enable chime

Posted on
Tue Aug 02, 2016 11:35 am
dtich offline
Posts: 626
Joined: Sep 24, 2005

enable chime

hi travis (and/or anyone else who may know!),

is there a way in your plugin to enable/disable the dsc door chime function? or, is this a simple keypress seq i can do with your plugin?

i'd like to enable the chime at night.



thanks!

Posted on
Tue Aug 02, 2016 11:43 am
nlagaros offline
Posts: 1614
Joined: Dec 20, 2010

Re: enable chime

Try *4

Posted on
Tue Aug 02, 2016 12:33 pm
dtich offline
Posts: 626
Joined: Sep 24, 2005

Re: enable chime

yes, am trying that. thanks.

hoping that there is a discrete command for 'chime on' 'chime off'.. anybody know? or is it only a toggle?

thanks for the reply.

Posted on
Tue Aug 02, 2016 2:38 pm
nlagaros offline
Posts: 1614
Joined: Dec 20, 2010

Re: enable chime

To my knowledge it is only a toggle. You could always check the current state before taking the action.

Posted on
Tue Aug 02, 2016 3:08 pm
dtich offline
Posts: 626
Joined: Sep 24, 2005

Re: enable chime

i see i can access chime enable state from a trigger dialogue, but can i script it? i'd rather write a script to read it when it changes and make decisions, than have various indigo triggers for each state. do you happen to know if this is addressable via AppleScript?

thanks again.

Posted on
Tue Aug 02, 2016 3:25 pm
dtich offline
Posts: 626
Joined: Sep 24, 2005

Re: enable chime

also, i get this when sending command '*4':

Code: Select all
 IT-100/Envisalink Error (027): API Invalid Characters in Command
  DSC Alarm Error                 Received system error after sending command, aborting.


i am using a pc-5401 i believe. 10 years at least now. does this board not do this command?

thx

edit: yes, i don't see the chime commands in the 5401 install man. hm. would this be avail on the envisalink 4?

Posted on
Tue Aug 02, 2016 3:54 pm
nlagaros offline
Posts: 1614
Joined: Dec 20, 2010

Re: enable chime

I have an Envisalink 3 and it works fine.

Posted on
Tue Aug 02, 2016 4:08 pm
dtich offline
Posts: 626
Joined: Sep 24, 2005

Re: enable chime

ok, thanks for that. maybe i'll change out the board.

dt.

Posted on
Thu Aug 25, 2016 10:46 am
Monstergerm offline
Posts: 155
Joined: Sep 01, 2009

Re: enable chime

v2.0.6 of the plugin now has enable/disable keypad chime commands that monitor the chime state and therefore are not just toggles. As far as I know they only work with Envisalink modules since the other interfaces do not send chime state update commands.

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest