Re-Add Z-Wave Motion

Posted on
Sun Oct 14, 2018 6:29 am
dnomode offline
Posts: 354
Joined: Apr 12, 2008
Location: North Georgia

Re-Add Z-Wave Motion

Hello Everyone,

I deleted a Z-Wave motion from my system (for testing purposes) and now Im trying to add it back and getting the following message about the Node ID

Code: Select all
   Z-Wave                          started controller inclusion mode
   Z-Wave                          stopped controller inclusion mode
   Z-Wave Error                    the node included has the same ID as a node already in use by Indigo
   Z-Wave Error                    to change the encryption state of the device you must exclude it before re-including it

How do I get around this?

Edmond

Posted on
Sun Oct 14, 2018 11:20 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 19302
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Re-Add Z-Wave Motion

Try excluding it first and re-including it again.

Image

Posted on
Mon Oct 15, 2018 9:02 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 15683
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Re-Add Z-Wave Motion

Also, are you sure you actually deleted the Indigo device that represented the sensor or did you just exclude it? If the latter, then all you need to do is edit the Indigo Device and select the new node ID in the popup at the bottom of the dialog (not create a new Indigo device).

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Mon Oct 15, 2018 11:07 am
dnomode offline
Posts: 354
Joined: Apr 12, 2008
Location: North Georgia

Re: Re-Add Z-Wave Motion

I didn't exclude it, I only deleted the device from the home window of Indigo. It took a while for me to figure out how to exclude it until I found this page. https://wiki.indigodomo.com/doku.php?id ... ve_devices

The node number that was used before wasn't reused, is that normal. For example the Node was 003 - Sensor and instead of indigo using the same number after I excluded it, it used 004

Anyways, I've got it working well again.

Thanks for your help guys

Edmond

Posted on
Wed Oct 17, 2018 3:25 pm
howartp offline
Posts: 3663
Joined: Jan 09, 2014
Location: West Yorkshire, UK

Re: Re-Add Z-Wave Motion

Yes, node number 3 will remain unused now until you’ve got 250 (?) nodes then it’ll cycle back to 1 and use the next unused node, ie 3.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest