zw098 and Set LED greyed out?

Posted on
Tue Jan 15, 2019 7:57 pm
dlleon offline
Posts: 84
Joined: Dec 14, 2012

zw098 and Set LED greyed out?

Just got a zw098 and added it. I put in this LEDSimpleEffects, but the LED Effect: menu is greyed out.
I can change colors using the regular Indigo panel (setting both W fields to zero) so I know the bulb works.
Any ideas?
Attachments
Screen Shot 2019-01-15 at 7.54.05 PM.png
screenshoot
Screen Shot 2019-01-15 at 7.54.05 PM.png (277.55 KiB) Viewed 985 times
Screen Shot 2019-01-15 at 7.54.05 PM.png
Screen Shot 2019-01-15 at 7.54.05 PM.png (277.55 KiB) Viewed 985 times
Screen Shot 2019-01-15 at 7.54.05 PM.png
Screen Shot 2019-01-15 at 7.54.05 PM.png (277.55 KiB) Viewed 985 times

Posted on
Tue Jan 15, 2019 8:04 pm
GlennNZ offline
Posts: 815
Joined: Dec 07, 2014
Location: Central Coast, Australia

Re: zw098 and Set LED greyed out?

Thanks for the explanation.

Probably relates to newer firmware for the ZW098, as the firmware the plugin currently supports is 1.04. and 1.05
(unfortunately they both behave differently)

Can you check firmware for your ZW098 - can go to device and print info to Log and copy and paste.

I'll check and see whether any changes from firmware 1.5 and above, if not will be a single character fix [= to >](!)and should post later today
(my time)

Glenn
Last edited by GlennNZ on Tue Jan 15, 2019 8:37 pm, edited 1 time in total.

Posted on
Tue Jan 15, 2019 8:09 pm
dlleon offline
Posts: 84
Joined: Dec 14, 2012

Re: zw098 and Set LED greyed out?

Indigo Z-Wave Version: 2.0.119
Node ID: 20
Model: RGBW LED Bulb (ZW098)
Model ID: 01030062
Manufacturer: Aeon Labs
Manufacturer ID: 0086
Protocol Version: 4.05
Application Version: 1.06
Model Definition Version: 1
Library Type: 3
Class Name: Dimmable Power Switch
Class Hierarchy: 04 : 11 : 01
Command Class Base: 26
Command Versions: 20v1 33v1 82v1 85v1 26v2 27v1 2Bv1 2Cv1 70v1 72v1 73v1 5Ev1 98v1 59v1 7Av1 5Av1 86v1
Encryption Status: Enabled for Commands 82 73 85 86 59 5A 26 27 2B 2C 70 72 33 7A
Multi-Endpoint Types: - none -
Multi-Endpoint Classes: - none -
Multi-Instance Counts: - none -
Features: routing, beaming, security
Neighbors: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 19
Associations: 1:[1] 2:[]
Config Values: - none -

Posted on
Tue Jan 15, 2019 8:31 pm
GlennNZ offline
Posts: 815
Joined: Dec 07, 2014
Location: Central Coast, Australia

Re: zw098 and Set LED greyed out?

Thanks

Pretty sure that device is firmware 1.06 (plugin supports 1.04 and 1.05 currently)

I'll check whether there are any changes and update the plugin later today!

G

Posted on
Tue Jan 15, 2019 8:38 pm
dlleon offline
Posts: 84
Joined: Dec 14, 2012

Re: zw098 and Set LED greyed out?

THANK YOU!!!

Posted on
Tue Jan 15, 2019 11:11 pm
GlennNZ offline
Posts: 815
Joined: Dec 07, 2014
Location: Central Coast, Australia

Re: zw098 and Set LED greyed out?

dlleon wrote:
THANK YOU!!!


Just posted 0.1.2
With support for firmware 1.6 and above
Also support for ZW121 strips

The firmware 1.5/1.6 options are slightly more limited than others,will see what I can do to expand
(haven't looked at this 'simple' plugin for a while!)

G

Posted on
Tue Jan 15, 2019 11:21 pm
dlleon offline
Posts: 84
Joined: Dec 14, 2012

Re: zw098 and Set LED greyed out?

Hmmm... still getting the greyed out box on top/

Jan 15, 2019 at 11:20:29 PM
LED Simple Effects Debug Device Model is:RGBW LED Bulb (ZW098)
LED Simple Effects Debug Firmware equals:1.6
Attachments
Screen Shot 2019-01-15 at 11.20.53 PM.png
Screen Shot 2019-01-15 at 11.20.53 PM.png (372.09 KiB) Viewed 916 times

Posted on
Tue Jan 15, 2019 11:42 pm
GlennNZ offline
Posts: 815
Joined: Dec 07, 2014
Location: Central Coast, Australia

Re: zw098 and Set LED greyed out?

Sorry - should be fixed here

https://github.com/Ghawken/Indigo-Simpl ... /tag/0.1.4

Still having enormous difficulty getting head around the binary stuff for color choosing.
Firmware 1.04 is reverse of firmware 1.05/1.06 - and seems similar but not the same as ZW121 strips.

Hopefully with figure it out shortly! :D

G

Posted on
Tue Jan 15, 2019 11:57 pm
dlleon offline
Posts: 84
Joined: Dec 14, 2012

Re: zw098 and Set LED greyed out?

I think we're getting somewhere!

The popup is now populated with Rainbow Fast / Rainbow Slow / Default.
The Default has a scroll bar but nothing underneath.
The color selectors are gone, now.
The rainbow / default doesn't cause the bulb to do anything, though.

Here's the log (Rainbow Fast)

LED Simple Effects Debug configured : True
delayAmount : 900
description : set led mode
deviceId : 237546461
pluginId : com.GlennNZ.indigoplugin.SimpleLED
pluginTypeId : SetLEDMode
props : com.GlennNZ.indigoplugin.SimpleLED : (dict)
Selectedcolours : (list)
Stripcolours : (list)
description : (string)
ledEffect : colours (string)
replaceExisting : True
textToSpeak :
LED Simple Effects Debug colours
LED Simple Effects Debug Setting colorsparam to default 2271560481
LED Simple Effects Debug Device Model is:RGBW LED Bulb (ZW098)
LED Simple Effects Debug Firmware equals:1.6

Rainbow Slow:

Action Group bulb
LED Simple Effects Debug configured : True
delayAmount : 900
description : set led mode
deviceId : 237546461
pluginId : com.GlennNZ.indigoplugin.SimpleLED
pluginTypeId : SetLEDMode
props : com.GlennNZ.indigoplugin.SimpleLED : (dict)
Selectedcolours : (list)
Stripcolours : (list)
description : (string)
ledEffect : colours (string)
replaceExisting : True
textToSpeak :
LED Simple Effects Debug colours
LED Simple Effects Debug Setting colorsparam to default 2271560481
LED Simple Effects Debug Device Model is:RGBW LED Bulb (ZW098)
LED Simple Effects Debug Firmware equals:1.6

Default:

LED Simple Effects Debug configured : True
delayAmount : 900
description : set led mode
deviceId : 237546461
pluginId : com.GlennNZ.indigoplugin.SimpleLED
pluginTypeId : SetLEDMode
props : com.GlennNZ.indigoplugin.SimpleLED : (dict)
Selectedcolours : (list)
Stripcolours : (list)
description : (string)
ledEffect : colours (string)
replaceExisting : True
textToSpeak :
LED Simple Effects Debug colours
LED Simple Effects Debug Setting colorsparam to default 2271560481
LED Simple Effects Debug Device Model is:RGBW LED Bulb (ZW098)
LED Simple Effects Debug Firmware equals:1.6

Here are the screen grabs
Attachments
Screen Shot 2019-01-15 at 11.51.35 PM.png
default (bottom)
Screen Shot 2019-01-15 at 11.51.35 PM.png (99.67 KiB) Viewed 905 times
Screen Shot 2019-01-15 at 11.51.29 PM.png
Default (top half)
Screen Shot 2019-01-15 at 11.51.29 PM.png (108.36 KiB) Viewed 905 times
Screen Shot 2019-01-15 at 11.51.13 PM.png
Screen Shot 2019-01-15 at 11.51.13 PM.png (110.56 KiB) Viewed 905 times
Screen Shot 2019-01-15 at 11.51.06 PM.png
Screen Shot 2019-01-15 at 11.51.06 PM.png (86.84 KiB) Viewed 905 times

Posted on
Wed Jan 16, 2019 12:12 am
GlennNZ offline
Posts: 815
Joined: Dec 07, 2014
Location: Central Coast, Australia

Re: zw098 and Set LED greyed out?

Well, should be further along than this.

The color chooser modes are a problem, because it appears Aeotec changed something from firmware 1.4 to the rest.
There is no documentation, and no-one seems to have clearly figured it out - although still looking.

What version of Indigo?
Are you executing the action group?
Should also have a
ZWave device "blahbah: parameter 40 changed to 1

Type statement.

Default - resets
Rainbow although should run that selected mode.

G

Posted on
Wed Jan 16, 2019 12:16 am
dlleon offline
Posts: 84
Joined: Dec 14, 2012

Re: zw098 and Set LED greyed out?

>The color chooser modes are a problem, because it appears Aeotec changed something from firmware 1.4 to the rest.
>There is no documentation, and no-one seems to have clearly figured it out - although still looking.

You should see the "instructions" that came with this thing. 2"x2" card!

> What version of Indigo?

7.2

> Are you executing the action group?

Yes.

> Should also have a ZWave device "blahbah: parameter 40 changed to 1 Type statement.

Closest I can find in the log:

Z-Wave device "020 - RGBW LED Bulb (ZW098)" parameter 37 changed to 6488064

> Default - resets
> Rainbow although should run that selected mode.

G

Posted on
Wed Jan 16, 2019 12:22 am
GlennNZ offline
Posts: 815
Joined: Dec 07, 2014
Location: Central Coast, Australia

Re: zw098 and Set LED greyed out?

Ignore this - if had read it - found problem
2 secs

Posted on
Wed Jan 16, 2019 12:25 am
GlennNZ offline
Posts: 815
Joined: Dec 07, 2014
Location: Central Coast, Australia

Re: zw098 and Set LED greyed out?

Try this one:

At least Rainbow's should be running

https://github.com/Ghawken/Indigo-Simpl ... /tag/0.1.5

Colour chooser and ZW121 Colour chooser still problematic and working on it

Posted on
Wed Jan 16, 2019 2:46 am
GlennNZ offline
Posts: 815
Joined: Dec 07, 2014
Location: Central Coast, Australia

Re: zw098 and Set LED greyed out?

and 0.1.6
In PluginStore

I believe fixes and enables Colour Chooser for both ZW098 firmware 1.05 and above (can't test this one) and LED strip ZW121 (which can test)
(Please check on your ZW098 1.06 firmware)

Given the recent interest I will make plans to overall this, somewhat neglected plugin and move to support all the potential options
- Fade speed/smooth colour change/fade-in/fade-out, colour change time etc.etc.

G

Posted on
Sat Jan 19, 2019 11:11 pm
GlennNZ offline
Posts: 815
Joined: Dec 07, 2014
Location: Central Coast, Australia

Re: zw098 and Set LED greyed out?

dlleon wrote:
>The color chooser modes are a problem, because it appears Aeotec changed something from firmware 1.4 to the rest.
>There is no documentation, and no-one seems to have clearly figured it out - although still looking.
G


Try and feedback if can new Version 0.2.0 particularly with your ZW098 Firmware....

In Plugin Store
https://www.indigodomo.com/pluginstore/131/


Glenn

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest