Can't get Homebridge to auto-load

Posted on
Fri Oct 14, 2016 8:51 am
Colorado4Wheeler offline
User avatar
Posts: 1129
Joined: Jul 20, 2009
Location: Colorado

Re: Can't get Homebridge to auto-load

This should be resolved soon, a plugin that manages HB will be released in the very near future, and some changes that Webdeck has made should make it possible to not only handle the installation in the plugin but to also support multiple instances of HB on a single computer to help with the 99 device limit (these last two parts currently in development, should be ready by the plugin launch).

My Modest Contributions to Indigo:

Homebridge Buddy | Room-O-Matic | Smart Dimmer | Scene Toggle | Mac Commander | Security Manager | Device Extensions | LCD Creator | Control Page Keypad | Powermiser

Check Them Out Here

Posted on
Fri Oct 14, 2016 10:46 am
durosity offline
User avatar
Posts: 3071
Joined: May 10, 2012
Location: Newcastle Upon Tyne, Ye Ol' England.

Re: Can't get Homebridge to auto-load

Awesome! I've just started bumping against the 99 device limit.. i had to sacrifice being able to tell siri to turn on the extractor fan in the utility room that i never, ever use. Frankly.. this is unacceptable.

Computer says no.

Posted on
Thu Nov 10, 2016 7:17 am
Different Computers offline
User avatar
Posts: 1320
Joined: Jan 02, 2016
Location: East Coast

Re: Can't get Homebridge to auto-load

HB still crashes for me 2-3 times a day.

Last log entry was probably after a computer restart 2 days ago
Code: Select all
path.js:8
    throw new TypeError('Path must be a string. Received ' +
    ^

TypeError: Path must be a string. Received undefined
    at assertPath (path.js:8:11)
    at Object.posix.join (path.js:479:5)
    at Function.User.storagePath (/opt/local/lib/node_modules/homebridge/lib/user.js:30:15)
    at Function.User.persistPath (/opt/local/lib/node_modules/homebridge/lib/user.js:38:25)
    at module.exports (/opt/local/lib/node_modules/homebridge/lib/cli.js:24:17)
    at Object.<anonymous> (/opt/local/lib/node_modules/homebridge/bin/homebridge:17:22)
    at Module._compile (module.js:409:26)
    at Object.Module._extensions..js (module.js:416:10)
    at Module.load (module.js:343:32)
    at Function.Module._load (module.js:300:12)
 


I've restarted it manually many times.

On a similar note, I've tried to create a workaround where I have an action group that does
Code: Select all
do shell script "/Users/macadmin/Documents/homebridgeStart.sh"
and even though I can manually do
Code: Select all
./homebridge.sh
at the command line and it starts up fine, I can't make the action group work. No errors in Indigo, but no result either.

Refugee from SmartThings and so happy to be on Indigo now.
Sierra on an i5 running Harmony Hub, Hue, Security Camera, DomoPad, EPS Device Extensions EPS Smart Dimmer, MatplotLib, Plex, Scale Adapters, uniFiAP, Wunderground.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest