UI Problem

Posted on
Mon Oct 25, 2021 4:53 pm
HFTobeason offline
Posts: 290
Joined: Nov 07, 2003

Re: UI Problem

What Indigo version are you running? client version 2021.1.0/server version 2021.1.1
What is the exact macOS version you're using? 12.0.1 (21A559)
Are you are using the client directly on the Mac (no screen sharing)? yes
Is your server local or are you using the Mac client remotely? remote
What mac model and how much memory? MacBook Pro (15-inch, 2016), 16 GB 2133 MHz LPDDR3
Does switching between dark mode and light mode make any difference? no
Are you running any kind of UI modification software? I don't believe so
What 3rd party apps are you running that have icons in the menu bar? iStat, BetterTouchTool, ClamXAV, Cookie, OverSight, BlockBlock, 1Password, CarbonCopyCloner, TextSniper, TextSoap, RetroClip, WireGuard

Quit the Mac client
Delete the prefs files
Start back up
Clearly document exactly what does work and what doesn't, and the exact steps you used to illustrate the problem.
- The Home window Device list view shows all devices, and the draggable divider works, although, after selecting a device, there is a munged bit of text overlap just below the divider (per the earlier screenshot). Note that the client is opening with the Home devices window about half-screen size, on the left.
Quit the client
Start it back up, and again clearly document exactly what does work and what doesn't, and the exact steps you used to illustrate the problem.
- The Home window Device list is truncated about halfway down by the draggable divider, which cannot be dragged down at all (and the cursor switches to the upward facing arrow drag icon when hovering). Selecting devices has no effect whatsoever.

Posted on
Mon Oct 25, 2021 5:01 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 17071
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: UI Problem

Thanks, but as I posted, I was finally able to reproduce.

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Mon Oct 25, 2021 5:11 pm
srkinard offline
Posts: 310
Joined: Apr 10, 2016
Location: Austin, Texas

Re: UI Problem

So this must be something in your environments which are different from mine. Please answer the following questions:

  1. What Indigo version are you running?
      Client version 2021.1.1.0 (on 2016 MBP)
      Client version 2021.1.1.1 (on 2019 MBP)
      Server version 2021.1.1.1 (on 2018 Mac mini)
  2. What is the exact macOS version you're using?
      Server: macOS Big Sur 11.6 (20G165) on 2018 Mac mini
      Client 1: macOS Monterey 12.0.1 (21A559) on 2016 MacBook Pro
      Client 2: macOS Monterey 12.0.1 (21A559) on 2019 MacBook Pro
  3. Are you are using the client directly on the Mac (no screen sharing)?
      Client 1 - both local and via ARD control
      Client 2 - local only
  4. Is your server local or are you using the Mac client remotely?
      Server on 2018 mini has not been updated past 11.6, so all issues are with remote clients connecting from Monterey
  5. What mac model and how much memory?
      Server:
        2018 Mac mini
        3.6GHz quad-core i3
        16GB RAM
      Client 1:
        2016 MacBook Pro
        2.9GHz quad-core i7
        16GB RAM
      Client 2:
        2019 MacBook Pro
        2.4GH 8-core i9
        32GB RAM
  6. Does switching between dark mode and light mode make any difference?
    Not in my testing
  7. Are you running any kind of UI modification software?
    Not really. Some helper apps and tools, but no real UI modifications
  8. What 3rd party apps are you running that have icons in the menu bar?
    On Client 1 (2016 MBP)
      iStat Menus
      1Password
    On Client 2 (2019 MBP)
      iStat Menus
      Typinator
      SnagIt
      Dropbox
      Divvy
      Alfred
      Hazel
      Pastebot
      Creative Cloud
      1Password

Client 1 worked just fine under Big Sur and the only change made has been the installation of Monterey a few hours ago. The issue now affects that system same as Client 2 that has been running Monterey betas since the beginning.

I'm also a little unclear on when some things work and when they don't. So, please:

  1. Quit the Mac client
      Done
  2. Delete the prefs files
      Done
  3. Start back up
      Done
  4. Clearly document exactly what does work and what doesn't, and the exact steps you used to illustrate the problem.
      On launch after clearing prefs, I have to enter the address and credentials to connect to the server
      All windows behave as expected with the text garbled as seen in the screenshots.
      Note here: the windows start off as small as possible when this procedure is done, and resizing the malfunctioning window down to that minimum size thendragging back large has the same net effect. So it seems less like “fixed” and more like “Starting from minimum fixed size works”
  5. Quit the client
      Done
  6. Start it back up, and again clearly document exactly what does work and what doesn't, and the exact steps you used to illustrate the problem.
      On restart, the windows reopen at the resized values from before but the device section is smaller and no device data will appear in it.

I will do a screen recording in a bit to show exactly this

Posted on
Mon Oct 25, 2021 5:13 pm
srkinard offline
Posts: 310
Joined: Apr 10, 2016
Location: Austin, Texas

Re: UI Problem

jay (support) wrote:
Thanks, but as I posted, I was finally able to reproduce.


Lol...I hadn't clicked "refresh" so didn't notice you had until I replied too.

Posted on
Wed Oct 27, 2021 6:00 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 20769
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: UI Problem

Hi Folks,

If you are already running Monterey on your Indigo Mac, then give this pre-release version of Indigo 2021.1.2 a try. We believe it should fix the problem.

Image

Posted on
Wed Oct 27, 2021 6:12 pm
srkinard offline
Posts: 310
Joined: Apr 10, 2016
Location: Austin, Texas

Re: UI Problem

matt (support) wrote:
Hi Folks,

If you are already running Monterey on your Indigo Mac, then give this pre-release version of Indigo 2021.1.2 a try. We believe it should fix the problem.


Works as expected now...thanks Matt & Jay!

The server is still on Big Sur (don't wanna risk the whole thing having issues) just two of my other machines I use to edit are now Monterey so it wasn't a horrible issue to ARD into the server and make changes there.

Once you guys give the green light to update the server machine's OS to Monterey I will.

Thanks!
Ross

Posted on
Wed Oct 27, 2021 6:17 pm
HFTobeason offline
Posts: 290
Joined: Nov 07, 2003

Re: UI Problem

Fix confirmed - client only, Monterey machine. Thank you!!!

Posted on
Sat Oct 30, 2021 7:34 pm
JonathanKing offline
Posts: 22
Joined: Dec 29, 2015

Re: UI Problem

Fix worked for me on my M1 MBA Monterey client. I haven't upgraded the mac mini server past Big Sur yet.

Posted on
Sun Nov 07, 2021 3:45 am
Coolcaper offline
Posts: 299
Joined: Aug 30, 2013
Location: Australia

Re: UI Problem

matt (support) wrote:
Hi Folks,

If you are already running Monterey on your Indigo Mac, then give this pre-release version of Indigo 2021.1.2 a try. We believe it should fix the problem.


Hi matt,

I assume you will post a fix for this issue for the 7.5 version as well?
I am having the same issue on Monterey with 7.5.0

Posted on
Mon Nov 08, 2021 2:28 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 17071
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: UI Problem

Coolcaper wrote:
I assume you will post a fix for this issue for the 7.5 version as well?
I am having the same issue on Monterey with 7.5.0


No. We fix bugs in previous Indigo releases that are still supported which are our bugs - not bugs or compatibility issues raised by new macOS releases. One of the features of the Up-to-Date subscriptions is that you will always have access to a version of Indigo that runs on the latest macOS releases (as soon as it's feasible for us to address any issues with those releases).

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest