After Indigo 7.4 HomeKit Bridge fails

Posted on
Sun Oct 06, 2019 5:51 pm
LeeButler offline
Posts: 17
Joined: Jan 08, 2015

After Indigo 7.4 HomeKit Bridge fails

I updated to Indigo 7.4 and Homekit integration worked fine, but then I needed to add a new z-wave lock entry and that would never show up in HomeKit despite being in included devices (works fine in Indigo).

So then I went straight to delete/reconfigure thinking that would be the fastest way to clean up any and all issues, little did I know...

After deleting my HomeKit Bridge device from both Indigo and my Home app configuration, I created a new one in Indigo and starting adding devices. That does not work so HomeKit is 100% offline.

Here is the error I get in the log every time I try to add any kind of device:


HomeKit Bridge Error Exception in homekit.getStashRecordForObject line 896: ('key includedDevices not found in dict', u'Server Id: 1158701635', u'Server data: com.eps.indigoplugin.homekit-bridge : (dict)')
CODE: includedDevices = json.loads(serverProps["includedDevices"])

Anyone have any tips?
Last edited by LeeButler on Sun Oct 06, 2019 5:55 pm, edited 1 time in total.

Posted on
Sun Oct 06, 2019 5:54 pm
LeeButler offline
Posts: 17
Joined: Jan 08, 2015

Re: After Indigo 7.4 HomeKit Bridge fails

Oh, and a HomeKit Bridge plug-in reload returns this in the log:

Oct 6, 2019 at 4:52:39 PM
Reloading plugin "HomeKit Bridge 1.0.2"
Stopping plugin "HomeKit Bridge 1.0.2" (pid 2355)
Stopped plugin "HomeKit Bridge 1.0.2"
Starting plugin "HomeKit Bridge 1.0.2" (pid 2946)
HomeKit Bridge Caching all HomeKit Bridge devices...
Started plugin "HomeKit Bridge 1.0.2"
HomeKit Bridge Warning

#####################################################################
# HOMEKIT BRIDGE HIDDEN ITEMS WARNING #
#####################################################################
# You have 8 Indigo items being hidden, you can manage these #
# from the plugin menu. #
#####################################################################

HomeKit Bridge HomeKit Bridge is running the latest version, no update needed
HomeKit Bridge Debug logging disabled
HomeKit Bridge Error Exception in plugin.serverFormFieldChanged_Device line 3595: 'key objectType not found in dict'
CODE: if valuesDict['objectType'] == 'device' or valuesDict['objectType'] == 'devicefiltered':

HomeKit Bridge Error Exception in plugin.serverFormFieldChanged_Action line 3654: 'key objectType not found in dict'
CODE: if valuesDict['objectType'] == 'action' or valuesDict['objectType'] == 'actionfiltered':

Posted on
Sun Oct 06, 2019 10:29 pm
LeeButler offline
Posts: 17
Joined: Jan 08, 2015

Re: After Indigo 7.4 HomeKit Bridge fails

I was able to get most everything working after completely deleting the plug-in, reinstalling and reconfiguring it.

Posted on
Fri Oct 11, 2019 4:31 pm
durosity offline
User avatar
Posts: 3810
Joined: May 10, 2012
Location: Newcastle Upon Tyne, Ye Ol' England.

Re: After Indigo 7.4 HomeKit Bridge fails

Not the same issue but I did have other issues with HKB after upgrading to Catalina which I posted my experiences about here:

https://github.com/Colorado4Wheeler/Hom ... issues/131

Just in case anyone else every has the same issues themselves.

Computer says no.

Posted on
Mon Oct 14, 2019 1:14 am
LeeButler offline
Posts: 17
Joined: Jan 08, 2015

Re: After Indigo 7.4 HomeKit Bridge fails

Thanks for that info. Catalina was such a disaster that I pulled out a few day old Carbon Copy Clone drive, deleted Catalina partitions and restored Mojave...

However, now I can't get Homekit Bridge to show up in the Home app in Add Accessory. I have no errors appearing in the log and no indication that Home has tried to make a connection. Both the Mac and iPhone devices are on the same network and I am using 03145154 as shown in the address column for HomeKit Bridge.

I have not had this problem before. I have restarted everything quite a few times with no change.

What am I missing??

Thanks!

Posted on
Mon Oct 14, 2019 1:29 am
LeeButler offline
Posts: 17
Joined: Jan 08, 2015

Re: After Indigo 7.4 HomeKit Bridge fails

I deleted the HomeKit Bridge device, created a new one and added the Indigo devices to include.

This time it appeared and was added immediately so guess it had something to do with the DB or device configuration....

Posted on
Mon Oct 14, 2019 4:29 am
durosity offline
User avatar
Posts: 3810
Joined: May 10, 2012
Location: Newcastle Upon Tyne, Ye Ol' England.

Re: After Indigo 7.4 HomeKit Bridge fails

Glad it worked!

Computer says no.

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest