SecuritySpy Image Downloading and Stitching

Posted on
Thu Nov 28, 2019 9:00 am
vtmikel offline
Posts: 439
Joined: Aug 31, 2012
Location: Boston, MA

Re: SecuritySpy Image Downloading and Stitching

I haven't quite figured out how your Camera's name got assigned to the property for the Camera number, which is why it's being placed into the URL string.

When I developed the plugin, it originally had you manually enter the SecuritySpy camera number into the Actions box. To make it more usable, if you use Cynic's SecuritySpy plugin, I had it populate the drop down box with the known cameras. When you save the dialog, I save the Camera SecuritySpy Number, not the reference to the specific Indigo Device Camera. So, for example, if your Front Door Camera is #1, and then you change your SecuritySpy Settings and another Camera becomes #1 (Say, Back Door), with the Front Door becoming #2, then the action you previously saved will pull from the Back Door Camera and will not track the change to the new camera number.

This is by design because if someone doesn't have Perry's plugin, I wanted it to still function where you can manually enter your SS camera numbers.

I think one thing I'm going to do is change the log output to call out the name of the Camera that is being pulled. When the camera number changes, you'll see the log entry change, calling out the camera that is being pulled from.

Share any thoughts you have to this approach.

Posted on
Thu Nov 28, 2019 10:47 am
vtmikel offline
Posts: 439
Joined: Aug 31, 2012
Location: Boston, MA

Re: SecuritySpy Image Downloading and Stitching

I've posted v1.5.

Posted on
Thu Nov 28, 2019 2:05 pm
agame offline
Posts: 279
Joined: Jul 13, 2017
Location: Melbourne, Australia

Re: SecuritySpy Image Downloading and Stitching

I haven't quite figured out how your Camera's name got assigned to the property for the Camera number, which is why it's being placed into the URL string.


quite a mystery. I did use the plugin in its early days however these are new cameras so would have been set up from scratch in the last 12 months or sooner. Given it took rebuilding the devices in SS and the other plugin to fix things, I wonder if the corruption could actually have. been. upstream ...either coming from the other plugin, or even SS itself? Fingers crossed it won't happen again.


and yes, one byproduct was that it was handy having cam names. [+numbers] in the log!

Posted on
Thu Nov 28, 2019 3:07 pm
agame offline
Posts: 279
Joined: Jul 13, 2017
Location: Melbourne, Australia

Re: SecuritySpy Image Downloading and Stitching

vtmikel wrote:
I've posted v1.5.


one minor issue I noticed with this version is that it requires 'none' to be explicitly added if not all the camera fields are in use, or errors appear in log. I don't think that was happening before.

Posted on
Thu Nov 28, 2019 3:13 pm
vtmikel offline
Posts: 439
Joined: Aug 31, 2012
Location: Boston, MA

Re: SecuritySpy Image Downloading and Stitching

agame wrote:
vtmikel wrote:
I've posted v1.5.


one minor issue I noticed with this version is that it requires 'none' to be explicitly added if not all the camera fields are in use, or errors appear in log. I don't think that was happening before.


Will check into this and likely can fix


Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Posted on
Fri Nov 29, 2019 2:19 am
agame offline
Posts: 279
Joined: Jul 13, 2017
Location: Melbourne, Australia

Re: SecuritySpy Image Downloading and Stitching

[quote="vtmikel"]
Will check into this and likely can fix


Its not a problem for me, just a backward compatibility issue for anyone upgrading.
A really handy plugin, BTW! thank you.

Posted on
Sat Nov 30, 2019 10:19 am
vtmikel offline
Posts: 439
Joined: Aug 31, 2012
Location: Boston, MA

Re: SecuritySpy Image Downloading and Stitching

Version 1.6 is now published.

Changes to note:
  • The options for number of seconds for GIF creation have changed. Previous actions should work, but editing the action will require you to choose one of the new options
  • I've improved the performance of the GIF creation, since every second counts when you want to send a notification
  • The output log now tells you how long the process took. Should help in figuring out how long to set a delay before sending a notification out.
  • Other bug fixes (sorry for the bugs!)
  • I added to the number of cameras available to stitch. Make sure you re-size the dialog box to see all options.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron