Error Turning on a Light

Posted on
Sat Apr 28, 2018 8:57 am
ckeyes888 offline
Posts: 1938
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Error Turning on a Light

Just started getting this error when turning on a kitchen light.
It eventually does turn on/off but after a few seconds delay.

Code: Select all
Sent INSTEON                    "Kitchen Overhead Lights" on
   Virtual Devices Error           Error #931: updateScene failed on Device Group 1344630331.
Traceback (most recent call last):
  File "plugin.py", line 358, in updateScene
AttributeError: 'Device' object has no attribute 'onState'


Any idea what it may be?

Thanks,

Carl

Posted on
Sun Apr 29, 2018 11:19 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 18347
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Error Turning on a Light

Looks like maybe you have a Virtual Device group that contains a device that isn't a relay or dimmer. That is, it doesn't have an on/off state which is causing the plugin to fail.

I'm not sure how it got into that state. I wouldn't have thought the plugin would allow you to add that, but maybe the device type was changed after-the-fact. Perhaps you replace or swapped (and re-synced) a device and it is now a different type?

Image

Posted on
Sun Apr 29, 2018 5:32 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1938
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Error Turning on a Light

Thanks Matt. I reloaded the Meta Device plugin a couple times and the error ended.
Odd one for sure.

Carl

Posted on
Mon Apr 30, 2018 9:32 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 14069
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Error Turning on a Light

That means that a device in a Device Group didn't/doesn't have an onState property. This means that at some point AFTER the device was added to the group (since you can only add devices that have an onState property), it's device type changed somehow (probably because the device was redefined). The next time the DG started up after the change, I believe it should have self-corrected.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Tue May 15, 2018 7:27 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1938
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Error Turning on a Light

The error came back and restarting the Meta Device plugin isn’t fixing it.
I don’t use any device groups so not sure at all how this is happening.

Any idea how to troubleshoot?

Thanks,

Carl

Posted on
Wed May 16, 2018 9:27 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 14069
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Error Turning on a Light

I suspect that you have a device that's sometimes enabled and sometimes disabled. That device would be the one that no longer has an onState property. The fastest way to diagnose the problem is to look at the Device Group with ID 1344630331 to see which device doesn't have an onState property (it won't show up in the Indigo UI as any type of on/off device).

You can also enable debugging and see what debug information gets logged immediately before and after the error line in the Event Log.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Wed May 16, 2018 9:46 am
ckeyes888 offline
Posts: 1938
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Error Turning on a Light

I don’t have an Action Group with that ID that I can find.
Some other way to locate it?

Thanks,

Carl
Attachments
16929B98-D18A-4ED0-A57D-642BF8C3C845.jpeg
16929B98-D18A-4ED0-A57D-642BF8C3C845.jpeg (99.02 KiB) Viewed 54 times

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests