Error Message - Any help?

Posted on
Tue Jun 06, 2017 5:20 pm
farberm offline
Posts: 138
Joined: Feb 24, 2008

Error Message - Any help?

Better Email Gmail Outgoing: SMTP server connection error: [Errno 65] No route to host

Trying to connect to a gmail account?

Posted on
Tue Jun 06, 2017 6:07 pm
FlyingDiver offline
Posts: 2366
Joined: Jun 07, 2014
Location: Cape Coral, FL

Re: Error Message - Any help?

farberm wrote:
Better Email Gmail Outgoing: SMTP server connection error: [Errno 65] No route to host

Trying to connect to a gmail account?


I think your router or ISP is blocking the traffic. What server and port are you trying to connect to?

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Tue Jun 06, 2017 6:11 pm
farberm offline
Posts: 138
Joined: Feb 24, 2008

Re: Error Message - Any help?

SSL port 465
also tried StartTLS port 587

I am pretty sure those are correct for gmail?

Posted on
Tue Jun 06, 2017 6:11 pm
FlyingDiver offline
Posts: 2366
Joined: Jun 07, 2014
Location: Cape Coral, FL

Re: Error Message - Any help?

What server name? Can you ping that name (in Terminal)?

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Tue Jun 06, 2017 6:18 pm
farberm offline
Posts: 138
Joined: Feb 24, 2008

Re: Error Message - Any help?

Farber-Media-Center:~ markfarber$ ping smtp.gmail.com
PING gmail-smtp-msa.l.google.com (74.125.70.108): 56 data bytes
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=0 ttl=41 time=9882.061 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=1 ttl=41 time=115.335 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=2 ttl=41 time=110.431 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=3 ttl=41 time=403.916 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=4 ttl=41 time=101.406 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=5 ttl=41 time=105.000 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=6 ttl=41 time=112.723 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=7 ttl=41 time=104.577 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=8 ttl=41 time=103.430 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=9 ttl=41 time=117.214 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=10 ttl=41 time=106.048 ms

For what ever reason it is not working after ping?? Do not know why it had to establish a connection first

Posted on
Tue Jun 06, 2017 6:22 pm
FlyingDiver offline
Posts: 2366
Joined: Jun 07, 2014
Location: Cape Coral, FL

Re: Error Message - Any help?

farberm wrote:
Farber-Media-Center:~ markfarber$ ping smtp.gmail.com
PING gmail-smtp-msa.l.google.com (74.125.70.108): 56 data bytes
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=0 ttl=41 time=9882.061 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=1 ttl=41 time=115.335 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=2 ttl=41 time=110.431 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=3 ttl=41 time=403.916 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=4 ttl=41 time=101.406 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=5 ttl=41 time=105.000 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=6 ttl=41 time=112.723 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=7 ttl=41 time=104.577 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=8 ttl=41 time=103.430 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=9 ttl=41 time=117.214 ms
64 bytes from 74.125.70.108: icmp_seq=10 ttl=41 time=106.048 ms

For what ever reason it is not working after ping?? Do not know why it had to establish a connection first


You mean it's NOW working after doing the ping? That first ping took almost 10 sec. I think your nameserver had an outage.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Tue Jun 06, 2017 6:42 pm
farberm offline
Posts: 138
Joined: Feb 24, 2008

Re: Error Message - Any help?

ok thx

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests