RFXCOM and OS WMR80

Posted on
Sun Aug 02, 2015 3:27 pm
roquej offline
User avatar
Posts: 245
Joined: Jan 04, 2015

RFXCOM and OS WMR80

Hope someone can help.

Have a WRM80 connected to the RFXCOM plugin version 1.6.3 and getting some funky results. The external thermometer and Rain Gauge seems to work with no issues. For these two sensors, the info provided via the RFXCOM plugin matches the WRM80 console. However, the internal thermometer always provides the same, incorrect temperature, and not matching the console info. Also, when I first installed the plugin, I got the id, in the events log, for the wind sensor. However, now I just don't get or the data. The console is next to the RFXrec433E and receives all the sensors information.

Again, thank you in advance for any suggestions.

JP

Posted on
Wed Aug 05, 2015 2:39 pm
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

Re: RFXCOM and OS WMR80

Hi JP,

Did you turn off debug information in set configuration of the RFXCOM?
Can you send me a part of the log of the WRM80?

Bye, Robert.

Posted on
Sat Aug 08, 2015 7:32 pm
roquej offline
User avatar
Posts: 245
Joined: Jan 04, 2015

Re: RFXCOM and OS WMR80

Robert - sorry for the delay. I was out of town. Please, see below:

Aug 8, 2015, 9:28:33 PM
RFXCOM Debug getConfiguration start
RFXCOM initializing communication on port /dev/cu.usbserial-A1YQC2JG at speed 38400
RFXCOM Debug serial port opened
RFXCOM Debug send reset cmd: 13 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 (0D 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00)
RFXCOM Debug PIC INIT IS: none
RFXCOM Debug send init cmd: 13 0 0 1 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 (0D 00 00 01 02 00 00 00 00 00 00 00 00 00)
RFXCOM Debug rcvd init reply: 13 1 0 1 2 82 91 0 0 32 0 1 2 28 (0D 01 00 01 02 52 5B 00 00 20 00 01 02 1C)
RFXCOM connected to RFXrec 433.92 MHz, firmware version 91
RFXCOM currently enabled receiver protocols: Oregon Scientific
AD2USB Alarm Interface Zone: Sensor-Terrace Motion supervision received. (RFX:0993717,04)
RFXCOM Debug processing: 11 85 2 0 177 0 0 0 0 1 227 73 (0B 55 02 00 B1 00 00 00 00 01 E3 49)
RFXCOM Debug Rainsensor 177 values updated rate:0.000000 total:1.890000
RFXCOM Debug Rainsensor 177 in list
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug saving plugin props
RFXCOM Debug ++++++++++++++
RFXCOM Debug processing: 10 82 2 1 99 1 1 32 82 3 73 (0A 52 02 01 63 01 01 20 52 03 49)
RFXCOM Debug Temp sensor 355 now 83.84 degrees and 82 humidity.
RFXCOM Debug Temp sensor 355 in list
RFXCOM Debug UpdateMinMax state temperature value 83.8
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug UpdateMinMax state humidity value 82
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug ++++++++++++++

Aug 8, 2015, 9:29:37 PM
RFXCOM Debug processing: 11 85 2 2 177 0 0 0 0 1 227 73 (0B 55 02 02 B1 00 00 00 00 01 E3 49)
RFXCOM Debug Rainsensor 177 values updated rate:0.000000 total:1.890000
RFXCOM Debug Rainsensor 177 in list
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug saving plugin props
RFXCOM Debug ++++++++++++++

Aug 8, 2015, 9:29:55 PM
RFXCOM Debug processing: 10 82 2 3 99 1 1 32 82 3 73 (0A 52 02 03 63 01 01 20 52 03 49)
RFXCOM Debug Temp sensor 355 now 83.84 degrees and 82 humidity.
RFXCOM Debug Temp sensor 355 in list
RFXCOM Debug UpdateMinMax state temperature value 83.8
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug UpdateMinMax state humidity value 82
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug ++++++++++++++

Aug 8, 2015, 9:30:23 PM
RFXCOM Debug Teststring=0A5205022F0000325F0359
RFXCOM Debug processing: 10 82 5 2 47 0 0 50 95 3 89 (0A 52 05 02 2F 00 00 32 5F 03 59)
RFXCOM Debug Temp sensor 47 now 41.00 degrees and 95 humidity.
RFXCOM Debug Temp sensor 47 in list
RFXCOM Debug UpdateMinMax state temperature value 41.0
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug UpdateMinMax state humidity value 95
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug ++++++++++++++
RFXCOM Debug processing: 11 85 2 4 177 0 0 0 0 1 227 73 (0B 55 02 04 B1 00 00 00 00 01 E3 49)
RFXCOM Debug Rainsensor 177 values updated rate:0.000000 total:1.890000
RFXCOM Debug Rainsensor 177 in list
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug saving plugin props
RFXCOM Debug ++++++++++++++
RFXCOM Debug validating Prefs called
RFXCOM Debug getConfiguration start
RFXCOM initializing communication on port /dev/cu.usbserial-A1YQC2JG at speed 38400
RFXCOM Debug serial port opened
RFXCOM Debug send reset cmd: 13 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 (0D 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00)
RFXCOM Debug PIC INIT IS: none
RFXCOM Debug send init cmd: 13 0 0 1 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 (0D 00 00 01 02 00 00 00 00 00 00 00 00 00)
RFXCOM Debug rcvd init reply: 13 1 0 1 2 82 91 0 0 32 0 1 2 28 (0D 01 00 01 02 52 5B 00 00 20 00 01 02 1C)
RFXCOM connected to RFXrec 433.92 MHz, firmware version 91
RFXCOM currently enabled receiver protocols: Oregon Scientific

Aug 8, 2015, 9:30:49 PM
RFXCOM Debug processing: 10 82 2 0 99 1 1 32 82 3 73 (0A 52 02 00 63 01 01 20 52 03 49)
RFXCOM Debug Temp sensor 355 now 83.84 degrees and 82 humidity.
RFXCOM Debug Temp sensor 355 in list
RFXCOM Debug UpdateMinMax state temperature value 83.8
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug UpdateMinMax state humidity value 82
RFXCOM Debug check if new day: last date 2015/08/08, new date 2015/08/08
RFXCOM Debug ++++++++++++++

Thank you for the help!

JP

Posted on
Mon Aug 10, 2015 1:15 am
b_weijenberg offline
Posts: 154
Joined: Jun 14, 2006

Re: RFXCOM and OS WMR80

An Oregon console does not transmit RF. The internal sensor is therefore not received.

The wind sensor could be a range problem.
Try with the RFXrec433 on a shorter distance from the wind sensor.
If this operates you can try another antenna on the RFXrec433 to increase the receiver sensitivity, for example
http://www.ebay.com/itm/GSM-GPRS-Antenn ... 3a93b0b392

Posted on
Wed Aug 12, 2015 11:38 am
roquej offline
User avatar
Posts: 245
Joined: Jan 04, 2015

Re: RFXCOM and OS WMR80

@b_weijenberg - thank you for the comments. Although it makes sense, why am I getting the following error about id 47? The external temperature sensor is already configured with a different Id and reporting the correct information. What else could it be?

RFXCOM Error unknown device detected (id = 47, type = 82). Select a Temperature sensor (with humidity) from the list of devices
RFXCOM initializing communication on port /dev/cu.usbserial-A1YQC2JG at speed 38400
RFXCOM connected to RFXrec 433.92 MHz, firmware version 91
RFXCOM currently enabled receiver protocols: Oregon Scientific

On antenna, I order the external one you suggested. Should have it in the next few days and will report how that goes.

Again, thank you!

JP

Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests