Find my iDevices!

Posted on
Fri Jan 27, 2012 1:21 am
ckeyes888 offline
Posts: 1406
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Find my iDevices!

Curious about something. When I check my location on the Maps app on my iPhone
it seems to be very accurate and updated every minute or two.

Is that the same info that the plugin is accessing for determining locations?


Thanks,

Carl

Posted on
Fri Jan 27, 2012 1:46 pm
bschollnick2 offline
Posts: 1231
Joined: Oct 17, 2004
Location: Rochester, Ny

Re: Find my iDevices!

ckeyes888 wrote:
Curious about something. When I check my location on the Maps app on my iPhone
it seems to be very accurate and updated every minute or two.

Is that the same info that the plugin is accessing for determining locations?


In theory, yes. It is the same information. But since the information is being captured from the Find My iPhone service, so the plugin is not calculating your position, it is relying on the information from the Find My iPhone service to be accurate.

------
My Plugins for Indigo (v4, v5, and v6) - http://bit.ly/U8XxPG

Security Script for v4 - http://bit.ly/QTgclf
for v5 - http://bit.ly/T6WBKu

Support Forum(s) - http://www.perceptiveautomation.com/userforum/viewforum.php?f=33

Posted on
Wed Feb 01, 2012 12:50 am
ckeyes888 offline
Posts: 1406
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Find my iDevices!

Thanks. So just to be clear, the fenced areas aren't currently active?
I do see them showing on the map, just no info returning when we're in one.

Carl

Posted on
Wed Feb 01, 2012 8:42 am
bschollnick2 offline
Posts: 1231
Joined: Oct 17, 2004
Location: Rochester, Ny

Re: Find my iDevices!

ckeyes888 wrote:
Thanks. So just to be clear, the fenced areas aren't currently active?
I do see them showing on the map, just no info returning when we're in one.

Carl


Effectively, yes. My test fence around my house works, but other users have reported less successful results....

So, for now, Fences are "your mileage may vary" status.. If they work for you, fantastic... Otherwise, I need to find some time to tear it apart, and rebuild the fencing....

Between work, home, and everything, I'm finding it hard to get the time to work on the the plugins....
(We are doing server upgrades, and lots of other work at work...)

------
My Plugins for Indigo (v4, v5, and v6) - http://bit.ly/U8XxPG

Security Script for v4 - http://bit.ly/QTgclf
for v5 - http://bit.ly/T6WBKu

Support Forum(s) - http://www.perceptiveautomation.com/userforum/viewforum.php?f=33

Posted on
Wed Feb 01, 2012 1:28 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1406
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Find my iDevices!

Thanks Ben, understand completely and really appreciate all you have done on it.

Carl

Posted on
Wed Feb 15, 2012 10:14 am
jlambert121 offline
Posts: 28
Joined: Feb 10, 2012

Re: Find my iDevices!

For some reason I can't seem to get any devices to show up with this plugin. I tried enabling debugging and don't see any additional useful information.

Feb 15, 2012 9:09:16 AM
Find My IDevices Preferences were updated, reloading Preferences...
Find My IDevices Find My iDevice Plugin Loaded...
Find My IDevices Debug UpdateTime - 60
Find My IDevices Debug username - <removed>
Find My IDevices Debug Password - <removed>
Find My IDevices Debug Version Check Server reports 1.221 is available.
Find My IDevices Debug Debug Mode is On (Only recommended for Testing Purposes)
Find My IDevices Manual iDevice Update Requested
Find My IDevices Retrieving location data
Find My IDevices Done Locating all iDevices

The pickled_data file doesn't list my devices (3 of them on this account), but does include my home lat and lon. I deleted it and let the plugin recreate it just for fun. I restated Indigo (both client and server), no change. I also removed the plugin prefs file (/Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 5/Preferences/Plugins/com.schollnick.find-my-idevices.indiPref ) and did everything again. I also tried adding a device from my wife's account through the devices menu, but after typing in her credentials and going back to the edit device button there isn't any devices listed (3 of them in her account).

The zip file I downloaded originally had the version as 1.22 but a post on the previous page confirms it is actually 1.221 so I just updated the plist to get rid of the upgrade warning.

Any thoughts on next troubleshooting steps?






/Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 5/Preferences/Plugins/com.schollnick.find-my-idevices.indiPref

Posted on
Thu Feb 23, 2012 1:12 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1406
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Find my iDevices!

I'd thought I found a work around to triggering when a fenced area was entered
but can't seem to get it to work.

I set up a trigger on any latitude change that has a "between" condition
for the latitude and longitude numbers for the fenced area.

Shouldn't it be possible to trigger from that change?

Thanks,

Carl

Posted on
Wed Mar 07, 2012 1:13 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1406
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Find my iDevices!

Is there some reason that "Distance Away" isn't listed as a possible condition for use
in a trigger?

Thanks,

Carl

Posted on
Thu Mar 08, 2012 3:52 pm
bschollnick2 offline
Posts: 1231
Joined: Oct 17, 2004
Location: Rochester, Ny

Re: Find my iDevices!

ckeyes888 wrote:
Is there some reason that "Distance Away" isn't listed as a possible condition for use
in a trigger?


Because I didn't think about it? I'll look into adding that shortly.

------
My Plugins for Indigo (v4, v5, and v6) - http://bit.ly/U8XxPG

Security Script for v4 - http://bit.ly/QTgclf
for v5 - http://bit.ly/T6WBKu

Support Forum(s) - http://www.perceptiveautomation.com/userforum/viewforum.php?f=33

Posted on
Thu Mar 08, 2012 5:22 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1406
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Find my iDevices!

Didn't mean that to sound sarcastic...would be nice to trigger from though.

Thanks,

Carl

Posted on
Fri Mar 16, 2012 12:32 pm
bschollnick2 offline
Posts: 1231
Joined: Oct 17, 2004
Location: Rochester, Ny

Re: Find my iDevices!

bschollnick2 wrote:
ckeyes888 wrote:
Is there some reason that "Distance Away" isn't listed as a possible condition for use
in a trigger?


Because I didn't think about it? I'll look into adding that shortly.


I'm working on the next version right now, and it appears that Distance Away should be a working trigger already.... I have to test that, but the XML tags already exist in the devices.xml file for the plugin....

------
My Plugins for Indigo (v4, v5, and v6) - http://bit.ly/U8XxPG

Security Script for v4 - http://bit.ly/QTgclf
for v5 - http://bit.ly/T6WBKu

Support Forum(s) - http://www.perceptiveautomation.com/userforum/viewforum.php?f=33

Posted on
Tue Mar 27, 2012 12:19 pm
Dewster35 offline
User avatar
Posts: 816
Joined: Jul 06, 2010
Location: Petoskey, MI

Re: Find my iDevices!

I use distance away to trigger... have been for awhile now and it's caused no problems until today. So my wife is out of town on a business trip... while she is 300 miles away, because she put her phone into airplane mode (I'm assuming), the location of her phone can't be found and it puts the distance away to 0. I'm sure I could cobble something together through insteon variables to pull the last distance away, but doesn't it make more sense when the plug-in can't locate the idevice that it simply makes the assumption that it is where it last lost location? I would think that makes more sense than assuming that they are 0 distance away. Thoughts? Any way you could work that into the next version?

This is a GREAT plug-in... was going to try the smartphone radar thing but since our whole house is apple'ly, the find my idevice works perfectly!

Posted on
Wed Mar 28, 2012 6:14 am
bschollnick2 offline
Posts: 1231
Joined: Oct 17, 2004
Location: Rochester, Ny

Re: Find my iDevices!

Dewster35 wrote:
I use distance away to trigger... have been for awhile now and it's caused no problems until today. So my wife is out of town on a business trip... while she is 300 miles away, because she put her phone into airplane mode (I'm assuming), the location of her phone can't be found and it puts the distance away to 0. I'm sure I could cobble something together through insteon variables to pull the last distance away, but doesn't it make more sense when the plug-in can't locate the idevice that it simply makes the assumption that it is where it last lost location? I would think that makes more sense than assuming that they are 0 distance away. Thoughts? Any way you could work that into the next version?

This is a GREAT plug-in... was going to try the smartphone radar thing but since our whole house is apple'ly, the find my idevice works perfectly!


I'll take another look at the code, and see if I am making the assumption, or if that's the value that Find My iPhone returns....
If it's my assumption, than I'll see what I can do to resolve that little conflict....

- Ben

------
My Plugins for Indigo (v4, v5, and v6) - http://bit.ly/U8XxPG

Security Script for v4 - http://bit.ly/QTgclf
for v5 - http://bit.ly/T6WBKu

Support Forum(s) - http://www.perceptiveautomation.com/userforum/viewforum.php?f=33

Posted on
Wed Mar 28, 2012 2:50 pm
Dewster35 offline
User avatar
Posts: 816
Joined: Jul 06, 2010
Location: Petoskey, MI

Re: Find my iDevices!

Appreciate you looking into it Ben.

Posted on
Sun Apr 01, 2012 2:08 pm
gtreece offline
Posts: 121
Joined: Sep 26, 2011

Re: Find my iDevices!

I'm seeing the same problem others have posted about, where it's not actually pulling in any of my idevices. It never populates a list of the devices on my account. Everything else seems OK, debugging not reporting errors, etc. Going to icloud.com manually works, and all my devices show up.

I imaging Apple tweaks the service frequently, so maybe it's just a service change or something. Anyway, just reporting my results for posterity.

Page 11 of 27 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests