New version of the RFXTRX Plugin available

Posted on
Mon Apr 30, 2012 9:43 am
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

New version of the RFXTRX Plugin available

The most recent versions of the RFXCOM Plugin are available here. Note the newest version requires Indigo 7+, but an older version is still available for Indigo 6.

- Includes LightWave appliance, dimmer and switch (receiver for a LW remote control)
- Include EMW100 appliance and dimmer
- A lot more and better information on the rain sensor (Thanks Bob, looks great)
- Better 'error' information when a 'unknown sensor' is received
- Some bug fixes

Posted on
Mon Apr 30, 2012 10:01 am
jay (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 13274
Joined: Mar 19, 2008
Location: Austin, Texas

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

Robert, you should increment the version number whenever you release a new version - that way people can just double-click the new version in the Finder and Indigo will automatically install it rather than the user having to drag it into the right spot.

The extra rain data is great, thanks!

Jay (Indigo Support)
Twitter | Facebook | LinkedIn

Posted on
Tue May 01, 2012 12:21 pm
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

I will in the future, thanks for the suggestion

Posted on
Fri May 04, 2012 9:16 am
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

1. The name of the Plugin is changed. I'm sorry...
You have to disable the old Plugin, install the new Plugin, change the protocol of the devices which used the old Plugin and config and enable the new Plugin.
2. The names of some devices and sensors are changed so they are better recognizable by users.
3. The message for unknown devices are extended, so users know what kind of device to pick.
4. I Started to work on a webpage with the instructions an explanation of the Plugin.
5. The format of the 'LastUpdate' fields is changed, so the data can be parsed more easily.
6. Some unnecessary settings from the config screen are removed.

[EDIT- Jay] - made the url clickable ;)

Posted on
Sat May 05, 2012 6:58 am
henkjanvries offline
User avatar
Posts: 97
Joined: May 05, 2012

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

Hello robert

Did you by any chance updated the plugin yesterday? I just got my rfx in but i cant select the serial port.

Therefor nothing can be done with it. Ialso cant find older version to check if its this one?

Do you have an idea or suggestion?

Tnx HenkJan

Posted on
Sat May 05, 2012 8:21 am
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 18006
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

It sounds like you need to install the FTDI driver which is used by the RFX.

Image

Posted on
Sat May 05, 2012 8:59 am
henkjanvries offline
User avatar
Posts: 97
Joined: May 05, 2012

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

Thnx that did the job, now for a follow up question, how are the housecodes build up? Is that a singular letter or do i need to feel the full FFFFFFFF?

Posted on
Sat May 05, 2012 1:24 pm
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

What kind of devices do you use?
An easy way to find out is if you use a remote control you can see in the event log how the house code and unit code should be formatted.

Posted on
Sat May 05, 2012 1:25 pm
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

Again a very very new version of the RFXCOM Plugin is available here: -- link removed – use link on first post for most recent version --
Thanks to Matt who made some great enhancements to the Plugin. @Matt, thanks.

Posted on
Sat May 05, 2012 2:58 pm
DomoPat offline
User avatar
Posts: 159
Joined: Jul 17, 2010
Location: Toulouse, France

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

Great, but it has the same version 1.1.0; is it a newer one ?

Posted on
Sat May 05, 2012 3:23 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 18006
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

Try downloading it again. I just grabbed it and mine says version 1.1.1.

Image

Posted on
Sat May 05, 2012 3:28 pm
henkjanvries offline
User avatar
Posts: 97
Joined: May 05, 2012

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

Ok so ive got that running and the new plugin. I see the housecodes when i press rhe remote.

But when i set up a klikaankliuit as dimmer or applaince it wont switch. The log says it has send a signal but nothing happens. Any ideas?

Posted on
Sat May 05, 2012 3:46 pm
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

Do you have the old or new KlikAanKlikUit with daisywheels or without?

Posted on
Sat May 05, 2012 3:53 pm
henkjanvries offline
User avatar
Posts: 97
Joined: May 05, 2012

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

New with the one connect button

Posted on
Sun May 06, 2012 1:36 am
b_weijenberg offline
Posts: 156
Joined: Jun 14, 2006

Re: New version of the RFXTRX Plugin available

Each KlikAanKlikUit (also valid for Chacon, HomeEasy, NEXA...) can be paired with up to 6 remotes. Some units up to 3, check the user manual of the unit.
A device created in Indigo can be seen as 1 remote.

So you can select a device address in the plug-in, put the KAKU module in learning mode, transmit an ON command and the Indigo device is paired with the KAKU.

How to switch on/off/dim all units in a room with only one command:
It is also possible to create a 2nd device in Indigo, pair all KAKU's you want to control with this command and you are able to control all KAKU's with only one command.

To pair a unit put the unit in learning mode and transmit an ON command.
If a unit does not accept a pair command the number of remotes (max 6) has been reached in the unit.

To un-pair a remote from a unit: put the unit in learning mode and transmit an OFF command using the remote you want to un-pair.

To remove all remotes from a unit: press and keep the learning button for about 10 seconds until the LED on the unit starts flashing. Release the button and press it again. All remotes will be removed from the KAKU.
Last edited by b_weijenberg on Sun May 06, 2012 4:37 am, edited 1 time in total.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests