many zones for one controller


Buckingham Palace?
The White House?

Posted on
Mon Jun 18, 2018 5:08 pm
Suncroft offline
Posts: 34
Joined: Dec 08, 2014
Location: North Yorkshire, UK

Re: Evohome Location Error

Sevilsivle wrote:
Buckingham Palace?
The White House?


Not quite though it feels like it when I have to order heating oil, 5 zones of underfloor heating and 11 zones with radiator valves. I think the max on one controller is 12 zones.

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests