[ANSWERED]Virtual Device misbehaving

Posted on
Thu May 28, 2015 7:23 am
Umtauscher offline
User avatar
Posts: 226
Joined: Oct 03, 2014
Location: Cologne, Germany

[ANSWERED]Virtual Device misbehaving

Hi everyone,

I have a problem with a virtual device.
My goal ist to make a virtual device for all my lights, that give me the ability to switch them all simultaneously.
So I created a devicegroup including all my lamps to do that.
Unfortunately the device always switches off - even when I press the "Turn On" button.
I think this might be a bug - or am I doing something wrong?
I', using 6.1.0 btw.
TIA

Wilhelm

Posted on
Thu May 28, 2015 9:36 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 14069
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Virtual Device misbehaving

Read through the Device Group docs, especially the part that describes how the ON values for each device are stored, and I think you'll see the problem (it is a little complex). In a nut: set all your devices to what you want them to be when the Device Group turns on, then use the Interfaces->Virtual Devices->Update Device Group Saved States... menu item to save those states. Then when you turn the group on the devices will be set to those values.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Thu May 28, 2015 9:56 am
Umtauscher offline
User avatar
Posts: 226
Joined: Oct 03, 2014
Location: Cologne, Germany

Re: [ANSWERED]Virtual Device misbehaving

Thanks Jay, for that explanation. That worked.

Cheers
Wilhelm

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest