Lost connectivity

Posted on
Thu Sep 27, 2018 3:44 pm
ken_jacobs offline
Posts: 156
Joined: Jul 23, 2005

Lost connectivity

I have been using Alexa to command automation devices for a number of years using this bridge. However I recently upgraded my router from Apple extreme to Netgear Orbi and then lost connectivity between Alexa and indigo. Any suggestions? I also upgraded to latest version of this bridge.

Posted on
Thu Sep 27, 2018 3:54 pm
autolog offline
Posts: 3235
Joined: Sep 10, 2013
Location: West Sussex, UK [GMT+1 aka UTC+1]

Re: Lost connectivity

You need to provide more info :)

What version of the plugin were you on and what version are you on now.

Posting a copy of the event log from when the plugin is reloaded will give us a start in trying to help you. :)

Posted on
Thu Sep 27, 2018 6:17 pm
ken_jacobs offline
Posts: 156
Joined: Jul 23, 2005

Re: Lost connectivity

The original version was 1.0.2, the upgrade version is 3.0.29. The log info is shown below. Note there is an error message.

Stopping plugin Alexa-Hue Bridge (pid 81140)
Stopped plugin Alexa-Hue Bridge
Upgrading plugin Alexa-Hue Bridge to newer version 3.0.29 (previous version moved to trash)
Loading plugin "Alexa-Hue Bridge 3.0.29"
Starting plugin "Alexa-Hue Bridge 3.0.29" (pid 81962)
Alexa-Hue Bridge Alexa-Hue Bridge initialising . . .
Alexa-Hue Bridge Plugin Host IP Address is discovered as: '192.168.1.20'
Alexa-Hue Bridge Alexa discovery request logging enabled
Alexa-Hue Bridge No debugging requested
Started plugin "Alexa-Hue Bridge 3.0.29"
Alexa-Hue Bridge Alexa-Hue Bridge initialization complete
Alexa-Hue Bridge Alexa-Hue Bridge checking network access by attempting to access 'www.google.com'
Alexa-Hue Bridge Alexa-Hue Bridge network access check to www.google.com successfully completed.

Sep 27, 2018 at 4:56:28 PM
Alexa-Hue Bridge Plugin Host IP Address is discovered as: '192.168.1.20'
Alexa-Hue Bridge Alexa discovery request logging enabled
Alexa-Hue Bridge No debugging requested

Sep 27, 2018 at 4:56:57 PM
Alexa-Hue Bridge Plugin Host IP Address is discovered as: '192.168.1.20'
Alexa-Hue Bridge Alexa discovery request logging enabled
Alexa-Hue Bridge No debugging requested
Alexa-Hue Bridge Error plugin does not define method checkRateLimit
Reloading plugin "Alexa-Hue Bridge 3.0.29"
Stopping plugin "Alexa-Hue Bridge 3.0.29" (pid 81962)
Alexa-Hue Bridge Alexa-Hue Bridge shutdown requested
Stopped plugin "Alexa-Hue Bridge 3.0.29"
Starting plugin "Alexa-Hue Bridge 3.0.29" (pid 81966)
Alexa-Hue Bridge Alexa-Hue Bridge initialising . . .
Alexa-Hue Bridge Plugin Host IP Address is discovered as: '192.168.1.20'
Alexa-Hue Bridge Alexa discovery request logging enabled
Alexa-Hue Bridge No debugging requested
Started plugin "Alexa-Hue Bridge 3.0.29"
Alexa-Hue Bridge Alexa-Hue Bridge initialization complete
Alexa-Hue Bridge Alexa-Hue Bridge checking network access by attempting to access 'www.google.com'
Alexa-Hue Bridge Alexa-Hue Bridge network access check to www.google.com successfully completed.

Posted on
Fri Sep 28, 2018 8:54 am
ken_jacobs offline
Posts: 156
Joined: Jul 23, 2005

Re: Lost connectivity

I solved the problem. There was no bridge device in indigo, so I rebuilt the bridge device. I also had to delete all the existing Alexa devices and discover the new devices.

Posted on
Fri Sep 28, 2018 9:19 am
autolog offline
Posts: 3235
Joined: Sep 10, 2013
Location: West Sussex, UK [GMT+1 aka UTC+1]

Re: Lost connectivity

Well done and glad you have got it working. :)

Posted on
Thu Oct 11, 2018 6:13 am
mvignola29 offline
Posts: 36
Joined: Sep 26, 2015

Re: Lost connectivity

Lost Alexa connection, Getting Bridge errors, I have in the configure tried selecting override host IP address and enter the host address, I have also tried not selecting that choice either way I get the same error. I have reboot the machine same results. Any info is greatly appreciated on somehow getting this to work again. I have update the plugin 3.0.29,

Alexa-Hue Bridge sent "Alexa " Discovery on
Alexa-Hue Bridge Error Start Discovery action failed for 'Alexa ': broadcaster thread couldn't start. Try restarting the plugin.'
Alexa-Hue Bridge Error Traceback (most recent call last):
Alexa-Hue Bridge Error File "plugin.py", line 1771, in startDiscovery
Alexa-Hue Bridge Error self.globals['alexaHueBridge'][ahbDev.id]['broadcaster'].start()
Alexa-Hue Bridge Error File "/System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/lib/python2.7/threading.py", line 739, in start
Alexa-Hue Bridge Error raise RuntimeError("threads can only be started once")
Alexa-Hue Bridge Error RuntimeError: threads can only be started once

Oct 11, 2018 at 7:59:07 AM

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest