Yosemite issues

Posted on
Sat Oct 18, 2014 9:09 pm
sgtwicki offline
Posts: 37
Joined: Oct 21, 2009

Yosemite issues

Every since installing Yosemite, I am unable to use the DigiTemp plugin. The log file shows the following over and over:

DigiTemp Error Error in plugin execution runConcurrentThread:

Traceback (most recent call last):
File "plugin.py", line 68, in runConcurrentThread
File "/Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 6/Plugins/DigiTemp.indigoPlugin/Contents/Server Plugin/DigiTemp.py", line 423, in startComm
File "/System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/subprocess.py", line 623, in __init__
File "/System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/subprocess.py", line 1141, in _execute_child
<type 'exceptions.OSError'>: [Errno 86] Bad CPU type in executable

DigiTemp Error plugin runConcurrentThread function returned or failed (will attempt again in 10 seconds)

Posted on
Sun Oct 19, 2014 10:21 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 19430
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Yosemite issues

Try the following:

1) Stop the Indigo Server.

2) Download this replacement file for DigiTemp.py.

3) RIght (or CONTROL key) click on the file /Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 6/Plugins/DigiTemp.indigoPlugin and choose the Show Package Contents menu item.

4) Replace the following file Contents/Server Plugin/DigiTemp.py with the file you downloaded in step #2.

5) Restart the Indigo Server.

Image

Posted on
Sun Oct 19, 2014 11:09 am
travisc offline
User avatar
Posts: 346
Joined: Sep 07, 2010
Location: Toronto, Canada

Re: Yosemite issues

Matt was kind enough to send me an updated version of the plugin with his fixes. Users can download the new version from the main topic.

http://forums.indigodomo.com/viewtopic.php?f=57&t=10283&p=67231#p67231

Thanks Matt! :D

Posted on
Sun Oct 19, 2014 7:02 pm
sgtwicki offline
Posts: 37
Joined: Oct 21, 2009

Re: Yosemite issues

Man, you guys work fast. Of course Matt's fix for DigiTemp and DSC Alarm worked as planned. Awesome.

Posted on
Mon Oct 20, 2014 6:50 pm
Dewster35 offline
Posts: 1029
Joined: Jul 06, 2010
Location: Petoskey, MI

Re: Yosemite issues

Matt,
I know this likely isn't the right place for this, but is there some way we could get some sort of central lookup to see compatibility issues with major software updates like yosemite? I'm sure you guys have most of the bugs sewn up but I am reluctant to upgrade because I (as I assume many others) have a good amount of third party plugins.

Posted on
Mon Oct 20, 2014 7:08 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 19430
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Yosemite issues

As of right now, I don't know of any outstanding Yosemite / Indigo compatibility problems. There were a few problems reported with 3rd party plugins mentioned above (DigiTemp, DSC Alarm, ad2usb) but those are all taken care of I believe. It is still too early for me to give a "everyone upgrade your Indigo Mac" official blessing though. :-)

Update: I believe the Nest plugin is currently not working because of the python change in Yosemite. If you setup is dependent on the Nest plugin, then do not upgrade to Yosemite yet.
Update #2: Perhaps Nest plugin is working after all. Follow its forum thread for details.

Image

Posted on
Mon Oct 20, 2014 9:23 pm
kw123 offline
User avatar
Posts: 6643
Joined: May 12, 2013
Location: Dallas, TX

Re: Yosemite issues

I have only upgraded my laptop.. and it has some other issues, chrome, remote connections ...

With the INDIGO production server I would wait a bit more.
There are likely other issues with other 3rd party tools, like with GNUPLOT, MATPLOT usb drivers etc.


just my 2 cents

Karl

Posted on
Mon Dec 26, 2016 10:55 am
btassias offline
Posts: 48
Joined: Apr 18, 2011

Re: Yosemite issues

Hi

Well i did the upgrade to Indigo 7 on a newer mac that i had which has Yosemite, besides a few plugin issues that are now working it seem to be
working good. The only plugin thats giving me a little problem is the DigiTemp I'm getting different errors than others had. I have 6 Temp sensors
which at different time some sensor show up and some don't, I'm using DigiTem v1.0.2 not sure if anyone else has seen this.

Thanks


Dec 25, 2016, 10:38:13 PM
DigiTemp Error "Outside Temp" sensor was not updated at the poll interval.

Dec 25, 2016, 10:40:00 PM
Schedule Poll Twilio For Message

Dec 25, 2016, 10:47:29 PM
Sent X10 "Drivway Chime" off

Dec 25, 2016, 10:49:09 PM
DigiTemp Error DigiTemp process exceeded our time limit so it was killed.

Posted on
Tue Dec 27, 2016 11:09 am
travisc offline
User avatar
Posts: 346
Joined: Sep 07, 2010
Location: Toronto, Canada

Re: Yosemite issues

To be honest I haven't used this plugin in some time so I can't say for sure how it's working now. I might be able to help if you increase the logging in the plugin's preferences and then send the errors again.

Posted on
Tue Dec 27, 2016 12:05 pm
ELWOOD offline
Posts: 221
Joined: Feb 11, 2007
Location: Ramsey, NJ

Re: Yosemite issues

Been using DigiTemp for years with no troubles, have updated both indigo and the mac OS several times.
Currently running a Mac mini with indigo7 and Sierra, however my version of DigiTemp is 1.0.3
You might want to try an upgrade.

Elwood

Posted on
Tue Dec 27, 2016 5:29 pm
btassias offline
Posts: 48
Joined: Apr 18, 2011

Re: Yosemite issues

Hi

Here's what i get for errors when i enable debuging on, i have six sensors sometimes it reads all of them and not other times. This only happened when i went to Yosemite
Elwood's has v1.0.3 on his machine but with Sierra, Where can i get the newer version? When i go into the plugin and click About DigiTemp It brings me to a web site
called (Fright Ideas Page requested not found). Sorry its a little long but wanted to catch the the other error.

Bret

DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug DigiTemp Output:
"ID:28CC9ECC03000026,C:9.44,F:48.99"
"ID:28AAF4BD030000DC,C:15.50,F:59.90"
"ID:28DE3ECC03000020,C:15.69,F:60.24"
"ID:28B39B6B020000CC,C:7.38,F:45.28"

DigiTemp Debug Read Sensor Output Start
DigiTemp Debug ID:28CC9ECC03000026,C:9.44,F:48.99
DigiTemp Debug ID:28AAF4BD030000DC,C:15.50,F:59.90
DigiTemp Debug ID:28DE3ECC03000020,C:15.69,F:60.24
DigiTemp Debug ID:28B39B6B020000CC,C:7.38,F:45.28
DigiTemp Debug Update Device Start
DigiTemp Debug TEMP: 59.9
DigiTemp Debug TEMP: 45.28
DigiTemp Debug TEMP: 48.99
DigiTemp Error "Living Room Temp" sensor was not updated at the poll interval.
DigiTemp Error "Lower Garage Temp" sensor was not updated at the poll interval.

DigiTemp Debug TEMP: 60.24

Dec 27, 2016, 6:16:03 PM
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
DigiTemp Error DigiTemp process exceeded our time limit so it was killed.

Dec 27, 2016, 6:16:53 PM
Received INSTEON "Hallway Motion" on
DigiTemp Debug STATE: Process Poll
D

Posted on
Wed Dec 28, 2016 9:16 pm
travisc offline
User avatar
Posts: 346
Joined: Sep 07, 2010
Location: Toronto, Canada

Re: Yosemite issues

You can download 1.0.3 on the main DigiTemp page in this forum. That just might fix it.

http://forums.indigodomo.com/viewtopic.php?f=57&t=10283

Posted on
Thu Dec 29, 2016 6:13 pm
btassias offline
Posts: 48
Joined: Apr 18, 2011

Re: Yosemite issues

Hi
Well i tried v1.0.3 i was hoping this would fix it but as you can see i have pretty much the same errors. I cant think of anything else to try
and there no other plugin to use thease 1-wire sensor's i have strung all around the house that i know of. I apreicate your help in trying
to solving this for me. could it be a bad adaptor? or do i need to install a USB driver on the new machine to read the adaptor.

Thanks


Dec 29, 2016, 6:53:26 PM
DigiTemp Error DigiTemp Error:
Error 5: DS2480B Adapter Not Detected
Error 10: Read COM Failed
Error 10: Read COM Failed
Error 10: Read COM Failed
Error 10: Read COM Failed
Error 10: Read COM Failed
Error 10: Read COM Failed
Error 10: Read COM Failed
Error 10: Read COM Failed
Error 10: Read COM Failed

DigiTemp Scan complete, found 0 sensors.

Dec 29, 2016, 6:53:47 PM
DigiTemp Starting scan for 1-wire sensors.
DigiTemp Found sensor ID: 28CC9ECC03000026
DigiTemp Found sensor ID: 28AAF4BD030000DC
DigiTemp Found sensor ID: 28F607CD030000CF
DigiTemp Found sensor ID: 28DE3ECC03000020
DigiTemp Found sensor ID: 289BEFBD0300000A
DigiTemp Scan complete, found 5 sensors.
Indigo Cocoa client disconnected (192.168.215.248)
Received INSTEON "Hallway Motion" on
DigiTemp DigiTemp initialized to read 5 sensors every 2 minute(s).

Dec 29, 2016, 6:54:42 PM
Received INSTEON "Hallway Motion" off
DigiTemp Error "Outside Temp" sensor was not updated at the poll interval.
DigiTemp Error "Living Room Temp" sensor was not updated at the poll interval.


Dec 29, 2016, 6:55:35 PM
Received INSTEON "Hallway Motion" on

Dec 29, 2016, 6:56:04 PM
Received INSTEON "Hallway Motion" off

Dec 29, 2016, 6:57:07 PM
DigiTemp Error "Outside Temp" sensor was not updated at the poll interval.
DigiTemp Error "Actic Temp" sensor was not updated at the poll interval.

DigiTemp Starting scan for 1-wire sensors.
DigiTemp Found sensor ID: 28CC9ECC03000026
DigiTemp Found sensor ID: 28AAF4BD030000DC
DigiTemp Found sensor ID: 28F607CD030000CF
DigiTemp Found sensor ID: 28DE3ECC03000020
DigiTemp Found sensor ID: 28B39B6B020000CC
DigiTemp Found sensor ID: 289BEFBD0300000A
DigiTemp Scan complete, found 6 sensors.
Schedule China Closet (delayed action)
Sent INSTEON "China Cabinet" off
DigiTemp DigiTemp initialized to read 6 sensors every 2 minute(s).
Received INSTEON "Hallway Motion" on

Dec 29, 2016, 6:57:57 PM
DigiTemp Error "Upper Garage Temp" sensor was not updated at the poll interval.
DigiTemp Error "Basement Temp" sensor was not updated at the poll interval.

Posted on
Mon Jan 02, 2017 1:51 pm
travisc offline
User avatar
Posts: 346
Joined: Sep 07, 2010
Location: Toronto, Canada

Re: Yosemite issues

It looks like the plugin is working fine once the COM port comes up. It finds 5 sensors. It appears the hardware has either lost communication with those other two sensors or they've been changed so the serial numbers no longer match.

Maybe delete the two devices it's complaining about and re-add them?

Posted on
Tue Jan 03, 2017 9:06 pm
btassias offline
Posts: 48
Joined: Apr 18, 2011

Re: Yosemite issues

Hi
I tried deleting the 2 sensors that didn't take and reload them, it seem like every time i do a scan for the sensors it comes up different number of sensor
found with the same errors (sensor was not updated at the poll interval) and (DigiTemp Error DigiTemp process exceeded our time limit so it was killed.)
what ever sensor has the error the Temp disappears off the main Indigo home page. Now this is on a newer Mini Mac running Yosemite OSX 10.10.5
running Indigo 7 So what i tried next was shut down that computer and started up my older mac running OSX Lion 10.7.5 with Indigo 6 and the first
scan found all the sensors and i had no errors at all which leads me to believe that all my cabling and sensors and the adaptor should be fine In the configuration tab of the plugin which says ( DS9097U Serial Port = usbserial-A501HY6D) which is says the same thing on both Mac's.
could Yosemite be giving the plugin a polling interval problem vs Lion? I can't imagine it being a hardware issue in the Mac. like the USB Host controller
communicating with the adaptor.
Thanks again

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest