Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

Posted on
Sun Jul 24, 2016 7:28 am
mlooss offline
Posts: 181
Joined: Sep 05, 2013

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

Remove the device and it will be created automatically. Make sure in the iOS app website Notify is enable and you are using POST, you need to scroll down to see this setting inside the web service on the app.


Sent from my iPad using Tapatalk

Posted on
Sun Jul 24, 2016 7:29 am
mlooss offline
Posts: 181
Joined: Sep 05, 2013

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

Is the firewall enabled on your Mac mini, if yes you need to allow port 6192?


Sent from my iPad using Tapatalk

Posted on
Sun Jul 24, 2016 12:19 pm
wideglidejrp offline
User avatar
Posts: 465
Joined: Jan 15, 2012
Location: Danbury, CT

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

I tried to but when I save the page with my webservice information, I get a connection error: Could not connect to server. Please try again in a few minutes. I have tried repeatedly with no luck. Is this a geohopper server problem? Two other questions. Do I select Post or Get? What does the Execute Locally switch mean?

John Patrick
Author of Home Attitude
http://johnpatrick.com

Posted on
Sun Jul 24, 2016 4:13 pm
wideglidejrp offline
User avatar
Posts: 465
Joined: Jan 15, 2012
Location: Danbury, CT

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

I gave up on Geohopper and switched to Beecon. Beecon is a much better app with more polish, ease of use, and more understandable. But, I can't get it to work either. I am getting URL Action Error. In the region settings, I have Call URL http://pennwood155.us:6192. This is the WAN IP of my Mac where Indigo is running. Under More options, I selected Use URL actions with POST vars. Any suggestions?

John Patrick
Author of Home Attitude
http://johnpatrick.com

Posted on
Sun Jul 24, 2016 7:36 pm
mlooss offline
Posts: 181
Joined: Sep 05, 2013

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

Yes, Geohopper's service is temperamental at times. They introduced a subscription model a few month ago but very costly, so I started to look for other solutions and ended up with Geofency. My GeoHopper hadn't been working and then all of a sudden it did, even past the deadline for the required subscription and it is still working today, figure? I have Beecon but it crashes immediately after I open it and yes I deleted it and installed it again, but same result.


Sent from my iPad using Tapatalk

Posted on
Wed Jul 27, 2016 11:45 am
wideglidejrp offline
User avatar
Posts: 465
Joined: Jan 15, 2012
Location: Danbury, CT

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

I tried limiting the problem to the just the LAN to try to figure out what is going on. When I go to 192.168.86.96:6192 with a browser, I get a 501 error, Server does not support the GET method. Not sure what that is telling me? Is this a plugin problem or something else?

John Patrick
Author of Home Attitude
http://johnpatrick.com

Posted on
Mon Feb 20, 2017 2:40 pm
mroest offline
Posts: 25
Joined: Feb 01, 2017

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

Thanks! from my iPhone (using Geohopper) it works perfect! however my wife has an android phone so I installed Locative there.

It does come through the firewall but the Indigo log shows an error
Didn't recognise received data. (User-agent: okhttp/3.4.2, Content-type: application/x-www-form-urlencoded)

any suggestions?

thanks in advance!

Posted on
Tue Apr 11, 2017 2:08 pm
davelebbing offline
Posts: 2
Joined: Mar 28, 2017

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

This is a nice plugin. I posted a write up of my experience using it with Geohopper and Proxidyne beacons on the Twocanoes blog: https://twocanoes.com/using-beacons-home-automation-indigo/

Posted on
Tue Mar 06, 2018 3:07 pm
noel1983 offline
Posts: 394
Joined: Oct 17, 2014

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

Love this plugin, think this will be the missing link in me sorting presence. Especially dwell time ie stopping lights turning off when the kids are in the loo for too long!!

Just ordered some beacons from beacon zone here in the U.K. so will post back how I get on

Posted on
Thu Mar 29, 2018 7:49 pm
philipbasile offline
Posts: 95
Joined: Jan 08, 2015
Location: NJ

Re: Beacon: a Geohopper/Beecon plugin

I've been using this plugin with geohopper and have had great success with it. Recently I noticed that its not automatically creating new location devices in indigo. Does anyone know if this should still be working ?

The locations I have fire fine, but new locations dont auto create.

Thanks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest