Setting Up a Synchrolinc

Posted on
Fri Aug 11, 2017 7:19 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1803
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Setting Up a Synchrolinc

I installed a Synchrolinc on my washing machine and did what I thought was a successful calibration
but nothing shows in Indigo when I turn the machine on or off.
When I turn the machine on the Synchrolinc led turns green for a few secs, then back to red....but apparently
sends no signal as nothing shows in the event log.

Guessing I've missed something. Any help appreciated!

Edit: I did go into the config for it and made some changes that result in the green led staying on as long
as the machine is on and turns red when off, but still nothing reaching Indigo as to it's status.

Thanks,

Carl

Posted on
Sat Aug 12, 2017 11:01 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1803
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Setting Up a Synchrolinc

Maybe someone could just confirm that a Synchrolinc should be sending an on signal when it's led is green,
and an off when it's red?

Thanks,

Carl

Posted on
Mon Aug 14, 2017 9:27 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 12880
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: Setting Up a Synchrolinc

Sorry, I don't use them any more nor do I have one to test with. Perhaps a quick note to Smarthome for clarification on LED behavior?

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Mon Aug 14, 2017 1:02 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 17585
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Setting Up a Synchrolinc

Also try Re-Syncing it and copy/paste the results of the sync. If it still doesn't work after a re-sync, then you can turn on Indigo's debug logging for Insteon to see if there are any commands coming into Indigo at all when it changes states. To turn that on the debug logging: Hold down SHIFT and OPTION when you select Interfaces->INSTEON/X10 Power Line->Configure... and you'll get the debugging dialog. Check the LLIO debug logging checkbox and Close the dialog.

Image

Posted on
Mon Aug 14, 2017 6:22 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1803
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Setting Up a Synchrolinc

Thanks Matt. Here's the result of the sync:
Code: Select all
PowerLinc                       Linking - entered discovery linking mode (240 seconds)
  PowerLinc                       Linking - syncing PowerLinc links (address 22.40.19)
  PowerLinc                       Linking - . . adding: INSTEON plc link to controller 19.8F.98, flags 03, group 01, data 00 00 FF
  PowerLinc                       Linking - . . adding: (not added -- probably already exists)
  PowerLinc                       Linking - sync complete
  PowerLinc                       Linking - sending engine version request to 19.8F.98
  PowerLinc                       Linking - PowerLinc links updated
  PowerLinc                       Linking - received engine version 02 from 19.8F.98
  PowerLinc                       Linking - sending id request for device information to 19.8F.98
  PowerLinc                       Linking - received id request response from 19.8F.98
  PowerLinc                       Linking - initializing remote device "Washing Machine Synchrolinc" (address 19.8F.98, firmware version 30)
  PowerLinc                       Linking - initialize complete
  PowerLinc                       Linking - syncing remote device "Washing Machine Synchrolinc" (address 19.8F.98, firmware version 30)
  PowerLinc                       Linking - syncing all links
  PowerLinc                       Linking - . . . read: INSTEON dev link (empty record at 00F8)
  PowerLinc                       Linking - . . . read: INSTEON dev link to responder 19.8F.98, flags D6, group 00, data 22 40 19
  PowerLinc                       Linking - . . . read: INSTEON dev link (empty record at 00E8)
  PowerLinc                       Linking - . . adding: PowerLinc responder for group 1 (replacing empty link at 00F8)
  PowerLinc                       Unexpected command 02 62 (flushing)
  PowerLinc                       Linking - comparing local and remote links
  PowerLinc                       Linking - compare complete
  PowerLinc                       Linking - sync complete
  PowerLinc                       Linking - device "Washing Machine Synchrolinc" links updated
  PowerLinc                       Linking - exited linking mode
  Sent INSTEON                    "Washing Machine Synchrolinc" status request (received: 0)


Carl

Posted on
Mon Aug 14, 2017 7:48 pm
ckeyes888 offline
Posts: 1803
Joined: Nov 26, 2009
Location: Kalispell, MT

Re: Setting Up a Synchrolinc

I dunno what it is but I can re-sync, reboot or whatever to no avail, but if Matt or Jay suggests it...it works.
Works great now.

Thanks,

Carl

Posted on
Mon Aug 14, 2017 8:14 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 17585
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Setting Up a Synchrolinc

Looks like the link in the module that points back to the PowerLinc wasn't there or had become corrupt, so once Indigo re-wrote that (as part of the sync) it started working.

PowerLinc Linking - . . adding: PowerLinc responder for group 1 (replacing empty link at 00F8)

Image

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests