running IndigoServer under non-admin accounts

Posted on
Thu Feb 08, 2007 11:32 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13670
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

(No subject)

Excellent! Glad you got it working, and thanks for sharing your instructions.

Regards,
Matt

Posted on
Thu Oct 11, 2007 4:34 pm
jchiar offline
Posts: 56
Joined: Apr 27, 2005

(No subject)

Does this all need to be done with the current beta v5? I downloaded Lingon but i see that Indigo is in the "My Agents" area ,not in the daemon tab.

And i didnt add anything yet with Lingon.

Posted on
Sat Oct 13, 2007 9:51 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13670
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

(No subject)

Yes, because of the current system limitations of running Indigo as a daemon (biggest one: no AppleScript) it by default runs only after a user has logged in (under My Agents). You'll need to add it as a daemon yourself using Lingon.

Regards,
Matt

Posted on
Sat Oct 13, 2007 9:54 pm
jchiar offline
Posts: 56
Joined: Apr 27, 2005

(No subject)

wwhigginsjr wrote:

I left the -daemon flag/argument on a second line, but am guessing it also works with just a space (" ") between the arguments and on one line.
.


Actually it needs to be on two lines. They are 2 arguements (0 amd 1) and wont go green in lingon if they are on one line.

Posted on
Sun Oct 14, 2007 5:35 am
jchiar offline
Posts: 56
Joined: Apr 27, 2005

(No subject)

Still not starting. in my console log i see this

2007-10-14 07:15:50.580 IndigoServer[277] Quiting Indigo Server - complete
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: exited with exit code: 1
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: respawning too quickly! throttling
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: 6 more failures without living at least 60 seconds will cause job removal
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: will restart in 10 seconds
2007-10-14 07:16:00.734 IndigoServer[278] CFLog (21): dyld returns 2 when trying to load /Library/ScriptingAdditions/XSLT Tools.osax/Contents/MacOS/XSLT Tools
2007-10-14 07:16:00.736 IndigoServer[278] fatal error -- server already running
2007-10-14 07:16:00.776 IndigoServer[278] Quiting Indigo Server - unloading launchd plist
2007-10-14 07:16:00.776 IndigoServer[278] Quiting Indigo Server - complete
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: exited with exit code: 1
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: respawning too quickly! throttling
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: 5 more failures without living at least 60 seconds will cause job removal
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: will restart in 10 seconds
2007-10-14 07:16:10.930 IndigoServer[279] CFLog (21): dyld returns 2 when trying to load /Library/ScriptingAdditions/XSLT Tools.osax/Contents/MacOS/XSLT Tools
2007-10-14 07:16:10.932 IndigoServer[279] fatal error -- server already running
2007-10-14 07:16:10.972 IndigoServer[279] Quiting Indigo Server - unloading launchd plist
2007-10-14 07:16:10.973 IndigoServer[279] Quiting Indigo Server - complete
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: exited with exit code: 1
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: respawning too quickly! throttling
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: 4 more failures without living at least 60 seconds will cause job removal
launchd[90]: com.perceptiveautomation.IndigoServer2: will restart in 10 seconds

However in my process list i see this

34 ?? Ss 0:01.17 /Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 2/IndigoServer.app/Contents/MacOS/IndigoServer -daemon
75 ?? S 0:00.70 python /Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 2/IndigoWebServer/IndigoWebServer.py -i1176 -w8176 -cfn


Perhaps the dash widget cant connect to the daemon is another limitation?

Posted on
Sun Oct 14, 2007 7:24 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13670
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

(No subject)

jchiar wrote:
2007-10-14 07:16:00.736 IndigoServer[278] fatal error -- server already running

Did you uncheck the "Auto start Indigo Server on user login" checkbox inside the Start Local Server dialog? Looks like you have IndigoServer trying to launch more than once -- once as a daemon, and then again when the user logs in. You can only have one copy of Indigo Server running at once. Unchecking that option will remove the launchd plist for the user login (but won't touch your daemon plist).

And yes, the dashboard widget cannot connect to the daemon, because the dashboard widget uses AppleScript to communicate with Indigo. You should be able to connect to the web server though.

Regards,
Matt

Posted on
Sun Oct 14, 2007 9:39 am
jchiar offline
Posts: 56
Joined: Apr 27, 2005

(No subject)

Thanks this resolved my issue..

In the end though, i decided i use the widget too much!

Posted on
Sun Oct 14, 2007 9:40 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13670
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

(No subject)

FYI, we have discussed updating the widget to not use AppleScript. This hasn't happened yet, but it is on our large ToDo list. :-)

Matt

Posted on
Tue Oct 16, 2007 7:30 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13670
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

(No subject)

I believe this was already mentioned in another thread, but note that under Leopard you will be able to turn any web page, or portion of a web page, into a Widget. You can read about it on Apple's site -- see the section called Clip it.

Regards,
Matt

Posted on
Sun Dec 30, 2007 8:03 pm
liquidrobot offline
Posts: 3
Joined: Dec 30, 2007

(No subject)

3.0.0 Beta 11 Running on Leopard Server, I am using the admin account, i have Indigo starting automatically.

Every time i start the server it tells me "Non-administrator users can only connect to Indigo server which are already running" Is it safe to assume this is a bug? is there a simple workaround that might allow me to get Indigo in a usable place?

Posted on
Sun Dec 30, 2007 8:23 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13670
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

(No subject)

liquidrobot wrote:
3.0.0 Beta 11 Running on Leopard Server, I am using the admin account, i have Indigo starting automatically.

Every time i start the server it tells me "Non-administrator users can only connect to Indigo server which are already running" Is it safe to assume this is a bug? is there a simple workaround that might allow me to get Indigo in a usable place?

That error is a bit misleading. What Indigo really requires is the ability to read and write to all folders (and sub-folders) inside here:

/Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 2/

For some reason, your install of Indigo doesn't have the correct permissions for that folder or one of its sub-folders. If you modify them all to be writable by the user which is starting Indigo Server, then it should launch and work correctly.

Regards,
Matt

Posted on
Sun Dec 30, 2007 9:37 pm
liquidrobot offline
Posts: 3
Joined: Dec 30, 2007

(No subject)

thanks... i updated the permissions, restart the server...

- I am greeted with the Server Connection Status dialog
- When i click "Start Local Server" it appears that the server is already running as "Start and connect to Indigo Server..." is selected.
- I stop the server, i start the server
- Indigo main windows pop up, so does a dialog saying that the old database file was successfully converted and that i need to save.
- No matter what i do next Indigo crashes and i am back at the Server Connection Status dialog

Hopefully this can help you to fix something... possibly you know of a workaround.

Posted on
Sun Dec 30, 2007 10:00 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13670
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

(No subject)

I'm not sure what is going wrong.

Anyone else running one of the new betas under Leopard Server?

Do upgrade to the latest beta, and before you do delete the Databases folder:

/Library/Application Support/Perceptive Automation/Indigo 2/Databases/

This should prevent the "save the database" dialog from appearing. Maybe that is part of the problem. Let me know how it goes... and if it still crashes then please send me (indigo-support at perceptiveautomation.com) the Crash Report file.

Regards,
Matt

Posted on
Fri Jan 04, 2008 12:05 am
Btwyx offline
Posts: 30
Joined: Jan 03, 2008
Location: Mountain View, CA

(No subject)

I'm running Indigo Beta (12) under Leopard Server. I'm starting the server using a Startup Item as I mentioned in this thread.

When I first ran the indigo client, I got the dialog saying I needed to save the converted database. I fixed that by logging in as the admin user on the server itself and then saving the database. Its stopped bugging me on remote clients after that.

I didn't get a crash during all this.

Posted on
Fri Feb 01, 2008 4:09 pm
bjojade offline
Posts: 285
Joined: Aug 03, 2005
Location: Wausau, WI

(No subject)

I would love to see Indigo start for me when the machine turns on without any users logging in. When I get some free time, I'll probably go ahead and follow these instructions.

As a suggestion, maybe have an option to have the server launch as a service, but when that is selected, pop up a warning dialogue that tells the user that AppleScripts will not be functional unless a user logs into the system. Those that don't need AppleScript yet won't care.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests