Refreshing URL as variable?

Posted on
Fri Jul 28, 2017 5:36 am
pocster offline
User avatar
Posts: 217
Joined: Nov 15, 2014

Refreshing URL as variable?

Hey all,

I've searched around and can't see how this would be done.

I have a control page with a refreshing camera image ; I wish it to alternate between 2 different cameras (say staying on each for a few seconds; then looping back).

So I have for the dynamic URL :

http://user:password@127.0.0.1:8000/++i ... height=180

If the URL could come from a variable (rather than hard coded) I *assume* I could write a schedule that simply populates this variable with any camera/stream I wish and just cycle around.
Seems a nice simple solution; but can't see how/if the control pages allow that.

Any ideas?

Ta

Posted on
Fri Jul 28, 2017 6:01 am
pocster offline
User avatar
Posts: 217
Joined: Nov 15, 2014

Re: Refreshing URL as variable?

Looking through all similar posts this seems like a common request.
Is the only way to somehow have a fixed URL to a xxx.jpg then have a script of some sort rename the camera file name to xxx.jpg each time
That the best and only method??

Posted on
Fri Jul 28, 2017 7:34 am
ckeyes888 offline
Posts: 1867
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Refreshing URL as variable?

+1. Been wanting that a very long time.

Carl

Posted on
Fri Jul 28, 2017 7:43 am
FlyingDiver offline
Posts: 1893
Joined: Jun 07, 2014
Location: Cape Coral, FL

Re: Refreshing URL as variable?

Did you try putting a substitution string (%%v:XXXXXXXX%%) in the URL field?

joe (aka FlyingDiver)
my plugins: http://forums.indigodomo.com/viewforum.php?f=177

Posted on
Fri Jul 28, 2017 8:03 am
Different Computers offline
User avatar
Posts: 1514
Joined: Jan 02, 2016
Location: East Coast

Re: Refreshing URL as variable?

Commenting here because if substitution strings work in URLs that would be very exciting.

Also, to the OP: Have you looked at the Security Camera plugin? It can manipulate serving of images that are resident as a file, rather than coming from a camera. Perhaps a bit of overkill for what you're looking to do, but I bet it would work.

SmartThings refugee & happy to be on Indigo now.
Mac OS 10.12.6 on a i5 MBP running Harmony Hub, Hue, DomoPad, Dynamic URL, EPS Device Extensions, HomeBridge Buddy, Smart Dimmer, MatplotLib, Plex, Scale Adapters, uniFAP, Wunderground, Airfoil Pro.

Posted on
Fri Jul 28, 2017 9:03 am
pocster offline
User avatar
Posts: 217
Joined: Nov 15, 2014

Re: Refreshing URL as variable?

FlyingDiver wrote:
Did you try putting a substitution string (%%v:XXXXXXXX%%) in the URL field?


OOOOOOOOOOOOOOOOOO!; that would be magic if it works! - will try it!!!

Posted on
Fri Jul 28, 2017 9:10 am
mat offline
Posts: 531
Joined: Nov 25, 2010
Location: Cambridgeshire - UK

Re: Refreshing URL as variable?

just tried and didnt work, but someone else should also check :(

mini 10.11.6 and indigo 7.02

Posted on
Fri Jul 28, 2017 9:40 am
pocster offline
User avatar
Posts: 217
Joined: Nov 15, 2014

Re: Refreshing URL as variable?

mat wrote:
just tried and didnt work, but someone else should also check :(


Bummer!. I will try later - I'm guessing it won't work though otherwise why would everyone do the file copying fudge?! :roll:

Posted on
Fri Jul 28, 2017 10:40 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13627
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Refreshing URL as variable?


Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest