INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

Posted on
Wed Aug 02, 2017 1:34 pm
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13475
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

Indigo 5 does support the PowerLinc 2413U (that's the Indigo 5 docs page).

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Wed Aug 02, 2017 1:38 pm
DavidWalser offline
Posts: 32
Joined: Jun 11, 2006
Location: Arizona

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

Thanks! I looked, but couldn't find the info.

David

Posted on
Sat Dec 30, 2017 3:40 pm
denno offline
Posts: 60
Joined: Sep 17, 2004

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

If the interface config window shows "port not found" with my 2413U connected does that mean the modem itself is bad? (I've tried downgrading from OS X 10.13.2 to El Capitan, using a USB2 hub as suggested & using a different USB cable). It actually had been working fine on 10.13.2 until today (of course the day before I go away.)


Indigo 7.1.1 (also tried v6)
Last edited by denno on Sat Dec 30, 2017 4:15 pm, edited 4 times in total.

Posted on
Sat Dec 30, 2017 4:12 pm
Different Computers offline
User avatar
Posts: 1437
Joined: Jan 02, 2016
Location: East Coast

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

10.3.2


Do you mean 10.13.2?

SmartThings refugee & happy to be on Indigo now.
Mac OS 10.12.6 on a i5 MBP running Harmony Hub, Hue, DomoPad, Dynamic URL, EPS Device Extensions, HomeBridge Buddy, Smart Dimmer, MatplotLib, Plex, Scale Adapters, uniFAP, Wunderground, Airfoil Pro.

Posted on
Sat Dec 30, 2017 4:14 pm
denno offline
Posts: 60
Joined: Sep 17, 2004

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

Yes-Thanks
(updated the OP)

Posted on
Sat Dec 30, 2017 4:53 pm
Different Computers offline
User avatar
Posts: 1437
Joined: Jan 02, 2016
Location: East Coast

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

Are you following the tales here from people who have serious problems with 10.13.x? viewtopic.php?f=104&t=19012 among others.

SmartThings refugee & happy to be on Indigo now.
Mac OS 10.12.6 on a i5 MBP running Harmony Hub, Hue, DomoPad, Dynamic URL, EPS Device Extensions, HomeBridge Buddy, Smart Dimmer, MatplotLib, Plex, Scale Adapters, uniFAP, Wunderground, Airfoil Pro.

Posted on
Wed Jan 10, 2018 9:32 am
captcurrent offline
Posts: 339
Joined: Nov 28, 2005

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

One of my installations ia Indigo 7 on a mac min 16g runing Sierra. My modem is the 2413U and it is now giving me an error that its can't connect to the serial port. This is a very very remote head;ess installation. I triedreinstall the FTDI serivers. They should succeessfil installtion but those drivers dont show under the listt of interface. I assume they aren't active if the 2413U died.. Its jsut over two years old so I am thinking, it like most of my otheri insteaon modems has died Is this the probably situation?

Posted on
Wed Jan 10, 2018 10:04 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13475
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)


Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Wed Jan 10, 2018 10:11 am
captcurrent offline
Posts: 339
Joined: Nov 28, 2005

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

Thanks for quick response. I am running Sierra not High Sierra.. It was working fine I did a update to 10.12.6 Then the interface issue arose. I am assuming that the modem died as they have a habit of doing

Posted on
Wed Jan 10, 2018 10:31 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13475
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

Sorry, my eyes inserted the 'High' given the quantity of issues we've seen.

It's possible the PowerLinc has died. A few more things to try if you have direct access:

  1. Look at the LED - if it never comes on then it's likely dead
  2. Try a factory reset
  3. Switch out USB cables and USB ports

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Wed Jan 10, 2018 10:35 am
captcurrent offline
Posts: 339
Joined: Nov 28, 2005

Re: INSTEON PowerLinc Modem (2413U)

OK I gueess remote trouble shootng is out ("This is a very very remote head;ess installation. ")


Thanks for the quiock response

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest