Aeon Labs MultiSensor (DSB05)

Posted on
Thu Apr 13, 2017 4:18 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 18063
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Aeon Labs MultiSensor (DSB05)

Hi Martin,

Try excluding it from the Z-Stick, re-including it, then re-syncing it in Indigo.

Image

Posted on
Tue May 16, 2017 10:54 pm
anothersphere offline
Posts: 140
Joined: Jul 01, 2009

Re: Aeon Labs MultiSensor (DSB05)

Weirdly, de-powering one of them, and re powering and synchronising has caused it to decide to do temperature again.
I had also noticed some triggers for it had changed from temperature has any change to z wave command received - is this a case of Indigo not quite understanding what the sensor was saying when I had previously synchronised it?
I have yet to do anything to the other problematic sensor. I will try the same, or possibly I will do so with it plugged in via USB.

Martin Miller

Auckland - New Zealand

Posted on
Fri Sep 15, 2017 4:48 pm
wjlevin offline
Posts: 60
Joined: Aug 03, 2008
Location: Toronto

Re: Aeon Labs MultiSensor (DSB05)

HI - I just updated the firmware in two DSB05 MultiSensors to 1.18 (Aeon told me that the temperature readings would be accurate with the new firmware).

Now I can't get them to sync. I click the button 3 times to have them wake up (I see the LEDs flash) - but to no avail.

Below is the log form a few attempts. Can anyone tell me where I'm going wrong?

Many thanks in advance!
---
Z-Wave Syncing - started for "Office Sensor"
Z-Wave Syncing - retrieved module neighbors list: 1
Z-Wave Syncing - assigning return route to "003 - Office Sensor"
Z-Wave Error Syncing - failed to assign return route
Z-Wave Error Syncing - failed
Z-Wave Error No response from "003 - Office Sensor". Module might be asleep, or is unreachable.
Z-Wave Syncing - started for "Office Sensor"
Z-Wave Syncing - retrieved module neighbors list: 1
Z-Wave Syncing - assigning return route to "003 - Office Sensor"
Z-Wave Error Syncing - failed to assign return route
Z-Wave Error Syncing - failed
Z-Wave Error No response from "003 - Office Sensor". Module might be asleep, or is unreachable.
Z-Wave Syncing - started for "Office Sensor"
Z-Wave Syncing - retrieved module neighbors list: 1
Z-Wave Syncing - assigning return route to "003 - Office Sensor"
Z-Wave Error Syncing - failed to assign return route
Z-Wave Error Syncing - failed
Z-Wave Error No response from "003 - Office Sensor". Module might be asleep, or is unreachable.

Posted on
Fri Sep 15, 2017 5:23 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 18063
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: Aeon Labs MultiSensor (DSB05)

The firmware upgrade probably deleted the inclusion with the Z-Stick. So exclude it, re-include it, then try the re-sync.

Image

Posted on
Fri Sep 15, 2017 11:03 pm
wjlevin offline
Posts: 60
Joined: Aug 03, 2008
Location: Toronto

Re: Aeon Labs MultiSensor (DSB05)

Can I get more direction? What do you mean by "exclude it, re-include it"?

Please point me to some documentation.

Many thanks....

Posted on
Sat Sep 16, 2017 4:36 am
DaveL17 offline
User avatar
Posts: 3423
Joined: Aug 20, 2013

Re: Aeon Labs MultiSensor (DSB05)

In order for Z-Wave devices to be part of a Z-Wave network, they need to be included in that network (or excluded if they are removed from the network).

There are instructions here :http://wiki.indigodomo.com/doku.php?id=z-wave

Do not delete the Indigo device when you do this. When you're done excluding and re-including, you can point the Indigo device at the new Z-Wave device ID.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest