Homebridge Detected No devices

Posted on
Thu Jan 12, 2017 11:17 am
DGJ offline
Posts: 19
Joined: Feb 06, 2014

Homebridge Detected No devices

I've installed the new plug in and Indigo has automatically added a device called "Homebridge for Indigo" I had previously removed the Home from the app on iPhone. The new Homebridge was detected without problems on the iPhone but there are no appliances listed. I've added some in Indigo but no matter what I've tried cannot find any.
the Indigo event log shows no errors when the Homebridge device is started or stopped so appears to be working.

Posted on
Thu Jan 12, 2017 1:54 pm
Colorado4Wheeler offline
User avatar
Posts: 2688
Joined: Jul 20, 2009
Location: Colorado

Re: Homebridge Detected No devices

DGJ wrote:
I had previously removed the Home from the app on iPhone


This may be the issue. Try going into he config on your "Homebridge for Indigo" device and change the user name by one character somewhere, this should force HomeKit to re-poll.

My Modest Contributions to Indigo:

HomeKit Bridge | Device Extensions | Security Manager | LCD Creator | Room-O-Matic | Smart Dimmer | Scene Toggle | Powermiser | Homebridge Buddy

Check Them Out Here

Posted on
Thu Jan 12, 2017 4:06 pm
DGJ offline
Posts: 19
Joined: Feb 06, 2014

Re: Homebridge Detected No devices

I've just tried that and still no different, is there a way to view the config file to see if the appliances are listed?

Posted on
Thu Jan 12, 2017 8:21 pm
drbrain offline
Posts: 6
Joined: Dec 31, 2009

Re: Homebridge Detected No devices

I had this problem too. To fix this I had to set my indigo username and password in the config.json for homebridge.

Posted on
Thu Jan 12, 2017 11:51 pm
DGJ offline
Posts: 19
Joined: Feb 06, 2014

Re: Homebridge Detected No devices

Whereabouts did you fine the configure file as it's not where it used to be!

Posted on
Fri Jan 13, 2017 5:28 am
DGJ offline
Posts: 19
Joined: Feb 06, 2014

Re: Homebridge Detected No devices Now works!

It's now working, but not exactly sure why! I uninstalled Homebridge again, macports and npm then reinstalled everything. This recreated the home bridge folder where I expected it to be. threw in the old config file and everything has sprung to life. I have a feeling somehow the "user" .homebridge folder had not been recreated so there was no config file.
But a huge step forward over the older method of managing HomeKit devices for Indigo.

Posted on
Fri Jan 13, 2017 2:54 pm
drbrain offline
Posts: 6
Joined: Dec 31, 2009

Re: Homebridge Detected No devices

I found the data dir here:

Code: Select all
/Library/Application\ Support/Perceptive\ Automation/Indigo\ 7/Plugins/EPS\ Homebridge.indigoPlugin/Contents/Server\ Plugin/bin/hb/homebridge


Where the data was in the directory matching the Device ID of the Homebridge Indigo Server. (I found it was there from
Code: Select all
pgrep homebridge
in Terminal.)

Posted on
Sat Jan 14, 2017 9:52 am
Colorado4Wheeler offline
User avatar
Posts: 2688
Joined: Jul 20, 2009
Location: Colorado

Re: Homebridge Detected No devices

You got it. There are also links in the plugin menu to view the config in those folders as well as the log.

My Modest Contributions to Indigo:

HomeKit Bridge | Device Extensions | Security Manager | LCD Creator | Room-O-Matic | Smart Dimmer | Scene Toggle | Powermiser | Homebridge Buddy

Check Them Out Here

Posted on
Sat Jan 14, 2017 10:58 am
drbrain offline
Posts: 6
Joined: Dec 31, 2009

Re: Homebridge Detected No devices

The plugin detected my previous homebridge configuration (before I deleted it) as a custom setup which allowed me to set the password, but the automatic setup doesn't have those fields nor does it automatically populate them. It seems like an oversight.

Posted on
Sat Jan 14, 2017 11:06 am
Colorado4Wheeler offline
User avatar
Posts: 2688
Joined: Jul 20, 2009
Location: Colorado

Re: Homebridge Detected No devices

drbrain wrote:
automatic setup doesn't have those fields nor does it automatically populate them. It seems like an oversight.


The fields are no longer user editable but they are populated in the config.

My Modest Contributions to Indigo:

HomeKit Bridge | Device Extensions | Security Manager | LCD Creator | Room-O-Matic | Smart Dimmer | Scene Toggle | Powermiser | Homebridge Buddy

Check Them Out Here

Posted on
Sat Jan 14, 2017 11:36 am
drbrain offline
Posts: 6
Joined: Dec 31, 2009

Re: Homebridge Detected No devices

Might be a bug lurking since two of us had them blank.

Posted on
Sat Dec 23, 2017 7:21 am
wormhole offline
Posts: 59
Joined: Feb 21, 2017

Re: Homebridge Detected No devices

Sorry to reopen this thread but i am having the same issue. Added the server to Home but no devices show up.

Posted on
Sat Dec 23, 2017 9:49 am
Colorado4Wheeler offline
User avatar
Posts: 2688
Joined: Jul 20, 2009
Location: Colorado

Re: Homebridge Detected No devices

Please use the plugin menu and do a log and configuration output and post them, let's see if there's something obvious we can tackle.

My Modest Contributions to Indigo:

HomeKit Bridge | Device Extensions | Security Manager | LCD Creator | Room-O-Matic | Smart Dimmer | Scene Toggle | Powermiser | Homebridge Buddy

Check Them Out Here

Posted on
Sat Dec 23, 2017 10:39 am
wormhole offline
Posts: 59
Joined: Feb 21, 2017

Re: Homebridge Detected No devices

Thanks in advance for the help.

Log:

Dec 23, 2017, 11:37:50 AM
EPS - Homebridge Buddy [2017-12-23 07:32:47] Loaded plugin: homebridge-indigo
[2017-12-23 07:32:47] Registering platform 'homebridge-indigo.Indigo'
[2017-12-23 07:32:47] ---
[2017-12-23 07:32:47] Loaded plugin: homebridge-itunes
[2017-12-23 07:32:47] Registering platform 'homebridge-itunes.iTunes'
[2017-12-23 07:32:47] ---
[2017-12-23 07:32:47] Loaded config.json with 0 accessories and 1 platforms.
[2017-12-23 07:32:47] ---
[2017-12-23 07:32:47] Loading 1 platforms...
[2017-12-23 07:32:47] [3 Twin Knolls] Initializing Indigo platform...
[2017-12-23 07:32:47] [3 Twin Knolls] Indigo base URL is http://127.0.0.1:8176
[2017-12-23 07:32:47] Loading 0 accessories...
Load homebridge-itunes.iTunes
[2017-12-23 07:32:47] [3 Twin Knolls] Indigo request: http://127.0.0.1:8176/devices.json/
[2017-12-23 07:32:47] [3 Twin Knolls] Error parsing Indigo response for /devices.json/
Exception: SyntaxError: Unexpected token < in JSON at position 0
Response: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
<head>
<title>Indigo Home Control Server</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" media="screen" type="text/css" href="/css/global4.css" />
<link rel="stylesheet" media="screen" type="text/css" href="/css/indigo4.css" />
<link rel="stylesheet" media="screen" type="text/css" href="/css/fonts.css" />
</head>
<body>
<center>
access denied
</center>
</body>
</html>

[2017-12-23 07:32:47] [3 Twin Knolls] Error parsing Indigo response for /devices.json/
Exception: SyntaxError: Unexpected token < in JSON at position 0
Response: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
<head>
<title>Indigo Home Control Server</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" media="screen" type="text/css" href="/css/global4.css" />
<link rel="stylesheet" media="screen" type="text/css" href="/css/indigo4.css" />
<link rel="stylesheet" media="screen" type="text/css" href="/css/fonts.css" />
</head>
<body>
<center>
access denied
</center>
</body>
</html>

[2017-12-23 07:32:47] [3 Twin Knolls] Created 0 accessories
Scan this code with your HomeKit App on your iOS device to pair with Homebridge:

┌────────────┐
│ 031-45-154 │
└────────────┘

[2017-12-23 07:32:47] Homebridge is running on port 51826.

Config

Dec 23, 2017, 11:38:55 AM
EPS - Homebridge Buddy {
"accessories": [],
"bridge": {
"username": "CC:22:3D:E3:CE:30",
"name": "3 Twin Knolls",
"pin": "031-45-154",
"port": 51826
},
"description": "Homebridge-Indigo configuration generated by EPS Homebridge Buddy on 2017-12-23 07:31:42 for device 3 Twin Knolls",
"platforms": [
{
"username": "",
"includeIds": [
"499664404",
"12565546",
"719568194",
"1201920317",
"960608437",
"444282885",
"515403051",
"1031600055",
"892778758",
"1863718475",
"1200943214",
"132358076",
"1143812699",
"1026557801",
"786804202",
"325368605",
"1831823950",
"1479266146",
"990229636",
"841595313",
"11445261",
"1870004803",
"1174095122",
"1625803470",
"9707907",
"1181521584",
"363381553",
"931452685",
"410709060",
"888971236",
"179627431",
"1537406933",
"1155855066",
"1549552963",
"28954580",
"993375117",
"138518081",
"1493038522",
"248041675",
"226106948",
"292177992",
"220914147",
"373254869",
"57249952",
"1939675014",
"517208223",
"335651406",
"551977375",
"1253160198",
"324587666",
"832750277",
"990312736",
"602323658",
"9066379"
],
"protocol": "http",
"name": "3 Twin Knolls",
"includeActions": true,
"platform": "Indigo",
"host": "127.0.0.1",
"thermostatsInCelsius": false,
"path": "",
"password": "",
"accessoryNamePrefix": "",
"port": "8176"
}
]
}

Posted on
Sat Dec 23, 2017 10:59 am
Colorado4Wheeler offline
User avatar
Posts: 2688
Joined: Jul 20, 2009
Location: Colorado

Re: Homebridge Detected No devices

I'm confused, is this issue resolved or not? I just deleted the thread where you asked the same question but said it was resolved.

My Modest Contributions to Indigo:

HomeKit Bridge | Device Extensions | Security Manager | LCD Creator | Room-O-Matic | Smart Dimmer | Scene Toggle | Powermiser | Homebridge Buddy

Check Them Out Here

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest