Whats wrong?

Posted on
Thu Nov 12, 2020 12:54 pm
Bildhauer offline
Posts: 45
Joined: Sep 30, 2019

Whats wrong?

Hello,

what's wrong. I am suffering in getting the Switch work together with your plug in.

Indigo Z-Wave Version: 7.4.1
Node ID: 179
Model: Remote Double Switch (ZME-WALLC-S)
Model ID: 01000101
Manufacturer: Duwi
Manufacturer ID: 0115
Protocol Version: 3.92
Application Version: 1.01
Model Definition Version: 1
Library Type: 3
Class Name: Basic Wall Controller
Class Hierarchy: 04 : 18 : 01
Command Class Base: 00
Command Versions: 80v1 84v2 85v1 86v1 8Ev1 8Fv1 98v1 59v1 5Av1 5Bv1 5Ev1 20v1 2Dv1 70v1 72v1 73v1
Encryption Status: Supported but not Enabled
Multi-Endpoint Types: - none -
Multi-Endpoint Classes: - none -
Multi-Instance Counts: - none -
Features: routing, battery, beaming, security, waking
Neighbors: - none -
Associations: 1:[1] 2:[1] 3:[1] 4:[1] 5:[1]
Config Values: 1:0 2:1 11:8 12:8 13:8 14:8 21:255 22:0 24:0 30:1

received "Taster Büro" scene 3 (0003)
Z-Wave received "Taster Büro" scene 1 (0001)
Attachments
Remote Desktop Bild 12. November 2020 um 13.52.05 MEZ.jpg
Remote Desktop Bild 12. November 2020 um 13.52.05 MEZ.jpg (309.86 KiB) Viewed 379 times
Remote Desktop Bild 12. November 2020 um 13.49.06 MEZ.jpg
Remote Desktop Bild 12. November 2020 um 13.49.06 MEZ.jpg (258.81 KiB) Viewed 379 times

Posted on
Thu Nov 12, 2020 3:22 pm
howartp offline
Posts: 4205
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: Whats wrong?

Hi Bildhauer,

A couple of things:

1) You have made a change to the Office Switch (Taster Büro) that is still pending (the red "change pending" in the device list).
2) If you are using the four buttons for Scene Control (which it looks like) then I would change the "Button 2 and 4 mode" to be Independent, the same as "Button 1 and 3"

Once you've done those, and waited for the switch to wakeup and accept the changes, give it another try.

If you don't get anywhere, download my ZWave Watcher plugin, create a ZWave Watcher device and point it at your switch, then press some buttons on your switch.

If the switch is sending anythinig, it will show in the Indigo log what it's sending then I can decode it and help you further.

Peter

Posted on
Fri Nov 13, 2020 6:18 pm
Bildhauer offline
Posts: 45
Joined: Sep 30, 2019

Re: Whats wrong?

I've done what you said. Pressing the buttons of the witch the log tells me:

Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 65 00 01 7C
Z-Wave received "Taster Büro" scene 6 (0006)
Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 66 00 06 78
Z-Wave received "Taster Büro" scene 5 (0005)
Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 67 00 05 7A

Posted on
Sun Nov 15, 2020 4:17 pm
howartp offline
Posts: 4205
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: Whats wrong?

Bildhauer wrote:
I've done what you said. Pressing the buttons of the witch the log tells me:

Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 65 00 01 7C
Z-Wave received "Taster Büro" scene 6 (0006)
Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 66 00 06 78
Z-Wave received "Taster Büro" scene 5 (0005)
Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 67 00 05 7A

That all looks correct.

I'm not sure how you're receiving scene 6 or 5 from that device since it only has four buttons, but a trigger on Button (1, 5 or 6) with Click action is correct.

You can turn on debug mode for the ZWave Scene Controller but it will only tell you what i've just said.

Peter

Posted on
Mon Nov 16, 2020 5:57 am
Bildhauer offline
Posts: 45
Joined: Sep 30, 2019

Re: Whats wrong?

Hello Peter,

but the Scene Controller doesn't do the expected action (light on or off).

IS the switch itself setup wrongly (see attachment)?

Best regards

Bildhauer
Attachments
Configure_Dimmer_Module_und_Edit_Device__Taster_Büro__und_Grenzweg.jpg
Configure_Dimmer_Module_und_Edit_Device__Taster_Büro__und_Grenzweg.jpg (74.26 KiB) Viewed 262 times

Posted on
Mon Nov 16, 2020 10:56 am
howartp offline
Posts: 4205
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: Whats wrong?

That’s a different device to the one you sent before I think?

I would have buttons 1&3 and 2&4 set to Independent like I suggested for the office switch, but the rest looks ok.

Turn Zwave scene controller debug on. (Interfaces > plugins > Zwave scene controller > configure > debug)

Then send button clicks again and see what shows.

Peter


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Posted on
Tue Nov 17, 2020 12:35 pm
Bildhauer offline
Posts: 45
Joined: Sep 30, 2019

Re: Whats wrong?

This is the outcome with "debug on":

received "Taster Büro" scene 1 (0001)
Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 8A 00 01 93
Z-Wave received "Taster Büro" scene 3 (0003)
Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 8B 00 03 90
Z-Wave received "Taster Büro" scene 2 (0002)
Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 8C 00 02 96
Z-Wave received "Taster Büro" scene 4 (0004)
Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 8D 00 04 91
Z-Wave received "Zwischenstecker Thunderbolt-Monitor 2 (rechts)" power load to 66.80 W

The actions to be done when button 1 has been clicked is not working.

Posted on
Tue Nov 17, 2020 2:02 pm
howartp offline
Posts: 4205
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: Whats wrong?

Ah, apologies!!!

I completely forgot that you need a ZWave Scene Controller device before you can use the triggers.

Please create a Device > Zwave Scene Controller > Scene Controller and pick your switch from the list.

Then try again.

There's quite a bit of info in the debug that I need to tidy up, but the top bit tells you the buttons and actions.

Peter

Posted on
Wed Nov 18, 2020 1:24 pm
Bildhauer offline
Posts: 45
Joined: Sep 30, 2019

Re: Whats wrong?

I think that was the issue. After creating this device the log shows:

Z-Wave received "Taster Büro" scene 1 (0001)
Z-Wave Scene Controller Debug Node ID 181 found in controllerIDs
Z-Wave Watcher Debug Raw command received (Node 181): 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 91 00 01 88
Z-Wave Scene Controller Debug -----
Z-Wave Scene Controller Debug Version: 1.0.40
Z-Wave Scene Controller Debug Central Scene Command received:
Z-Wave Scene Controller Debug Raw command: 01 0B 00 04 00 B5 05 5B 03 91 00 01 88
Z-Wave Scene Controller Debug Node: 181
Z-Wave Scene Controller Debug Button: 1
Z-Wave Scene Controller Debug ActionID: 0
Z-Wave Scene Controller Debug Action: Click
Z-Wave Scene Controller Debug -----
Z-Wave Scene Controller Debug dA: B5
Trigger Testrigger
Z-Wave Scene Controller Debug Skipping 1 as Triggered
Z-Wave Scene Controller Debug Skipping 2 as Triggered
Z-Wave Scene Controller Debug Skipping 3 as Triggered
Z-Wave Scene Controller Debug Skipping 4 as Triggered
Z-Wave Scene Controller Debug dA: B5
Z-Wave Scene Controller Debug dA: B5
Z-Wave Scene Controller Debug dA: B5
Z-Wave Scene Controller Debug dA: B5
Z-Wave Scene Controller Error Error in plugin execution ReceivedBroadcast:

Traceback (most recent call last):
File "plugin.py", line 257, in zwaveCommandReceived
File "plugin.py", line 421, in triggerEvent
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'ownerProps'

Posted on
Wed Nov 18, 2020 4:58 pm
howartp offline
Posts: 4205
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: Whats wrong?

Hi

Grab https://github.com/howartp84/ZWaveScene ... tag/1.0.41

It's so long since I wrote that code (and left the code a mess) that it needs tidying.

The above version will let me see what's happening.

Posted on
Sat Nov 21, 2020 7:43 am
Bildhauer offline
Posts: 45
Joined: Sep 30, 2019

Re: Whats wrong?

Is this an official update?

Best regards

Bildhauer

Posted on
Sat Nov 21, 2020 1:58 pm
howartp offline
Posts: 4205
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: Whats wrong?

I don’t know what you mean by official but I wouldn’t have told you to install it if it wasn’t to be installed.

Peter


Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest