APCUPSD Plugin discussion

Posted on
Sun Dec 18, 2016 12:56 pm
yassi offline
Posts: 339
Joined: Sep 06, 2015
Location: Germany

Re: APCUPSD Plugin discussion

I've restarted the Mini, unplugged and plugged again the cable, doesn't work.
Even in the AppleProfiler doesn't comes up as a USB device!
Same cable as with the 10.6.8

Do you know how to uninstall it?

Yassi

Posted on
Wed Dec 21, 2016 2:11 pm
yassi offline
Posts: 339
Joined: Sep 06, 2015
Location: Germany

Re: APCUPSD Plugin discussion

So, it seems so, the UPS isn't even recognized by a PC.
Tried a different cable, nothing.

I've pressed the "TEST" button on it, still doesn't appear as a USB device.

Seems to be the UPS. Strange.

Does one know if possible to reset it, or should I unplug all cables and let her run empty?

Yassi

Posted on
Wed Dec 21, 2016 2:17 pm
durosity offline
User avatar
Posts: 2933
Joined: May 10, 2012
Location: Newcastle Upon Tyne, Ye Ol' England.

Re: APCUPSD Plugin discussion

What model UPS is it? Most have a detachable battery pack (and if it's a lead battery draining it completely can damage the battery pack)

Computer says no.

Posted on
Wed Dec 21, 2016 2:25 pm
yassi offline
Posts: 339
Joined: Sep 06, 2015
Location: Germany

Re: APCUPSD Plugin discussion

durosity, it's a APC BackUPS BX700U.
It's a compact one, as far as I know you can pull out the batteries.

Posted on
Wed Dec 21, 2016 3:07 pm
durosity offline
User avatar
Posts: 2933
Joined: May 10, 2012
Location: Newcastle Upon Tyne, Ye Ol' England.

Re: APCUPSD Plugin discussion

looks like there's a battery connector on the back.. disconnect from mains then pull that pin, plug it back in again a few mins later and try again. Hopefully reset whatever's stopping the USB port from working.

Computer says no.

Posted on
Thu Dec 22, 2016 2:03 am
yassi offline
Posts: 339
Joined: Sep 06, 2015
Location: Germany

Re: APCUPSD Plugin discussion

Ok, will try this this evening, will let you know.
Thanks!

Posted on
Fri Dec 23, 2016 12:54 pm
yassi offline
Posts: 339
Joined: Sep 06, 2015
Location: Germany

Re: APCUPSD Plugin discussion

durosity, it works again!!! :lol:

Indeed, your idea was GREAT!
I've unplugged everything and pulled out the small battery latch, connected everything back, installed the software again, works!

Thanks a lot!

Yassi
Attachments
Bildschirmfoto 2016-12-23 um 19.53.24.png
Bildschirmfoto 2016-12-23 um 19.53.24.png (179.99 KiB) Viewed 555 times

Posted on
Fri Dec 23, 2016 4:42 pm
durosity offline
User avatar
Posts: 2933
Joined: May 10, 2012
Location: Newcastle Upon Tyne, Ye Ol' England.

Re: APCUPSD Plugin discussion

Glad to hear it. The ol' "turn it off and turn it back on again" :D

Computer says no.

Posted on
Mon Dec 26, 2016 4:59 am
DrLove offline
Posts: 169
Joined: Dec 12, 2014
Location: Sweden

Re: APCUPSD Plugin discussion

Hi!

After upgrade to Indigo 7 + Sierra the plugin won't connect to the agent (3.14.14). Agent is up and running OK.

Code: Select all
 apcupsd Error                   readApcupsd: Connection to apcaccess failed with error code:32512. Attempt 1 of 5
apcupsd Error                   readApcupsd: Connection to apcaccess failed with error code:32512. Attempt 2 of 5
apcupsd Error                   readApcupsd: Connection to apcaccess failed with error code:32512. Attempt 3 of 5
apcupsd Error                   readApcupsd: Connection to apcaccess failed with error code:32512. Attempt 4 of 5
apcupsd Error                   readApcupsd: Connection to apcaccess failed with error code:32512. Attempt 5 of 5
apcupsd Error                   Error in plugin execution runConcurrentThread:

Traceback (most recent call last):
File "plugin.py", line 191, in runConcurrentThread
File "plugin.py", line 297, in readApcupsd
TypeError: not enough arguments for format string

apcupsd Error                   plugin runConcurrentThread function returned or failed (will attempt again in 10 seconds)

Love Kull (yes it's my name)
Blog (in Swedish)
Sweden

Posted on
Tue Dec 27, 2016 5:30 am
durosity offline
User avatar
Posts: 2933
Joined: May 10, 2012
Location: Newcastle Upon Tyne, Ye Ol' England.

Re: APCUPSD Plugin discussion


Computer says no.

Posted on
Tue Dec 27, 2016 5:59 am
DrLove offline
Posts: 169
Joined: Dec 12, 2014
Location: Sweden

Re: APCUPSD Plugin discussion

Thanx, I'll try that!

Love Kull (yes it's my name)
Blog (in Swedish)
Sweden

Posted on
Wed Dec 28, 2016 3:06 am
DrLove offline
Posts: 169
Joined: Dec 12, 2014
Location: Sweden

Re: APCUPSD Plugin discussion

Worked great!
But I have 2 APCAgents running apparently (2 icons), w/ separate settings (polling interval and so on) but "Start at login" affects them both. Strange... Both is the same version (3.14.14) I hade this before, wonder what went wrong.

EDIT: I had added an extra monitor by mistake, removing them all and restart of apcagent fixed the problem!

Love Kull (yes it's my name)
Blog (in Swedish)
Sweden

Posted on
Wed Dec 28, 2016 4:05 am
durosity offline
User avatar
Posts: 2933
Joined: May 10, 2012
Location: Newcastle Upon Tyne, Ye Ol' England.

Re: APCUPSD Plugin discussion

Glad to hear it!

Computer says no.

Posted on
Tue Feb 07, 2017 8:32 pm
Dewster35 offline
Posts: 992
Joined: Jul 06, 2010
Location: Petoskey, MI

Re: APCUPSD Plugin discussion

Curious if someone can give me an assist here? I finally got my UPS hooked up... only took me two years! Anyway, I would like to monitor it via indigo. I've installed the latest APCagent software and it appears to be reading the UPS status properly, but I'm getting the following error from APCUPSD. Anyone have any ideas?


Code: Select all
   UPS and Battery Monitor            Power Status    - AC Power - No Battery
   UPS and Battery Monitor            UPS Model       - No Battery or UPS
   UPS and Battery Monitor            Charging Status - False
   UPS and Battery Monitor            Battery Charge  -  0
   UPS and Battery Monitor         Refreshing in 1 Minutes
   apcupsd                         runConcurrentThread called
   apcupsd                         Plugin started. Polling apcupsd server(s) every 4.0 minutes with a timeout of 8 seconds
   apcupsd Error                   Error in plugin execution runConcurrentThread:

Traceback (most recent call last):
  File "plugin.py", line 256, in runConcurrentThread
AttributeError: 'Plugin' object has no attribute 'logLevel'

   apcupsd Error                   plugin runConcurrentThread function returned or failed (will attempt again in 10 seconds)
   apcupsd                         runConcurrentThread called
   apcupsd                         Plugin started. Polling apcupsd server(s) every 4.0 minutes with a timeout of 8 seconds
   apcupsd Error                   Error in plugin execution runConcurrentThread:

Traceback (most recent call last):
  File "plugin.py", line 256, in runConcurrentThread
AttributeError: 'Plugin' object has no attribute 'logLevel'

   apcupsd Error                   plugin runConcurrentThread function returned or failed (will attempt again in 10 seconds)
   apcupsd                         runConcurrentThread called
   apcupsd                         Plugin started. Polling apcupsd server(s) every 4.0 minutes with a timeout of 8 seconds
   apcupsd Error                   Error in plugin execution runConcurrentThread:

Traceback (most recent call last):
  File "plugin.py", line 256, in runConcurrentThread
AttributeError: 'Plugin' object has no attribute 'logLevel'

Posted on
Tue Feb 07, 2017 10:07 pm
MartyS offline
Posts: 65
Joined: May 06, 2008
Location: Charlotte, North Carolina

Re: APCUPSD Plugin discussion

@Dewster35,

Could you please tell me what version of the apcupsd Indigo plugin you have installed? The latest public version, 0.4.2, doesn't seem to match up to your log's line number 256 of plugin.py in runConcurrentThread. You can determine the version number by choosing Plugins -> apcupsd in the Indigo client, and then looking at the About apcupsd value there.

There is a "bad" logLevel reference in the public code that I have fixed in an upcoming version, but you shouldn't be seeing it.

/Marty

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests