1.60 as Launcher

Posted on
Wed May 17, 2017 7:40 am
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 1601
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: 1.60 as Launcher

It's working great for me, sorry I haven't reported sooner. My wife has had an appendicitis thing, and then an unrelated car accident (no injuries, just car damage), I fell off of a ladder changing a floodlight (it buckled and collapsed actually), and my oldest daughter is graduating high school this week so I haven't had a lot of time to play lately, but I do have a couple Fires running the most basic of "launcher home pages" and haven't noticed any issues at all.

That's a heck of a stretch you have going there!

How hard would it be to implement a "click" sound on any screen tap?

That's already in there :) Somewhere in your Fire settings should be an option to Enable Touch Sounds, though Amazon may rename or re-arrange the settings. Mine is under Sounds -> Other Sounds. If that is enabled, the buttons should have a slight sound. Also may want to be sure haptic feedback is enabled in the application's settings under User Interface Options.

Adam

Posted on
Wed May 17, 2017 7:51 am
roussell offline
User avatar
Posts: 640
Joined: Aug 18, 2008
Location: Alabama

Re: 1.60 as Launcher

That's a heck of a stretch you have going there

Yeh, it's been great... I'll skip the parts about also having a dead upstairs HVAC and broken basement sewage pump...

That's already in there :) Somewhere in your Fire settings should be an option to Enable Touch Sounds, though Amazon may rename or re-arrange the settings. Mine is under Sounds -> Other Sounds. If that is enabled, the buttons should have a slight sound. Also may want to be sure haptic feedback is enabled in the application's settings under User Interface Options.

Hmm, I *thought* I looked thoroughly, but I'll have to check again; maybe it's something else Amazon removed. I do have haptic feedback enabled, but no change on the Fire between on and off. I'll look this evening (assuming I make it home with the recent bad luck!).

Sheesh, as I'm typing this, the wife called and said power is out in the whole neighborhood and Alabama Power reports two hours to restore. All the beeping in the house (from the UPSes) is driving her insane. It's times like this you remember that you didn't test the emergency shutdown on the ESXi servers in the basement. Goodbye virtuals...

Beautiful sunny morning in Alabama with no clouds in the sky and all underground utilities in the neighborhood. W.T.F

Terry

Posted on
Wed May 17, 2017 7:56 am
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 1601
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: 1.60 as Launcher

Sheesh, as I'm typing this, the wife called and said power is out in the whole neighborhood and Alabama Power reports two hours to restore. All the beeping in the house (from the UPSes) is driving her insane. It's times like this you remember that you didn't test the emergency shutdown on the ESXi servers in the basement. Goodbye virtuals...

Those drive my wife and kids NUTS... I have to admit, having 10 UPS units all beeping at slightly different times is a tad bit annoying. Some don't have a "silence" feature which is kind of stupid. Oh well.

Beautiful sunny morning in Alabama with no clouds in the sky and all underground utilities in the neighborhood. W.T.F

Yours too, huh? Normally ours are during our lightning shows but we have those random ones too -- only occasionally can a "real" reason be found (car hitting a transformer, tree limb, etc.) The last few times the text about restoration has actually included a cause, which is neat though ultimately useless.

Posted on
Wed May 17, 2017 8:01 am
Different Computers offline
User avatar
Posts: 865
Joined: Jan 02, 2016
Location: East Coast

Re: 1.60 as Launcher

Let me see if I understand what you are all trying to accomplish here.

LauncherHijack allows us to set DomoPad as the app that comes to the foreground by default at boot, and any time someone hits the home button.

With this URL setup you're talking about, Control Pages can contain links that open any arbitrary app on the Fire tablet.

With a paid DomoPad, you can set the default view of the app to any screen, including a custom Control Page with links to those arbitrary apps. Further, I think you're suggesting that Indigo and the DomoPad plugin can push notifications and even screen changes to the pad based on typical Indigo triggers and schedules.

Do I have all this right? With the plugin running, can Indigo force a Fire to return to a given DomoPad screen even if it's, say, sitting at the Weather app?

Refugee from SmartThings and so happy to be on Indigo now.
Sierra on an i5 running Harmony Hub, Hue, Security Camera, DomoPad, EPS Device Extensions EPS Smart Dimmer, MatplotLib, Plex, Scale Adapters, uniFAP, Wunderground.

Posted on
Wed May 17, 2017 8:38 am
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 1601
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: 1.60 as Launcher

LauncherHijack allows us to set DomoPad as the app that comes to the foreground by default at boot, and any time someone hits the home button.

Correct

With this URL setup you're talking about, Control Pages can contain links that open any arbitrary app on the Fire tablet.

Again, correct. Whenever you set the application as a replacement launcher, you no longer have the standard application drawer since you don't have the home screen... so this is a way to still launch, say, Sonos or some other third party application. The recent apps button / switcher will still work too, of course. Considering a couple of small changes to make this even more convenient based on Terry's suggestions, but nothing in the works yet (some type of small app drawer accessible from the side of the screen with the launchable apps of your choosing).

With a paid DomoPad, you can set the default view of the app to any screen, including a custom Control Page with links to those arbitrary apps. Further, I think you're suggesting that Indigo and the DomoPad plugin can push notifications and even screen changes to the pad based on typical Indigo triggers and schedules.

Correct.

Do I have all this right? With the plugin running, can Indigo force a Fire to return to a given DomoPad screen even if it's, say, sitting at the Weather app?

Yes. In the settings you can control when the Indigo server can force the control page display. There are a few options such as "only when dimmed" (thus inactive), "only when showing control pages", and "always". The always option will launch / bring the app to the foreground to display the page.

Adam

Posted on
Wed May 17, 2017 5:11 pm
Different Computers offline
User avatar
Posts: 865
Joined: Jan 02, 2016
Location: East Coast

Re: 1.60 as Launcher

There are a few options such as "only when dimmed" (thus inactive), "only when showing control pages", and "always". The always option will launch / bring the app to the foreground to display the page.


Where are these options? I don't see them in the Indigo device, or as part of a Trigger action.

EDIT: is this the DomoPad options for "Allow Control Page Switch"?

Refugee from SmartThings and so happy to be on Indigo now.
Sierra on an i5 running Harmony Hub, Hue, Security Camera, DomoPad, EPS Device Extensions EPS Smart Dimmer, MatplotLib, Plex, Scale Adapters, uniFAP, Wunderground.

Posted on
Thu May 18, 2017 8:59 am
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 1601
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: 1.60 as Launcher

EDIT: is this the DomoPad options for "Allow Control Page Switch"?

Yup. Things such as that need to be set on-device because it really should be the control of the device owner, not the Indigo server, as to the behavior on the device itself.

Posted on
Thu May 18, 2017 11:39 am
Different Computers offline
User avatar
Posts: 865
Joined: Jan 02, 2016
Location: East Coast

Re: 1.60 as Launcher

Thanks for the clarification.

Will sending the screen from Indigo to the tablet work even if some other app is in the foreground?

Refugee from SmartThings and so happy to be on Indigo now.
Sierra on an i5 running Harmony Hub, Hue, Security Camera, DomoPad, EPS Device Extensions EPS Smart Dimmer, MatplotLib, Plex, Scale Adapters, uniFAP, Wunderground.

Posted on
Thu May 18, 2017 12:16 pm
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 1601
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: 1.60 as Launcher

Will sending the screen from Indigo to the tablet work even if some other app is in the foreground?

Yes, if set to Always display the page in the settings.

Posted on
Tue May 23, 2017 10:32 am
Different Computers offline
User avatar
Posts: 865
Joined: Jan 02, 2016
Location: East Coast

Re: 1.60 as Launcher

Ok, seems like I've got my head around most of this now.

I wonder though, if I've missed something, or have I just noticed the next DomoPad feature request? There's no way to be able to have Indigo send a command to
Code: Select all
launch://[package name]
, right?

That ability would be awesome. It would allow Indigo to send the tablet back to, say, an Android weather app, or whatever.

Refugee from SmartThings and so happy to be on Indigo now.
Sierra on an i5 running Harmony Hub, Hue, Security Camera, DomoPad, EPS Device Extensions EPS Smart Dimmer, MatplotLib, Plex, Scale Adapters, uniFAP, Wunderground.

Posted on
Tue May 23, 2017 10:42 am
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 1601
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: 1.60 as Launcher

That ability would be awesome. It would allow Indigo to send the tablet back to, say, an Android weather app, or whatever.

No way currently, but that is a reasonable / doable request... I could see the use for something such as "Show Ring Camera Feed" or something like that as well. I'll try to get it added into the next iteration.

Posted on
Fri May 26, 2017 9:05 am
RogueProeliator offline
User avatar
Posts: 1601
Joined: Nov 13, 2012
Location: Baton Rouge, LA

Re: 1.60 as Launcher

Interesting side effect from enabling Domotics Pad as a launcher... my old device which has limited memory (like 640MB or something) has been much more stable as the system is using less memory as overhead behind the scenes. Just an FYI for anyone with an older device that may have been crashing on graphics-intensive control pages due to lack of memory.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest