Satellite Image Downloader not working

Posted on
Thu Feb 23, 2017 8:24 pm
Monstergerm offline
Posts: 155
Joined: Sep 01, 2009

Satellite Image Downloader not working

I am trying this device for the first time. I am not sure I totally understand this, but here is what I did:

After setting up the device I entered for source location (key is my WU key):
http://api.wunderground.com/api/key/radar/q/pws:KCASANDI170.png?radius=20&width=280&height=280&newmaps=1

and for destination location:
file:///Users/MacMini/Pictures/WU_Radar_Images

The source location URL works fine in a web browser. But Indigo gives me the plugin error: ... cannot determine age of data. Skipping until next scheduled poll.

What is wrong?

[Moderator edit: wrapped URL in a URL tag]

Posted on
Thu Feb 23, 2017 9:02 pm
DaveL17 offline
User avatar
Posts: 5262
Joined: Aug 20, 2013
Location: Chicago, IL, USA

Re: Satellite Image Downloader not working

Hmmm. I'm going to look into that some more. There's something that's coming up weird for me though, when using your URL. I get this in a browser:

Screen Shot 2017-02-23 at 8.55.21 PM.png
Screen Shot 2017-02-23 at 8.55.21 PM.png (12.77 KiB) Viewed 1303 times


The URL that I use is this one (which was a copied source URL from a WUnderground web page and doesn't require a hit to the API).
http://radblast.wunderground.com/cgi-bin/radar/WUNIDS_map?station=LOT19&brand=new&num=6&type=N0R&frame=0&noclutter=1&t=1378646755&min=2&delay=30

WU has made more radar stuff available through the API and I have it on my longer-term list to look into what that means for us.

I came here to drink milk and kick ass....and I've just finished my milk.

[My Plugins] - [My Forums]

Posted on
Thu Feb 23, 2017 9:14 pm
DaveL17 offline
User avatar
Posts: 5262
Joined: Aug 20, 2013
Location: Chicago, IL, USA

Re: Satellite Image Downloader not working

@monstergerm: Please try changing your destination location from this:
Code: Select all
file:///Users/MacMini/Pictures/WU_Radar_Images

To this:
Code: Select all
/Users/MacMini/Pictures/WU_Radar_Images/radar.png

and see if that doesn't get you going.

Dave

I came here to drink milk and kick ass....and I've just finished my milk.

[My Plugins] - [My Forums]

Posted on
Fri Feb 24, 2017 12:08 pm
Monstergerm offline
Posts: 155
Joined: Sep 01, 2009

Re: Satellite Image Downloader not working

My api URL should work too in Safari, it looks like you got the radar part (rain clouds) but not the map background in your screenshot. Definitively weird.

I tried your URL, which works fine in Safari, but still gives me the same "age of data" error in the plugin. I would think that the plugin just calls for an image download from the specified URL, so I am not sure where there would be a date associated with this. Perhaps the plugin has a date check routine that needs to be turned off for image downloads.

Posted on
Fri Feb 24, 2017 12:34 pm
DaveL17 offline
User avatar
Posts: 5262
Joined: Aug 20, 2013
Location: Chicago, IL, USA

Re: Satellite Image Downloader not working

I'm stumped. There is no date check for the Image Downloader at all -- you could use it to download the daily XKCD if you wanted to[*].

I applied your URL (with my key of course) and it works fine.
radar1.png
radar1.png (6.25 KiB) Viewed 1222 times


Did you change your destination location too? The one you posted above isn't valid.

Dave

[*] it's possible that the error is actually elsewhere and is merely being trapped by the "out of date data" error trap.

I came here to drink milk and kick ass....and I've just finished my milk.

[My Plugins] - [My Forums]

Posted on
Fri Feb 24, 2017 6:37 pm
Monstergerm offline
Posts: 155
Joined: Sep 01, 2009

Re: Satellite Image Downloader not working

Yes, I changed the location field too.

I think I figured out the problem. When I turned debugging on I got an error message:
WUnderground Debug Error: 'autoip' (Line 2833)
WUnderground Debug Error: 'autoip' (Line 2850)

Those are code lines in a section that should not be called by the Satellite Image Downloader.

I then replaced line 2827 if not dev.model == 'Satellite Image Downloader':
with if dev.model not in ['Satellite Image Downloader', 'WUnderground Satellite Image Downloader']:

and this fixed my problem.

Posted on
Sat Feb 25, 2017 4:28 am
DaveL17 offline
User avatar
Posts: 5262
Joined: Aug 20, 2013
Location: Chicago, IL, USA

Re: Satellite Image Downloader not working

Aha! That would explain it. I changed the device names along the way and clearly forgot one.

Thanks for hunting that down. I'll add it to the next release.

I came here to drink milk and kick ass....and I've just finished my milk.

[My Plugins] - [My Forums]

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest