Basic Installation

Posted on
Wed Feb 01, 2017 9:47 am
GBear offline
Posts: 5
Joined: Feb 01, 2017

Basic Installation

Hi - having problem after install of 7.1.3 - this is my first time working with this plugin

I tried to run configure - but it would not accept a save

getting this in log:

Traceback (most recent call last):
File "plugin.py", line 93, in runConcurrentThread
File "plugin.py", line 328, in getDevices
File "plugin.py", line 285, in myqLogin
KeyError: 'key myqLogin not found in dict'

MyQ Error plugin runConcurrentThread function returned or failed (will attempt again in 10 seconds)


What am I missing???

Thanks in advance

Posted on
Wed Feb 01, 2017 9:54 am
FlyingDiver offline
Posts: 3442
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Basic Installation

You need to put your MyQ login info in the plugin config panel. If it's not accepting the save, then it means there's something wrong with those values.

It's almost certainly a bug that's it's trying to connect to the MyQ servers before that info is validated.

Enabling debug logging might give more info, but the first thing to do is make sure you have the correct MyQ login info and controller brand specified.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Wed Feb 01, 2017 12:02 pm
GBear offline
Posts: 5
Joined: Feb 01, 2017

Re: Basic Installation

Yes, it logs these errors right after enable of the plugin

I entered the correct information (verified login at MyQ site)

After hitting SAVE - it says error validating fields - no red field labels


Is there something else which has to be installed ?

Thanks

Posted on
Fri Feb 03, 2017 7:28 pm
GBear offline
Posts: 5
Joined: Feb 01, 2017

Re: Basic Installation

Hi,

Reverted to 7.0.2
Login appears successful ?

Enabling plugin "MyQ 7.0.2"
Starting plugin "MyQ 7.0.2" (pid 2262)
MyQ Debug logLevel = 10
Started plugin "MyQ 7.0.2"
MyQ Starting MyQ
MyQ Debug updateFrequency = 86400.0
MyQ Debug statusFrequency = 600.0
MyQ Debug Barn Door: Device Version is up to date
MyQ Debug House Door: Device Version is up to date
MyQ Checking for updates...
MyQ Debug Plugin version detected: 7.0.2
MyQ Debug Current version is: 7.0.2
MyQ Debug Getting latest release from FlyingDiver/Indigo-MyQ...
MyQ Debug GET /repos/FlyingDiver/Indigo-MyQ/releases/latest
MyQ Debug HTTP 200 OK
MyQ Debug Latest release is: 7.0.2
MyQ No updates are available
MyQ Debug myqLogin: {"UserId":0,"SecurityToken":"3fd4ec66-4c03-4e24-8f02-08950f803dea","ReturnCode":"0","ErrorMessage":"","BrandId":2,"BrandName":"Chamberlain","RegionId":1}
MyQ Debug myqLogin: Success
MyQ Debug getDevices: 3 Devices
MyQ Debug getDevices: MyQDeviceTypeId = 1, MyQDeviceTypeName = Gateway, DeviceId = 335xxxxx
MyQ Debug "online" = "True"
MyQ Debug "enumeraterequired" = "0"
MyQ Debug "learnmodestate" = "0"
MyQ Debug "addedtime" = "2014-11-28 17:22:56"
MyQ Debug "devices" = "234906855,234906846"
MyQ Debug "numdevices" = "2"
MyQ Debug "desc" = "House"
MyQ Debug "fwver" = "4.2"
MyQ Debug "name" = "............"
MyQ Debug "deviceName" = "............"
MyQ Debug "customerName" = "............"
MyQ Debug "ishomekitcapable" = "False"
MyQ Debug "ishomekitactive" = "False"
MyQ Debug "IsFirmwareCurrent" = "True"
MyQ Debug getDevices: MyQDeviceTypeId = 2, MyQDeviceTypeName = GarageDoorOpener, DeviceId = 234906855
MyQ Debug "online" = "True"
MyQ Debug "gatewayID" = "335xxxxx"
MyQ Debug "desc" = "House Garage Door"
MyQ Debug "doorstate" = "2"
MyQ Debug "addedtime" = "1417217089207"
MyQ Debug "isunattendedopenallowed" = "1"
MyQ Debug "isunattendedcloseallowed" = "1"
MyQ Debug "name" = "............"
MyQ Debug "customerName" = "............"
MyQ GarageDoorOpener House Garage Door is Closed
MyQ Error Error in plugin execution runConcurrentThread:

Traceback (most recent call last):
File "plugin.py", line 87, in runConcurrentThread
File "plugin.py", line 296, in getDevices
NameError: global name 'myqID' is not defined

MyQ Error plugin runConcurrentThread function returned or failed (will attempt again in 10 seconds)
Disabling plugin "MyQ 7.0.2"
Stopping plugin "MyQ 7.0.2" (pid 2262)
MyQ Shutting down MyQ

Is the any help ??

Posted on
Sat Feb 04, 2017 6:37 am
GBear offline
Posts: 5
Joined: Feb 01, 2017

Re: Basic Installation

Decided to Enter "DeviceId" in Edit Device Settings/MyQ Device Number for both doors

Seems to work now

Thanks

Posted on
Tue Feb 07, 2017 7:20 pm
jgb offline
Posts: 20
Joined: Dec 29, 2013

Re: Basic Installation

using most recent version 7.1.4

As another has posted, I get the following error messages right after the plugin has been enabled. Enter login for LiftMaster and verified it was correct by logging onto web site. Cannot save when configuring plugin.

Traceback (most recent call last):
File "plugin.py", line 94, in runConcurrentThread
File "plugin.py", line 328, in getDevices
KeyError: 'key myqLogin not found in dict'

MyQ Error plugin runConcurrentThread function returned or failed (will attempt again in 10 seconds)

Posted on
Tue Feb 07, 2017 7:25 pm
FlyingDiver offline
Posts: 3442
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Basic Installation

Exactly which website are you logging into? What's the URL? And what do you have selected for "Brand" in the plugin config dialog?

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Tue Feb 07, 2017 9:10 pm
jgb offline
Posts: 20
Joined: Dec 29, 2013

Re: Basic Installation

website: https://www.myliftmaster.com

brand: LiftMaster

Posted on
Wed Feb 08, 2017 10:52 am
FlyingDiver offline
Posts: 3442
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Basic Installation

The KeyError is a fail in my error checking. I'll fix that eventually. What I don't understand is why it's failing to save the config data if it's the right login information.

But since you can't validate the configuration info, you can't change the debug level to get it to log debug statements. Yikes. I need to rethink that code.

Can you edit the com.flyingdiver.indigoplugin.myq.indiPref file in the Indigo 7/Preferences/Plugins directory? Set logLevel to 10. Then try to configure the plugin again and see if you get the debug statements.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Wed Feb 08, 2017 1:46 pm
jgb offline
Posts: 20
Joined: Dec 29, 2013

Re: Basic Installation

What application should I use to open and edit that file?

Posted on
Wed Feb 08, 2017 1:56 pm
FlyingDiver offline
Posts: 3442
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Basic Installation

TextEdit should be fine. TextWrangler would be better, if you have it.

Also, does your email address or password have any special characters in it? Other than the . and @ in the email, of course. The library I'm using is supposed to URL encode those fields, but I'm wondering if it doesn't do it the way the MyQ website is expecting it.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Wed Feb 08, 2017 2:18 pm
jgb offline
Posts: 20
Joined: Dec 29, 2013

Re: Basic Installation

this is what I see when I open the file with textedit:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Prefs type="dict">
</Prefs>

So I don't see how to make the edit you ask for; replace the 8 with 10?

My email has an _ in it. The password is only alpha with lowercase and uppercase and numerals, no special characters.

Posted on
Wed Feb 08, 2017 2:22 pm
FlyingDiver offline
Posts: 3442
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Basic Installation

jgb wrote:
this is what I see when I open the file with textedit:

Code: Select all
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Prefs type="dict">
</Prefs>

So I don't see how to make the edit you ask for; replace the 8 with 10?

My email has an _ in it. The password is only alpha with lowercase and uppercase and numerals, no special characters.


OK, so it's never been able to save any preferences, which makes this harder. I have no clue why your login isn't working. I'll try to put together something that might give us a clue.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Sat Feb 11, 2017 10:01 am
FlyingDiver offline
Posts: 3442
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Basic Installation

I think I've figured out what the issue is with new installs. It's going to take a bit of rewriting to fix, but I should have a new version up later today or tomorrow.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Sat Feb 11, 2017 1:41 pm
FlyingDiver offline
Posts: 3442
Joined: Jun 07, 2014
Location: Southwest Florida, USA

Re: Basic Installation

7.1.5 released with fix for this issue.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest