Trouble adding a Danalock V3

Posted on
Thu Apr 12, 2018 1:33 am
ZachBenz offline
Posts: 86
Joined: Feb 08, 2014

Trouble adding a Danalock V3

I just picked up a couple of new Z-Wave devices, a Relay Power Switch and a Lock, and am having trouble with the latter.

Adding the Relay Power Switch (an Inovelli NZW36 1-Channel Plug-In Module) went just fine - both Z-Wave network inclusion and syncing.

Different story with the Lock, which is a nifty new Danalock V3 (https://danalock.com/danalock-v3.html), Z-Wave US version. Inclusion into the Z-Wave network worked fine, and it shows up in the node list for syncing when creating a new Z-Wave device in Indigo. But, when I press Sync, it looks promising... but then gets stuck waiting for an ACK from the Lock and times out. Tried multiple times, excluding then re-including, moving the physical position of the lock compared to the Z-Wave stick on my Mac, poking and prodding the lock to make sure it was never asleep.... and no luck.

My Z-Wave interface from Indigo is via an Aeon Labs Aeotec Z-Wave Z-Stick, Gen5 (ZW090).

Any ideas? Here's some relevant event log output - happens in rapid succession, then just hangs and times out after the 'retrieved manufacture..." line; this log output is consistent across all of my attempts.

Code: Select all
   Z-Wave                          Syncing - started for "032 - Keypad Door Lock"
   Z-Wave                          Syncing - retrieved module neighbors list: 31
   Z-Wave                          Syncing - assigning return route to "032 - Keypad Door Lock"
   Z-Wave                          Syncing - assigned return route
   Z-Wave                          Syncing - retrieved manufacture and model names: Danalock - 010E, Danalock (V3 BTZE) - 00090001
   Z-Wave Error                    Syncing - failed
   Z-Wave Error                    Timeout waiting for "032 - Keypad Door Lock". Module might be asleep, or is unreachable.


Seems like the lock just isn't interested in ACK'ing.

Posted on
Wed May 02, 2018 4:56 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 18505
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Trouble adding a Danalock V3

When you included it into the Z-Stick using Indigo, did you use the encryption option?

Image

Posted on
Fri Sep 14, 2018 3:37 am
cornelis offline
Posts: 1
Joined: Sep 05, 2016

Re: Trouble adding a Danalock V3

I have the same problem with the same hardware.

I included by pressing the Z-Stick while holding it close. That part was successful. It's just that the synching fails. Any clues?

Posted on
Fri Sep 14, 2018 9:20 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 18505
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Trouble adding a Danalock V3

You have to have the Z-Stick plugged into the Mac and then use Indigo's include with encryption option. It will not work correctly if you include it directly. Before you do that you'll need to exclude it from the Z-Stick. Follow the steps described here.

Image

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest