Problem with new install

Posted on
Thu Jan 09, 2014 10:40 am
finkej offline
User avatar
Posts: 26
Joined: Jan 28, 2012
Location: Troy NY

Problem with new install

Hi there.

I just tried the plugin - didn't get too far. Current version of Indego (just upgraded). I cranked up debugging and put the log output below.

Any thoughts?

Code: Select all
Starting plugin "Sharp TV Network Remote Plugin 1.0.4" (pid 9476)
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Beginning processing of RPFrameworkConfig.xml file
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found device mapping; id: sharpTvRemoteDevice to class: SharpTvNetworkRemoteDevice
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created device parameter for managed device 'sharpTvRemoteDevice': ipAddress
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created device parameter for managed device 'sharpTvRemoteDevice': portNumber
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created device parameter for managed device 'sharpTvRemoteDevice': updateInterval
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found device setting: deviceAddressFormat=%ap:ipAddress%:%ap:portNumber%
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found device setting: telnetConnectionDeviceStateName=connectionState
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found device setting: telnetConnectionDeviceStateBoolean=isConnected
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found device setting: telnetConnectionRequiresLoginProperty=requiresLogin
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found device setting: updateStatusPollerActionId=updateDeviceStatesFromTv
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: updateDeviceStatesFromTv
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: toggleTVPower
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: setTVPower
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'setTVPower': powerState
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: changeTVPowerOnMessages
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'changeTVPowerOnMessages': powerOnMessageState
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: changeAVMode
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'changeAVMode': avMode
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: changeViewMode
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'changeViewMode': viewMode
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: setVolumeLevel
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'setVolumeLevel': volumeLevel
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: setMuteStatus
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'setMuteStatus': muteState
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: setSurroundSoundMode
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'setSurroundSoundMode': surroundSoundMode
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: setSleepTimer
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'setSleepTimer': sleepTimerSetting
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: setClosedCaptioning
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'setClosedCaptioning': ccState
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: selectInput
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'selectInput': tvInput
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: tuneToAnalogChannel
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'tuneToAnalogChannel': channelNumber
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: addDigitToChannelSelector
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'addDigitToChannelSelector': digitToAdd
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: remoteDigitFromChannelSelector
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: clearChannelSelector
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: tuneToChannelSelector
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found managed action: sendRemoteKey
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Processing 1 params for action
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Created parameter for managed action 'sendRemoteKey': keyToSend
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Successfully completed processing of RPFrameworkConfig.xml file
  Started plugin "Sharp TV Network Remote Plugin 1.0.4"
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Version check initiated
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Version File Url:https://www.rogueproeliator.com/IndigoPlugins/SharpTvNetworkRemote/SharpTvNetworkRemoteVersionInfo.html
  Sharp TV Network Remote Plugin  Your plugin version, v1.0.4, is current.
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Entering deviceStartComm for Living Room TV; ID=1673038095
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Read device state config... isConnected: 'isConnected'; connectionState: 'connectionState'
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Establishing connection to 192.168.1.80
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Returning default GUIConfigValue for sharpTvRemoteDevice:deviceIsChildDevice
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Returning default GUIConfigValue for sharpTvRemoteDevice:deviceIsChildDevice
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Exiting deviceStartComm for Living Room TV
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Connection established
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Returning default GUIConfigValue for sharpTvRemoteDevice:telnetConnectionEOLString
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Returning default GUIConfigValue for sharpTvRemoteDevice:telnetConnectionStringEncoding
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Returning default GUIConfigValue for sharpTvRemoteDevice:updateStatusPollerIntervalProperty
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Command queue has 1 command(s) waiting
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Create connection command de-queued
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Command queue has 1 command(s) waiting
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Executing full status update request...
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Command queue has 15 command(s) waiting
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Sending command: POWR?   
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Write command completed.
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Received: 1
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found response match: powerStatusQuery
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Effect execution: Update state 'powerState' to 'True'
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Command queue has 14 command(s) waiting
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Sending command: RSPW?   
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Write command completed.
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Received: ERR
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found response match: powerOnMessagesEnabledStatusQuery
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Effect execution: Update state 'powerOnCommandsEnabled' to 'False'
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Command queue has 13 command(s) waiting
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Sending command: ITGD?   
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Write command completed.
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Received: ERR
  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Found response match: currentInputQuery
  Sharp TV Network Remote Plugin Error Error in plugin execution:

Traceback (most recent call last):
  File "/Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 6/Plugins/Sharp TV Network Remote.indigoPlugin/Contents/Server Plugin/RPFramework/RPFrameworkTelnetDevice.py", line 209, in concurrentCommandProcessingThread
    self.handleDeviceResponse(responseText.replace(lineEndingToken, ""), command)
  File "/Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 6/Plugins/Sharp TV Network Remote.indigoPlugin/Contents/Server Plugin/RPFramework/RPFrameworkTelnetDevice.py", line 330, in handleDeviceResponse
    rpResponse.executeEffects(responseText, rpCommand, self, self.hostPlugin)
  File "/Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 6/Plugins/Sharp TV Network Remote.indigoPlugin/Contents/Server Plugin/RPFramework/RPFrameworkDeviceResponse.py", line 115, in executeEffects
    newStateValue = eval(newStateValueString)
  File "<string>", line 1, in <module>
ValueError: invalid literal for int() with base 10: 'ERR'

  Sharp TV Network Remote Plugin Debug Closing connection to device

Posted on
Thu Jan 09, 2014 10:53 am
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 2459
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: Problem with new install

The error message really should be caught and made nice/readable, but the cause of it is that your TV is returning an error response whenever the plugin attempts to communicate with it. Did you go through the steps to enable the AQUOS Remote in the settings of the TV? What model are you using?

Adam

Posted on
Thu Jan 09, 2014 9:41 pm
finkej offline
User avatar
Posts: 26
Joined: Jan 28, 2012
Location: Troy NY

Re: Problem with new install

Looks like a LC60LE832U

The other day, I was able to connect to it via an app. Today the tv seems to be offline. Not sure what is going on with it.

Posted on
Thu Jan 09, 2014 10:02 pm
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 2459
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: Problem with new install

It seems Jay (from Perceptive Automation) is also having the same return -- see the other thread. I have sent him a test Python script to run and so maybe his investigation will help on your issue as well. If it turns out that some commands are not supported on some models or something, perhaps I can incorporate the test script into the plugin to identify the culprits on your end as well.

If you are comfortable running Python scripts, I'd be happy to send the script to you as well.

Posted on
Fri Jan 10, 2014 10:33 am
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 2459
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: Problem with new install

Jay helped me out with some debugging on his TV and it appears that not all the TV models (or maybe firmware versions) support all of the commands that the plugin can issue; I should have done a bit better error checking just for that case... so I will implement an "Unavailable" state for those which the TV doesn't support and that should restore your functionality / ability to use it on your TV.

I'll get that out this weekend and issue a new version. Sorry for the issues!

Adam

Posted on
Fri Jan 10, 2014 3:54 pm
finkej offline
User avatar
Posts: 26
Joined: Jan 28, 2012
Location: Troy NY

Re: Problem with new install

No problem - I will be glad to try the new plugin when it comes out. I guess I am comfortable running scripts - I am planning on writing a plugin to talk with One-Wire devices, and have hacked the DSC alarm plugin to use a TCP/Serial interface box. (and now I am going to break that by installing the latest DSC version :-)

Posted on
Fri Jan 10, 2014 4:22 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 17149
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Problem with new install

You should see if travisc is interested in incorporating your changes into the plugin - don't know what they are exactly but if it's useful to others...

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Sat Jan 11, 2014 7:34 pm
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 2459
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: Problem with new install

If you two would, please give the latest version a try (I haven't posted an update to the main thread yet or flagged the version checker, want to make sure it is all good for you two first):
https://www.rogueproeliator.com/IndigoPlugins/SharpTvNetworkRemote/SharpTvNetworkRemote.zip

I actually can't quite test this fully since I am not getting the error, but I made two changes which SHOULD fix you up - first I am checking for that string ("ERR" as returned from Jay's testing for me) and setting the state to "Unknown" where appropriate. Second, I wrapped the state update in a try/catch block so that at least it should not take down the rest of the plugin in the event something sneaks through.

Let me know how it goes if you would...

Thanks!

Posted on
Sun Jan 12, 2014 11:27 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 17149
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Problem with new install

Yep, seems to be working. What does N1, N2, N4 mean for values in avMode, surroundSoundMode, and viewMode respectively? Just curious...

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Sun Jan 12, 2014 12:13 pm
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 2459
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: Problem with new install

They are the values corresponding to "value" of the entries in a List ValueList in the Devices.xml... if you look at a trigger or condition where you can see them you can see the actual "human-readable" values. The number corresponds to the actual TV mode and the N was because I had an issue putting the Value of the ValueList to a value which started with a number.

I've had on my list to see if I could set a uiValue on that state in order to see if it would show up with the better description in the device listing's states pane. Or investigate if I am just using it incorrectly for it to show up. If you have any insight there, feel free to suggest and I can make some changes.

Posted on
Sun Jan 12, 2014 9:58 pm
finkej offline
User avatar
Posts: 26
Joined: Jan 28, 2012
Location: Troy NY

Re: Problem with new install

The revised plugin loads cleanly. But Joyce turned the TV off before I could finish some basic testing (It is a school night - time for bed).

Posted on
Mon Jan 13, 2014 9:52 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 17149
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Problem with new install

uiValue will show up in all places except the custom state list. Why not there? Because it's the only place where the real value shows up rather than the uiValue and people need to see it somewhere. We may at some point add another column to the custom state list that contains the uiValue (and possibly another that shows the control page label).

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests