Sample syntax for Indigo Action

Posted on
Fri Dec 11, 2015 5:29 am
Gary_BBGames offline
Posts: 162
Joined: Sep 14, 2015

Re: Sample syntax for Indigo Action

For sure. Just PM me your email address

Posted on
Fri Dec 11, 2015 2:05 pm
mlooss offline
Posts: 181
Joined: Sep 05, 2013

Re: Sample syntax for Indigo Action

Gary,

Thanks for the beta of Home Remote but when I try to add an INDIGO action I get this error.?

Image


Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted on
Fri Dec 11, 2015 2:22 pm
Gary_BBGames offline
Posts: 162
Joined: Sep 14, 2015

Re: Sample syntax for Indigo Action

Thanks. Indigo sometimes generates bad JSON, I am trying to fix it where possible.

Can you please go to http://10.0.1.231:8176/actions.json and http://10.0.1.231:8176/devices.json please

They will spit out a load of JSON. If you can then pm me it or email me at Gary (at) bouncing ball (.) mobi that would be great.

Posted on
Fri Dec 11, 2015 2:23 pm
Gary_BBGames offline
Posts: 162
Joined: Sep 14, 2015

Re: Sample syntax for Indigo Action

Jay, is there any way of fixing up a users JSON in Indigo?

Posted on
Fri Dec 11, 2015 5:50 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 15683
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Sample syntax for Indigo Action

I think I'm only aware of the one bug (json lists can start with a comma). If you can provide pointers to others I will make sure they're addressed in the next release. Unfortunately, I'm not sure when we'll get that release out.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Fri Dec 11, 2015 10:42 pm
Gary_BBGames offline
Posts: 162
Joined: Sep 14, 2015

Re: Sample syntax for Indigo Action

Another I've seen were new lines in action names. I fixed it by removing carriage returns in the JSON string before making it JSON.

When mlooss sends his I'll see what's wrong and let you know

Posted on
Sat Dec 12, 2015 10:51 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 15683
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Sample syntax for Indigo Action

Ah, right, I did know about that one, though to be honest that's more of a Indigo Client error - it should never allow carriage returns or line feeds in object names (I don't think you can type them in, but if you paste something that has a carriage return it won't invalidate the value). When it does happen, it's an accidental thing... ;)

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Sun Dec 13, 2015 2:02 pm
jens offline
Posts: 252
Joined: May 03, 2015
Location: Sweden

Re: Sample syntax for Indigo Action

The beta works fine for me...
//jens


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Posted on
Mon Dec 14, 2015 5:54 pm
mlooss offline
Posts: 181
Joined: Sep 05, 2013

Re: Sample syntax for Indigo Action

Gary,

I sent the outputs you requested this morning, did you receive them?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted on
Tue Dec 15, 2015 1:24 am
Gary_BBGames offline
Posts: 162
Joined: Sep 14, 2015

Re: Sample syntax for Indigo Action

Yes, I replied 3 minutes later.

I see the issue, the Indigo client has something named illegally:

Media Luna, La Parguera
Media Luna, La Parguera (LPRP4)
Media Luna, La Parguera (LPRP4)
Media Luna, La Parguera (LPRP4)

Remove the line breaks (and tabs) and it will work.

Version 2.9 would have fixed this but you have tabs as well as line breaks which I didn't think to sort out. The version after 2.9 will fix your issue without you having to edit the name.

Posted on
Tue Dec 15, 2015 8:55 pm
mlooss offline
Posts: 181
Joined: Sep 05, 2013

Re: Sample syntax for Indigo Action

Gary,

I need to look for your e-mail, maybe it ended up in my spam filter.

I renamed the item, to a single simple word and it would still generate the same error, even disabling communication would not solve the issue but deleting it did.

Not sure how a tab and line break was introduced here?

This will be my first time working with Home Remote and so far I created two action and they work from the Today Widget.

Thanks for all your help.

Posted on
Wed Dec 16, 2015 1:31 am
Gary_BBGames offline
Posts: 162
Joined: Sep 14, 2015

Re: Sample syntax for Indigo Action

When you renamed it did you select all of it, or did you just rename the first line, leaving the others in place? It's introduced by copy and pasting, or allowing something to populate the name at a guess.

2.9 will most likely be out tomorrow, after which I will submit a 2.9.1 that will fix that specific issue.

Posted on
Wed Dec 16, 2015 6:25 am
mlooss offline
Posts: 181
Joined: Sep 05, 2013

Re: Sample syntax for Indigo Action

I deleted the comma first, then the part in front of the comma leaving just one word. I never deleted all of it, but I did place my cursor trying to find empty space and found none. This is a weather station and it was set up a long time ago so I don't recall if I copy pasted it or not. Now that I know about this issue, I will always type the name in the future.

Thanks again.


Sent from my iPad using Tapatalk

Posted on
Thu Dec 17, 2015 3:22 am
Gary_BBGames offline
Posts: 162
Joined: Sep 14, 2015

Re: Sample syntax for Indigo Action

Ah ok.

2.9 is out now for everyone so we might see a few more of these. I will create a topic explaining the situation here.

The next Home Remote release will fix all the bad data issues, whether it be 2.9.1 or 3.0, I am not sure yet.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest