No log output

Posted on
Mon Mar 05, 2018 5:45 pm
FlyingDiver offline
Posts: 2237
Joined: Jun 07, 2014
Location: Cape Coral, FL

Re: No log output

new2me07 wrote:
Yes Sir, thats exactly where. Theres simply no options available at all from those devices. All others populate with at least that option.


Interesting. Have to hear from Matt or Jay on this.

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Mon Mar 05, 2018 5:48 pm
howartp offline
Posts: 3219
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: No log output

I started coding this for you yesterday; should have something by end of Weds.


Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Posted on
Mon Mar 05, 2018 5:51 pm
howartp offline
Posts: 3219
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: No log output

The device only supports sending (not receiving) On/Off/Dim commands which usually Indigo would never need to receive so I guess it's coded to hide those devices in that dialog.


Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Posted on
Mon Mar 05, 2018 5:57 pm
howartp offline
Posts: 3219
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: No log output

Ignore my last comment, it was utter rubbish.

I don't have any light switch devices other than Fibaro's which have load on them as well, so I wasn't thinking straight.

That said, I'm surprised you don't have On/Off/Dim triggers right in triggers > device state changed > becomes On. You shouldn't need to match raw Zwave...?


Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Posted on
Mon Mar 05, 2018 6:41 pm
new2me07 offline
Posts: 29
Joined: Apr 07, 2017

Re: No log output

I just tried for a device state change, no secondary selection window comes up. I just left it that way and nothing happens and nothing in event window. I'm extremely excited about the possibilites though on such an outstanding plug in and platform :lol:

Posted on
Tue Mar 06, 2018 4:36 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 18377
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: No log output

We definitely need to get this one added as a device definition so it shows up like a normal dimmer.

You apparently have also encountered a bug, which is that if a module isn't identified (and also doesn't get automatically matched to any of the basic profiles) then it doesn't show in the Match Raw Packet event like it should. We'll get that fixed.

In the mean time if you select Any Device instead of your specific module you should then see the Match Raw Packet option. The full packets shown include the module's address (node ID), so the following should match an ON received from your node 041 (0x29 in hex):

0x01 0x09 0x00 0x04 0x00 0x29 0x03 0x20 0x01 0xFF*

and the following will match OFF:

0x01 0x09 0x00 0x04 0x00 0x29 0x03 0x20 0x01 0x00 *

Image

Posted on
Wed Mar 07, 2018 3:26 pm
new2me07 offline
Posts: 29
Joined: Apr 07, 2017

Re: No log output

matt (support) wrote:
We definitely need to get this one added as a device definition so it shows up like a normal dimmer.

You apparently have also encountered a bug, which is that if a module isn't identified (and also doesn't get automatically matched to any of the basic profiles) then it doesn't show in the Match Raw Packet event like it should. We'll get that fixed.

In the mean time if you select Any Device instead of your specific module you should then see the Match Raw Packet option. The full packets shown include the module's address (node ID), so the following should match an ON received from your node 041 (0x29 in hex):

0x01 0x09 0x00 0x04 0x00 0x29 0x03 0x20 0x01 0xFF*

and the following will match OFF:

0x01 0x09 0x00 0x04 0x00 0x29 0x03 0x20 0x01 0x00 *


So with * 0x29 0x03 0x20 0x01 0xFF * I was able to trigger an event. Thank you Matt

Posted on
Sun Apr 08, 2018 2:40 pm
howartp offline
Posts: 3219
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: No log output

New2me07

Can you try the 1.0.34 beta at https://github.com/howartp84/ZWaveScene ... tag/1.0.34

It should support your switches without needing the manual ZWave matches you're currently using.

Even if you want to stay with those triggers, I'd appreciate it if you could test my update and report back.

Peter

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest