[HOWTO]: Using HTTP Basic Authentication

Posted on
Thu May 04, 2017 5:12 am
Juju offline
User avatar
Posts: 108
Joined: Aug 31, 2011
Location: Toulouse - FRANCE

Re: [HOWTO]: Using HTTP Basic Authentication

Hi,

Is there a risk to use the basic authentification if the connexion to the server is made using reflector (which enable HTTPS ) ?

Regards,

Julien

Posted on
Thu May 04, 2017 6:57 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 20769
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: [HOWTO]: Using HTTP Basic Authentication

As long as the request is made over HTTPS, basic authentication should be okay.

Image

Posted on
Thu May 04, 2017 10:25 am
Juju offline
User avatar
Posts: 108
Joined: Aug 31, 2011
Location: Toulouse - FRANCE

Re: [HOWTO]: Using HTTP Basic Authentication

OK thanks Matt.

Julien

Posted on
Tue Nov 17, 2020 10:53 pm
EagleDTW offline
Posts: 32
Joined: Apr 30, 2020

Re: [HOWTO]: Using HTTP Basic Authentication

Hi Matt,

I had basic auth working for about a day and now the site request password again. Any thoughts? I've reset Indigo a couple times troubleshooting a plugin earlier and now it's like I'm back to square one with the auth doing digest - I recreated the file using non-lossy ASCII and saved in the folder Indigo Web Server, am I missing something else?

Thank you,
Daniel

Posted on
Tue Nov 17, 2020 11:53 pm
EagleDTW offline
Posts: 32
Joined: Apr 30, 2020

Re: [HOWTO]: Using HTTP Basic Authentication

Hi Matt,

So weird, just started working again! But not going to complain about things sorting themselves out (I also spent a couple hours configuring it further)! Hopefully now I’m stable with startups from this point forward.

Thank you,
Daniel

Posted on
Wed Jul 07, 2021 12:25 am
EagleDTW offline
Posts: 32
Joined: Apr 30, 2020

Re: [HOWTO]: Using HTTP Basic Authentication

Hi Matt,

I figured that updating to 2021.1 was going to throw me a couple of curveballs - I ran into this one in the log keeps coming up 4 entries every minute:
access denied "http://indigodomo.net:14209/controlpage" from username @ 127.0.0.1

I copied over the states url folder into the Indigo Web Server folder and then added the basic auth file into the folder as well, created the public folder and added the images for static URLs like in 7.5, just not getting the log to align that everything is alright - what do you think that this error means?

Thank you,
Daniel

Posted on
Wed Jul 07, 2021 8:54 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 17071
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: [HOWTO]: Using HTTP Basic Authentication

HTTP Basic auth is now configurable in the Start Local Server dialog, so I'd undo the basic auth file change and see if that solves the issue.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Wed Jul 07, 2021 11:28 am
EagleDTW offline
Posts: 32
Joined: Apr 30, 2020

Re: [HOWTO]: Using HTTP Basic Authentication

Hi Jay,

That solved it - thanks! I vaguely remember seeing that in the blog post and glanced over the new start server, but had missed that checkbox - really appreciate the solution.

Thank you,
Daniel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest