RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Posted on
Wed Jan 21, 2015 5:16 am
autolog offline
Posts: 1997
Joined: Sep 10, 2013
Location: West Sussex

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

I had a choice of two threads to post this reply and selected this one as it was the first (the second being Lightwave signal range in UK) :)

I have found a non-scripting way round the double button press issue on the LightwaveRF Mood Switch i.e. second and subsequent same button presses not being detected.

As recommended by durosity earlier in this thread, set-up a trigger to detect a device Last Updated change:
LightwaveRF Mood Switch > Last Updated > Has Any Change.
Then add a Condition: 'If device' > '< YOUR LIGHTWAVERF MOOD SWITCH NAME>' > 'Command' > 'is equal to' > '<YOUR MOOD SELECTION> e.g. Mood 3'
Then specify the action for selected Mood.

Now multiple button presses on the same button will work and no scripting involved :)

Posted on
Fri Feb 13, 2015 1:08 pm
davidh offline
Posts: 3
Joined: Feb 13, 2015

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Very new to Indigo, but have the RFX433 working. I've added a Lightwave "Light Switch" device and following an earlier post was going to put it into pairing, send it a signal and hope it worked. But the added device doesn't seem to have any way at all to send a signal (I know Lightwave doesn't send signals back) as the Status section is blank. Comms are enabled, House code is 1 and device id 1. How do I get it to send anything? (If I add an X10 switch a little lightbulb appears in Status and it offers Turn On and Turn off).

Posted on
Fri Feb 13, 2015 1:23 pm
durosity offline
User avatar
Posts: 3071
Joined: May 10, 2012
Location: Newcastle Upon Tyne, Ye Ol' England.

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

From memory I think the device ID needs to be in the format of FFFFFF, perhaps try something like 123456?


Sent from my iPad using Tapatalk

Computer says no.

Posted on
Mon Jul 13, 2015 7:52 am
TOPS offline
User avatar
Posts: 169
Joined: Jun 17, 2015
Location: London, England

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Hi Guys,

Im using LWRF and RFX together and I was wondering how I set up an "All lights on" and an "All lights off" command from a control page, I want to be able to turn all my outside lighting on in one go, like a sort of "Panic" switch, I have my lighting grouped in folders, lounge, bedroom, kitchen, outside lights etc

Any help would be appreciated,

Thanks,

Dave

Posted on
Mon Jul 13, 2015 10:09 am
b_weijenberg online
Posts: 156
Joined: Jun 14, 2006

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

you can add one ID-unit code in all modules you want to switch on/off with only one command.

Posted on
Tue Jul 14, 2015 5:32 am
TOPS offline
User avatar
Posts: 169
Joined: Jun 17, 2015
Location: London, England

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Hi,

Thanks for the reply, sorry to be a bit lame but where do I find the "ID-unit code"?

Cheers,

Dave

Posted on
Tue Jul 28, 2015 3:04 pm
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Hi Dave,

Maybe I misunderstand you, but it looks like you can arrange this with an action group which turns all lights on or off.
In the control on your control page you can select a server action which triggers your action group which turns on your lights.
Or do I miss the point?

Bye, Robert.

Posted on
Wed Jul 29, 2015 10:58 am
TOPS offline
User avatar
Posts: 169
Joined: Jun 17, 2015
Location: London, England

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Hi Robert,

Thanks for your reply, I'm using my LightwaveRF devices via the RFX Plugin and I don't seem to be able to set up an Action group with the RFX Plugin, any ideas? any one....

Regards,

Dave

Posted on
Mon Aug 03, 2015 1:28 pm
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Hi Dave,

I hope this short example helps you:http://www.rjdekok.nl/actiongroup.pdf

Bye, Robert.

Posted on
Tue Nov 17, 2015 11:19 am
TOPS offline
User avatar
Posts: 169
Joined: Jun 17, 2015
Location: London, England

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Hi Robert,

Very sorry for the very late reply :oops: your solution really helped, I'm all sorted now,

Thanks,

Dave

Posted on
Sun Nov 13, 2016 7:57 am
Busta999 offline
User avatar
Posts: 282
Joined: Mar 30, 2016
Location: Wales UK

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Hi seeing some Odd behaviour

Added new LWRF Remote Control JSJSLW015 so I can control LWRF and Hue Lights in Kitchen

I can see the On button being pressed in the Event Log - BUT Indigo does not 'see' it.


RFXCOM Debug processing: 10 20 0 0 243 84 127 1 1 0 112 (0A 14 00 00 F3 54 7F 01 01 00 70)
RFXCOM Debug LW Switch with housecode f3547f and unitcode 01 command 1 received (level:0)
RFXCOM Debug Switch Command f3547f-01 in list, command=On

Created a new Device - LightwaveRF Switch Test 1 - see attachment 1

Indigo does not detect the Switch being used - see attachment 2

I have many Socket Rockets, LWRF Mood Switches all working great - just this one - Indigo just can't 'see' it.

Any ideas?
Attachments
Indigo - LWRF 2.tiff
Indigo - LWRF 2.tiff (27.05 KiB) Viewed 1525 times
Indigo - LWRF 1.tiff
Indigo - LWRF 1.tiff (80.68 KiB) Viewed 1525 times

Posted on
Sun Nov 13, 2016 10:40 pm
matt (support) offline
Site Admin
User avatar
Posts: 17997
Joined: Jan 27, 2003
Location: Texas

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Are you using Indigo 7? If so, be sure and download to the version 2.0.3 of the plugin which is linked to on the first post here.

Image

Posted on
Thu Nov 17, 2016 3:25 pm
RJdeKok offline
Posts: 123
Joined: Mar 27, 2012

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

Is this problem still actual or is it solved in version 2.03 by Matt?

Posted on
Fri Jan 27, 2017 4:52 am
Busta999 offline
User avatar
Posts: 282
Joined: Mar 30, 2016
Location: Wales UK

Re: RFXTrx433 with LightwaveRF - Initial Installation

matt (support) wrote:
Are you using Indigo 7? If so, be sure and download to the version 2.0.3 of the plugin which is linked to on the first post here.

Sorry got distracted by a contract that kept me away from home for quite a while.

Got some time now so upgraded to 7, and fixing/setting up more in Indigo.

I try and run this issue again.

I'm running 2.1 of the plugin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest