Cynical Network TCP OUT: Last Line Read stays empty

Posted on
Sun Sep 13, 2020 2:28 pm
Stoutjesdijk offline
User avatar
Posts: 86
Joined: Dec 21, 2014
Location: The Netherlands

Cynical Network TCP OUT: Last Line Read stays empty

Hi all,

I am trying to wrap my head around communication with my amp. I can successfully send messages to a Global Caché GC100, which forwards the messages to the amplifier through RS232. Problem is that the Last Line Read variable has no value all the time, or if I am lucky "!". The amp spews all kinds of stuff, visible in the logs.
Question is: am I doing something wrong here in the setup of the device or the plugin? Or, is this some strange GC100 / RS232 issue? Or maybe even a bug in the plugin?

Any thoughts highly appreciated!

Thanks
Mark

Best regards,

Mark

Trying to tie it all together...
| Indigo 7.4 | Plex | Arcam FMJ AV950 and FMJ P7 | LG | Panasonic | Oppo BDP 95EU | GlobalCaché GC100 | Sonos | Nest |

Posted on
Sun Sep 20, 2020 8:51 am
DaveL17 offline
User avatar
Posts: 5683
Joined: Aug 20, 2013
Location: Chicago, IL, USA

Re: Cynical Network TCP OUT: Last Line Read stays empty

It might help to show images of your configuration for the device (and the plugin) and an example of the output that's sent to the logs.

I came here to drink milk and kick ass....and I've just finished my milk.

[My Plugins] - [My Forums]

Posted on
Mon Oct 26, 2020 3:24 pm
Stoutjesdijk offline
User avatar
Posts: 86
Joined: Dec 21, 2014
Location: The Netherlands

Re: Cynical Network TCP OUT: Last Line Read stays empty

Hi again!

Apologies for the long delay.

Screenshot 2020-10-26 at 22.09.43.png
Screenshot 2020-10-26 at 22.09.43.png (52.47 KiB) Viewed 284 times

When I send a message to my Arcam to turn on (see first image), I get the following log:

Code: Select all
  Action Group                    Arcam ON
   Cynical Network                 BG Arcam FMJ AV950 Pre-amplifier unrecognized input '\x00\x01\x02\r!\x01\x0b\x00\x01\x01\r!\x01\x0c\x00\x01\x01\r!\x01\r\x00\x01(\r!\x01\x0e\x00\x01\x01\r!\x01\x0f\x00\x01\x00\r!\x01\x10\x00\x01\x01\r!\x01\x11\x00\x01\x02\r!\x01\x13\x00\x01\x05\r!\x01\x14\x00\x01\x00\r!\x015\x00\x01\x00\r!\x016\x00\x01\x00\r!\x017\x00\x01\x01\r!\x018\x00\x01\x00\r!\x019\x00\x01\x02\r!\x01:\x00\x01\x00\r!\x01;\x00\x01\x00\r!\x01?\x00\x01\x06\r!\x01@\x00\x01\x02\r!\x01F\x00\x01\x00\r!\x01G\x00\x01\x00\r!\x01H\x00\x01\x00\r!\x01I\x00\x01\x00\r!\x01J\x00\x01\x00\r!\x01L\x00\x01\x00\r!\x01M\x00\x01\x00\r!\x01P\x00\x01\x01\r!\x01O\x00\x01\x04\r!\x01\t\x00\x01\x00\r!\x01B\x00\x07\x03 \x01\xe0<\x00\x02\r!\x01B\x00\x07\x07\x80\x048<\x00\x02\r!\x01C\x00\x02\x00\x02\r!\x01\x10\x00\x01\x01\r!\x01\x08\x00\x02\x10|\r!\x01\x00\x00\x01\x00\r!\x01\x08\x00\x02\x10|\r!\x01\x08\x00\x02\x10{\r!\x01\x00\x00\x01\x01\r!\x01\x01\x00\x01\x01\r!\x01\x02\x00\x01\x00\r!\x01\x1d\x00\x01\x03\r!\x01'


CynicalNetwork is setup as follows:
Screenshot 2020-10-26 at 22.09.43.png
Screenshot 2020-10-26 at 22.09.43.png (52.47 KiB) Viewed 284 times


As you can see, the last line should end up in Arcam_Status. Unfortunately, the variable remains at "no value".

So that's challenge #1 for me: how do I read the answer from the amp?

A second challenge is that I would like to pick up on changes to the state of the device caused by using the remote control. For example, volume changes or selecting a different input. How could I combine all that functionality? I tried using another Indigo device as a "TCP in", but that did not work.

Hopefully this gives a bit more info on what I am trying to accomplish, and how I have it set up so far.

Thanks,

Mark
Attachments
Screenshot 2020-10-26 at 22.07.55.png
Screenshot 2020-10-26 at 22.07.55.png (76.56 KiB) Viewed 284 times

Best regards,

Mark

Trying to tie it all together...
| Indigo 7.4 | Plex | Arcam FMJ AV950 and FMJ P7 | LG | Panasonic | Oppo BDP 95EU | GlobalCaché GC100 | Sonos | Nest |

Posted on
Mon Nov 09, 2020 2:40 am
Stoutjesdijk offline
User avatar
Posts: 86
Joined: Dec 21, 2014
Location: The Netherlands

Re: Cynical Network TCP OUT: Last Line Read stays empty

Hi Perry,

Do you have any ideas how to fix the above problem?

Thanks!
Mark

Best regards,

Mark

Trying to tie it all together...
| Indigo 7.4 | Plex | Arcam FMJ AV950 and FMJ P7 | LG | Panasonic | Oppo BDP 95EU | GlobalCaché GC100 | Sonos | Nest |

Posted on
Thu Nov 12, 2020 4:38 pm
howartp offline
Posts: 4205
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: Cynical Network TCP OUT: Last Line Read stays empty

I think I had this problem at one point; I don’t use my GC anymore but let me see if my devices are still configured.

ps Perry pops up once in a blue moon so don’t wait around for him.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest